Esitysilmoitukset

Kun teet verkkopalvelussamme esitysilmoitukset kaikista esiintymisistäsi Suomessa ja ulkomailla, pystymme tilittämään konserttien ja elävän musiikin tapahtumien tekijänoikeuskorvaukset oikein. Suomalaiset tapahtumanjärjestäjät ilmoittavat Teostolle tapahtumien lipputulot ja kävijämäärät, mutta eivät aina tapahtuman esiintyjän ohjelmistoa. Nämä tiedot sinä pystyt parhaiten esiintyjänä ilmoittamaan meille. Verkkopalvelun käyttäjätunnukset voit hakea pankkitunnuksillasi.

Muista ilmoittaa kotimaan esiintymisten lisäksi myös ulkomaanesitykset!

Esitysilmoitusten tiedot yhdistetään teosilmoituksiin ja tapahtumanjärjestäjän ilmoittamiin lipputulo- ja yleisömäärätietoihin, jolloin esityksestä voidaan laskea tilitys.

Mitä esitysilmoituksessa ilmoitetaan?
Listaa esitysilmoitukseen sekä omat teoksesi että esittämäsi cover-kappaleet. Esitysilmoituksessa kerrotaan

  • esiintymispäivämäärä
  • esityspaikan ja tapahtumanjärjestäjän nimet
  • esiintyjän nimi
  • esitetyt teokset ja kestot
  • teosten tekijät.

Esitätkö ainoastaan muiden tekemiä kappaleita?
Vaikka et itse olisi Teoston asiakas, tee silti esitysilmoitukset keikoistasi. Sinusta riippuu, saavatko esittämäsi musiikin tekijät esityksistä korvauksia. Huolehdi siis, että tekijät saavat korvauksensa, kun esität muiden tekemää musiikkia. Monet säveltäjät ja sanoittajat eivät esiinny itse lainkaan, joten heidän esityskorvauksensa riippuvat muiden antamista esitystiedoista.

Esiintyjänä sinun ei kuitenkaan tarvitse maksaa Teostolle mitään, vaan tekijänoikeuskorvaukset ovat tapahtuman järjestäjän vastuulla. Jos olet tapahtuman järjestäjä, lue lisää Käyttäjät-sivulta Tapahtumat, festivaalit, konsertit -osiosta.

Lisätietoja esitysilmoituksista saat palveluneuvojiltamme numerosta 010 808 118* tai sähköpostitse.

*Soittaminen 01080-palvelunumeroon maksaa kotimaan lankaliittymistä 8,28 snt/puhelu + 5,95 snt/min, matkapuhelimesta 8,28 snt/puhelu + 17,04 snt/min.

Esitysilmoituksia voit tehdä verkkopalvelussa sitä mukaa kuin esityksiä on ollut. Tee ne kuitenkin viimeistään alla olevan aikataulun mukaan:

Esiintymisen päivämäärä Esitysilmoitus Teostoon
1.1. - 31.3. 30.4. mennessä
1.4. - 30.6. 31.7. mennessä
1.7. - 30.9. 31.10. mennessä
1.10. - 31.12. 31.1.mennessä