Siirry sisältöön

Tuotantomusiikki on ammattikäyttöön tarkoitettua tunnus- tai taustamusiikkia, jota voidaan myydä mihin tahansa audio- tai av-tuotantoon. Se on tehty käytettäväksi esimerkiksi radio- ja tv-mainoksissa, tv-ohjelmissa, elokuvissa, yritysvideoissa ja verkkosivuilla. Tuotantomusiikkia kutsutaan myös nimillä katalogimusiikki, kirjastomusiikki, Production Music tai Library Music.

Teoston tekijäasiakas voi halutessaan rekisteröidä teoksensa tuotantomusiikiksi ja hallinnoida teoksen tallennusoikeuksia itse. Tämä edellyttää, että siitä tehdään itsehallinnointi-ilmoitus Teoston verkkopalvelussa. Jos teoksella on useampi tekijä, ilmoituksen tekijän täytyy huolehtia siitä, että kaikki teoksen osapuolet ovat tietoisia ja hyväksyneet teoksen rekisteröimisen tuotantomusiikiksi.

Muista esitysilmoitus

Kun rekisteröit teoksesi tuotantomusiikiksi, NCB ei kerää eikä tilitä kyseisen teoksen synkronointi- tai kopiokorvauksia. Teosto kerää ja tilittää esityskorvaukset myös tuotantomusiikista, joten teethän teosilmoitukset verkkopalvelussa myös tuotantomusiikiksi rekisteröidyistä teoksistasi.

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!