ELMU/MEKA lippuhintaraja 2018

Teosto ja Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ovat sopineet, että Teoston ELMU Kiinteä- ja MEKA Kiinteä -musiikinkäyttölupien lippuhintaraja pidetään nykyisellä tasolla 1.1.-31.12.2018 (eniten myydyn lipun verollinen hinta 28 euroa).

Lippuhintaraja vaikuttaa esityspaikkoihin, joiden yleisökapasiteetti on vähintään 201 henkilöä ja jotka ovat valinneet musiikinkäyttölupiinsa kiinteän hinnoittelun. 
Jos esityspaikassa järjestetään elävän musiikin, mekaanisen musiikin tai karaoken tapahtuma, jonka eniten myydyn lipun verollinen hinta ylittää 28 euroa 1.1.2018 alkaen, musiikinkäyttökorvaus on kiinteän hinnan sijaan prosenttiperusteinen.

ELMU Kiinteä- ja MEKA Kiinteä -musiikinkäyttöluvat

  • Luvat on tarkoitettu vakituisissa esityspaikoissa (ravintoloissa, klubeissa, yökerhoissa ja tanssilavoilla) säännöllisesti ja vakituisesti tapahtumia järjestäville toimijoille.
  • ELMU Kiinteä -lupa kattaa elävän musiikin (bändien, orkesterien ja sooloartistien) julkisen esiintymisen keikoilla, tansseissa, laulu- ja soittoilloissa.
  • MEKA Kiinteä –lupa kattaa mekaanisen tanssimusiikin ja karaoken julkisen esittämisen discoissa, tansseissa ja vastaavissa tapahtumissa, joissa musiikki soitetaan levyltä tai muulta tallenteelta tai laitteelta.
  • Kummankin luvan hinta määräytyy esityspaikan asiakaspaikkamäärän eli yleisökapasiteetin ja kalenterivuoden aikana järjestettävien elävän musiikin tapahtumien lukumäärän mukaan. Luvilla on kuitenkin minimihinta.
  • Kummassakin luvassa käytetään niin sanottua lippuhintamekanismia: kun esityspaikan yleisökapasiteetti on yli 200 henkeä ja tapahtuman eniten myydyn pääsylipun verollinen hinta ylittää tietyn rajan, siirrytään käyttämään luvan hinnaston mukaista prosenttikorvausta.