Siirry sisältöön

Mekaaninen tanssimusiikki ja karaoke: Pienlupa

  • Antaa oikeuden äänitemusiikin esittämiseen (disco, dj, karaoke) keikoilla ja tapahtumissa, ei kata livemusiikkia eikä konsertteja
  • Ei ole sidottu tiettyyn esityspaikkaan, yleisömäärä/tapahtuma max 200
  • Kalenterivuoden aikana max 10 tapahtumaa
  • Ei raportointia Teostolle
  • Maksetaan kerralla. Maksua ei palauteta, vaikka tapahtumia järjestettäisiin vähemmän kuin 10

Kenelle lupa on tarkoitettu, kuka sen tarvitsee?

Lupa on tarkoitettu kenelle tahansa tapahtumajärjestäjälle (yritys, yhdistys tai yksityishenkilö), joka järjestää vuodessa 1-10 tapahtumaa, joissa käytetään mekaanista tanssimusiikkia ja/tai karaokea ja joiden suurin mahdollinen yleisömäärä on 200 henkeä. Luvan hankkijalla voi kerrallaan olla voimassa vain yksi Pienlupa.

Mitä lupa kattaa?

Lupa kattaa mekaanisen tanssimusiikin ja karaoken julkisen esittämisen discoissa, tansseissa ja vastaavissa tapahtumissa, joissa musiikki soitetaan levyltä tai muulta tallenteelta tai laitteelta. Usein musiikkia soittaa dj.

Tapahtuma voi olla tarkoitettu yleisölle ja/tai tapahtuman järjestäjän omalle henkilökunnalle ja se voi olla pääsymaksullinen tai maksuton.  Lupa kattaa myös taustamusiikin soittamisen tapahtumatilassa ennen varsinaisen tapahtuman alkua, loppua tai sen väliajoilla. Jos samassa tapahtumassa esiintyy useita DJ:tä, yksi lupa kattaa kaikkien DJ:en esiintymisen.

Pienluvalla järjestettyjen tapahtumien tietoja ei tarvitse ilmoittaa Teostolle.

Kuinka kauan lupa on voimassa?

Tehtyäsi sopimuksen Teoston kanssa lupa on automaattisesti voimassa toistaiseksi kalenterivuosi kerrallaan, kunnes irtisanot sen. Luvan irtisanomisaika on yksi kuukausi.

Miten luvan hinta muodostuu ja koska se maksetaan?

Luvalla on ns. könttähinta. Kunkin kalenterivuoden lupa laskutetaan automaattisesti helmikuussa, ellet ole irtisanonut lupaa. Ennen luvan hankkimista jo järjestettyjä tapahtumia ei voi sisällyttää lupaan jälkikäteen. Lupamaksua ei palauteta, vaikka tapahtumia järjestettäisiin vähemmän kuin 10.

Teoston Mekaaninen tanssimusiikki ja karaoke tapahtumassa -pienlupa 2020
Tapahtuman potentiaalinen yleisökapasiteetti (ykp) Tapahtumien lukumäärä max. Hinta e
1-200 1-10 tapahtumaa kalenterivuodessa kpl 51,46
Hintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

 

Gramexin Tapahtumalisenssi 2020
Tapahtuman potentiaalinen yleisökapasiteetti Tapahtumien lukumäärä max. Hinta e
1-200 1-10 tapahtumaa kalenterivuodessa 85,76
Hintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Mekaanisen tanssimusiikin ja karaoken pienlupa, käyttötapakohtaiset erityisehdot

Lupa kattaa musiikin julkisen esittämisen mekaanisena tanssimusiikkina ja karaokena sekä elävänä tai mekaanisena taustamusiikkina yhden kalenterivuoden aikana 1-10 sellaisessa tapahtumassa, jonka potentiaalinen yleisökapasiteetti on enintään 200 henkeä.

Lupa ei siten kata musiikin muuta julkista esittämistä (kuten elävä musiikki orkesterin tai solistin soittamana tai laulamana, konsertit). Lupa ei myöskään kata musiikin välittämistä yleisölle eikä musiikin tallentamista.

Yleisökapasiteetilla tarkoitetaan tapahtumapaikkaan enintään mahtuvaa asiakas- tai yleisömäärää (1 asp = 1 asiakas/m2 tai viranomaisen ilmoittama maksimimäärä). Lupaa ei ole sidottu nimettyyn esityspaikkaan. Yhtenä tapahtumana ei pidetä useita samanaikaisesti järjestettäviä tapahtumia. Useampaa pienlupaa ei voida käyttää sellaisen tapahtuman järjestämiseen, jonka yleisökapasiteetti on yli 200 henkeä.

Gramexin tapahtumalisenssin sopimusehdot (pdf)

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!