Siirry sisältöön

Elävä musiikki: Pienlupa

 

  • Antaa oikeuden live-musiikin esittämiseen (artisti, bändi, orkesteri) keikoilla ja tapahtumissa, ei kata konsertteja
  • Ei ole sidottu tiettyyn esityspaikkaan, yleisömäärä/tapahtuma max 200
  • Kalenterivuoden aikana max 10 tapahtumaa
  • Ei raportointia Teostolle
  • Maksetaan kerralla. Maksua ei palauteta, vaikka tapahtumia järjestettäisiin vähemmän kuin 10

Mitä lupa kattaa?

Lupa kattaa elävän musiikin julkisen esittämisen tapahtumissa, joissa musiikki on tapahtuman pääasiallinen sisältö. Tällaisia tapahtumia ovat esimerkiksi keikat, tanssit, laulu- ja soittoillat, joissa esiintyy laulaja, soittaja tai yhtye.  Tapahtuma voi olla tarkoitettu yleisölle ja/tai tapahtuman järjestäjän omalle henkilökunnalle. Tapahtuma voi olla pääsymaksullinen tai maksuton.

Pienluvalla järjestettyjen tapahtumien tietoja ei tarvitse ilmoittaa Teostolle.

Lupa kattaa myös taustamusiikin käytön tapahtumatilassa ennen varsinaisen tapahtuman alkua ja sen väliajoilla. Taustamusiikin soittamiseen muulloin tai muissa tiloissa tarvitaan oma, erillinen musiikinkäyttölupa. Taustamusiikki voi olla elävää tai mekaanista (tallennettua).

Jos tapahtumassa soitetaan myös tallennettua musiikkia (esim. cd-levyltä tai digitaalisesta tiedostosta) tarvitset tämän luvan lisäksi myös Gramexin Tapahtumalisenssin. Voit hakea sen samalla lomakkeella tämän luvan kanssa.

Kenelle lupa on tarkoitettu, kuka sen tarvitsee?

Lupa on tarkoitettu kenelle tahansa tapahtumajärjestäjälle (yritys, yhdistys tai yksityishenkilö), joka järjestää vuodessa 1-10 elävän musiikin tapahtumaa, joiden suurin mahdollinen yleisömäärä on 200 henkeä.

Luvan hankkijalla voi kerrallaan olla voimassa vain yksi Pienlupa.

Miten luvan hinta muodostuu ja koska se maksetaan?

Luvalla on ns. könttähinta. Kunkin kalenterivuoden lupa laskutetaan automaattisesti helmikuussa, ellet ole irtisanonut lupaa. Ennen luvan hankkimista jo järjestettyjä tapahtumia ei voi sisällyttää lupaan jälkikäteen.

Lupamaksua ei palauteta, vaikka tapahtumia järjestettäisiin vähemmän kuin 10.

Kuinka kauan lupa on voimassa?

Tehtyäsi sopimuksen Teoston kanssa lupa on automaattisesti voimassa toistaiseksi kalenterivuosi kerrallaan, kunnes irtisanot sen. Luvan irtisanomisaika on yksi kuukausi.

 

Elävä musiikki: Pienlupa 2020
Tapahtuman potentiaalinen yleisökapasiteetti (ykp) Tapahtumien lukumäärä max. Hinta e
1-200 1-10 tapahtumaa kalenterivuodessa 104,14
Hintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero. Jos tapahtumassa soitetaan myös tallennettua musiikkia (esim. cd-levyltä tai digitaalisesta tiedostosta) tarvitset myös Gramexin Tapahtumalisenssin. Voit hakea sen samalla lomakkeella Teoston luvan kanssa.

 

Gramexin Tapahtumalisenssi 2020
Tapahtuman potentiaalinen yleisökapasiteetti (ykp) Tapahtumien lukumäärä max. Hinta e
1-200 1-10 tapahtumaa kalenterivuodessa 85,76
Hintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

 

Elävän musiikin pienlupa, käyttötapakohtaiset erityisehdot

Lupa kattaa musiikin julkisen esittämisen orkesterin tai solistin soittamana tai laulamana musiikkina, mekaanisena tanssimusiikkina ja karaokena sekä elävänä tai mekaanisena taustamusiikkina yhden kalenterivuoden aikana 1-10 sellaisessa tapahtumassa, jonka potentiaalinen yleisökapasiteetti on enintään 200 henkeä.

Lupa ei siten kata musiikin muuta julkista esittämistä (kuten konsertit). Lupa ei myöskään kata musiikin välittämistä yleisölle eikä musiikin tallentamista.

Yleisökapasiteetilla tarkoitetaan tapahtumapaikkaan enintään mahtuvaa asiakas- tai yleisömäärää (1 asp = 1 asiakas/m2 tai viranomaisen ilmoittama maksimimäärä). Lupaa ei ole sidottu nimettyyn esityspaikkaan. Yhtenä tapahtumana ei pidetä useita samanaikaisesti järjestettäviä tapahtumia. Useampaa pienlupaa ei voida käyttää sellaisen tapahtuman järjestämiseen, jonka yleisökapasiteetti on yli 200 henkeä.

Gramexin Tapahtumalisenssin sopimusehdot (pdf)

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!