SÖK LICENS FÖR MUSIKANVÄNDNING

Musiklicens behövs alltid när musik framförs offentligt eller om den inspelas för offentligt framförande. Oftast får du tillstånd för offentligt framförande av musik hos oss på Teosto. Vi debiterar även ersättningar för musikanvändning och betalar dem vidare till upphovsmän och musikförläggare som är våra kunder. En kund som använder Teostos musik kan vara vem som helst som använder musik för att stödja sin verksamhet: ett företag, en förening, ett samfund, en yrkesutövare eller privatperson.

MUSIKLICENSER FÖR EVENEMANG

Du får licens för framförande av musik på olika evenemang (spelningar, dans, konserter, festivaler, föreställningar, mässor osv.) eller till exempel på din egen webbplats hos Teosto. Be om svenskspråkiga avtalsvillkor och prislistor för musiklicenser från vår kundtjänst: tapahtumat@teosto.fi eller tfn 010 808 118. Du hittar mer information om tillstånden på finska på sidorna Hae lupa och Hinnastot.

LICENSER FÖR BAKGRUNDSMUSIK

Du får licens för att spela bakgrundsmusik via Teostos och Gramex gemensamma Musiikkiluvat.fi-tjänst. Typiskt är att restauranger, affärer, träningscenter, taxibilar och frisörsalonger behöver licens för bakgrundsmusik – företag med kundlokaler eller väntsalar.

INSPELNINGSTILLSTÅND FÖR AV- OCH MUSIKPRODUCENTER

För användning av musik på CD-skivor eller andra inspelningar samt i reklam, företagsvideor, tv-program och filmer behövs även inspelningstillstånd för musik. Du hittar mer information och anvisningar om inspelningstillstånd och om hur man skaffar dem på Nordisk Copyright Bureau NCB:s webbplats (webbplatsen är på engelska).

Mer information på finska och engelska

På finska: https://www.teosto.fi/kayttajat
På engelska: https://www.teosto.fi/en/licensing

Kontaktuppgifter till vår kundtjänst: 

E-post: tapahtumat@teosto.fi 
Telefon: 010 808 118

Läs mer

Teosto - Organisation för musikens upphovsmän
Vad gör Teosto?

Uppträdare, band, DJ:s och artister
Gör anmälningar om dina framföranden