Siirry sisältöön

Taustamusiikki tapahtumassa: Pienlupa

  • Antaa oikeuden esittää taustamusiikkia tapahtumissa, kun musiikki soitetaan radiosta, tv:stä, äänitteeltä tai streaming-palvelusta
  • Tapahtumajärjestäjille, jotka järjestävät vuodessa 1-20 tapahtumaa, joiden yleisömäärä on max 200
  • Ei tietojen raportointia Teostolle.
  • Kerrallaan voi olla voimassa vain yksi Taustamusiikki tapahtumassa -Pienlupa
  • Lupa maksetaan etukäteen vuoden alussa
  • Lisäksi tarvitaan musiikin esittäjien ja tuottajien oikeudet kattava Gramexin Tapahtumalisenssi, jonka voit hankkia samalla lomakkeella tämän luvan kanssa

Mitä lupa kattaa?

Lupa kattaa musiikin julkisen esittämisen radiosta, televisiosta tai laillisesta lähteestä hankitulta cd- tai dvd-levyltä tai digitaalisesta tiedostosta. Lupa kattaa myös taustamusiikin soittamisen tapahtumatilassa ennen varsinaisen tapahtuman alkua, loppua tai sen väliajoilla.

Kenelle lupa on tarkoitettu, kuka sen tarvitsee?

Lupa on tarkoitettu kenelle tahansa tapahtumajärjestäjälle (yritys, yhdistys tai yksityishenkilö), joka järjestää vuodessa 1-20 tapahtumaa, joiden suurin mahdollinen yleisömäärä on 200 henkeä, ja joissa soitetaan taustamusiikkia.

Tapahtuma voi olla esimerkiksi näyttely, messut, markkinat, urheilu- tai liikuntatapahtuma, asiakas- tai henkilöstötilaisuus, koulutus- tai valmennustilaisuus, liikunta- ja tanssinäytös, jääshow, sirkus, taikashow tai muotinäytös.

Tapahtuma voi olla tarkoitettu yleisölle ja/tai tapahtuman järjestäjän omalle henkilökunnalle ja se voi olla pääsymaksullinen tai maksuton.

Luvan hankkijalla voi kerrallaan olla voimassa vain yksi Pienlupa.

Pienluvalla järjestettyjen tapahtumien tietoja ei tarvitse ilmoittaa Teostolle.

Kuinka kauan lupa on voimassa?

Tehtyäsi sopimuksen Teoston kanssa lupa on voimassa toistaiseksi eli kunnes irtisanot sen. Luvan irtisanomisaika on yksi kuukausi.

Miten luvan hinta muodostuu ja koska se maksetaan?

Luvalla on ns. könttähinta. Kunkin kalenterivuoden lupa laskutetaan automaattisesti helmikuussa, ellet ole irtisanonut lupaa. Ennen luvan hankkimista jo järjestettyjä tapahtumia ei voi sisällyttää lupaan jälkikäteen. Lupamaksua ei palauteta, vaikka tapahtumia järjestettäisiin vähemmän kuin 20.

Teoston Taustamusiikki tapahtumassa -pienlupa 2020
Tapahtuman potentiaalinen yleisökapasiteetti Tapahtumien lukumäärä max. Hinta e
1-200 1-20 tapahtumaa kalenterivuodessa 52,97
Hintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

 

Gramexin Tapahtumalisenssi 2020
Tapahtuman potentiaalinen yleisökapasiteetti Tapahtumien lukumäärä max. Hinta e
1-200 1-10 tapahtumaa kalenterivuodessa 85,76
Hintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Taustamusiikki tapahtumassa, käyttötapakohtaiset erityisehdot

Lupa kattaa musiikin julkisen esittämisen mekaanisena taustamusiikkina Asiakkaan järjestämässä tapahtumassa (kuten näyttely, messut, markkinat, urheilu- tai liikuntatapahtuma, asiakas- tai henkilöstötilaisuus, koulutus- tai valmennustilaisuus). Lupa on käyttöyhteyskohtainen. Luvan piiriin kuuluvien tapahtumien lukumäärät ja niiden kävijämäärät ilmoitetaan ja hinnoitellaan erikseen.

Lupa kattaa myös taustamusiikin satunnaisen julkisen esittämisen elävänä pienimuotoisena esityksenä (esim. pianobaari tai ruokatarjoilun taustamusiikki) edellyttäen, että elävän musiikin esittämisellä on esitystilanteessa ja Asiakkaan toiminnassa toissijainen ja vähäinen merkitys. Lupa kattaa lisäksi esitystilanteita mahdollisesti edeltävän mekaanisen musiikin välittämisen yleisölle edellä mainitun toiminnan yhteydessä (esim. sisäverkossa), jos välittäminen tapahtuu Asiakkaan toimesta.

Lupa ei siten kata muuta taustamusiikkia asiakastiloissa, taustamusiikkia ravintola-, kahvila- tai muussa vastaavassa toiminnassa taikka muissakaan yhteyksissä tai tiloissa. Lupa ei myöskään kata konsertteja, elävän musiikin tai mekaanisen tanssimusiikin tai karaoken tapahtumia, musiikkia näytöksessä tai elokuva- tai näyttämöesityksessä, musiikin tallentamista, ilman Teoston erillistä suostumusta esitystilanteita mahdollisesti edeltävää musiikin välittämistä yleisölle, eikä myöskään mekaanisen musiikin esittämistä musiikkiautomaatista silloin, kun sen sijoituspaikan yleisö saa suorittamaansa maksua vastaan kuultavakseen kulloinkin valitsemansa, laitteeseen sisältyvän Teoksen.

Mikäli tapahtuman järjestää edellä ilmoitetussa vakituisessa tapahtumapaikassa kolmas osapuoli, vastaa tämä Asiakkaan ohella tapahtumasta maksettavasta korvauksesta. Luvasta maksettava korvaus määräytyy taustamusiikkia tapahtumissa koskevan hinnaston mukaisesti Asiakkaan ilmoittaman tapahtuman kävijämäärän, tapahtumien lukumäärän, tai muun Teoston Asiakkaalle ilmoittaman korvausperusteen mukaisesti. Asiakas ilmoittaa etukäteen Teostolle edellä mainituissa korvausperusteissa tapahtuvista muutoksista.

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!