
Kuvassa SANNI, säveltäjä ja sanoittaja, Teoston asiakas vuodesta 2013. Kuvaaja Viivi Huuska.
Voit liittyä asiakkaaksi, jos sinulla on vähintään yksi sävellys, sanoitus, sovitus tai käännös,
jota on esitetty julkisesti tai joka on tallennettu ääni- tai av-tallenteelle.
Kun olet asiakkaamme, huolehdimme musiikkisi käyttöön liittyvistä taloudellisista oikeuksista:
-
Myymme puolestasi käyttöoikeuksia musiikkisi julkiseen esittämiseen ja tallentamiseen.
-
Keräämme tietoa musiikkisi käytöstä ja teetämme musiikin käyttötutkimuksia.
-
Tilittämme sinulle korvaukset, kun musiikkiasi on esitetty julkisesti niin Suomessa kuin ulkomailla tai tallennettu äänitteille tai av-tallenteille.
Kannattaako Teoston asiakkuus, jos suuntaan kansainvälisille markkinoille?
Palvelemme sinua kattavasti myös, jos keskityt urallasi kansainvälisiin musiikkimarkkinoihin. Teostolla on vastavuoroisuussopimus lähes 70 ulkomaisen tekijänoikeusjärjestön kanssa. Maailmalla on siis noin 70 järjestöä, jotka huolehtivat kanssamme siitä, että saat korvauksia, kun musiikkisi soi ulkomailla.
Mitä eroa on Teostolla ja Gramexilla?
Teosto edustaa säveltäjiä, sanoittajia, sovittajia ja musiikin kustantajia, Gramex puolestaan artisteja, muusikoita ja musiikkituottajia. Jos teet itse musiikkia ja lisäksi esität sitä joko tallenteilla tai keikoilla ja konserteissa, voit olla sekä Teoston että Gramexin asiakas.
Teosto huolehtii musiikintekijöiden eduista
Teosto on musiikintekijöiden järjestö, jonka musiikintekijät perustivat huolehtimaan omista eduistaan ja oikeuksistaan. Ylintä päätösvaltaa Teostossa käyttävät musiikintekijät ja -kustantajat itse. Osallistumme aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja tavoitteenamme on mahdollistaa ammattimaisten musiikintekijöiden menestyminen. Tärkeitä teemoja, joiden edistämiseksi teemme töitä, ovat musiikintekijöiden työ- ja sosiaaliturvan parantaminen, tekijänoikeuskorvausten verotuksen uudistaminen, yrittäjyyden tukeminen ja kulttuuriviennin edistäminen.