Arviolaskun oikaisu: Tapahtumalupa

Näin oikaiset arviolaskun, jos sinulla ON voimassa oleva Tapahtumalupa, mutta tapahtuman tiedot ovat ilmoittamatta

 • Mene Teoston verkkopalveluun osoitteessa www.teosto.fi/verkkoasiointi tai klikkaamalla oikean yläreunan Kirjaudu-linkkiä.
 • Kirjaudu verkkopalveluun käyttäjätunnuksilla, jotka olet saanut meiltä sähköpostitse haettuasi Tapahtumaluvan. 
 • Ilmoita verkkopalvelussa pyydetyt tiedot ja vahvista ne yhteenvetosivulla.

Näin oikaiset arviolaskun, jos ET OLE vielä hakenut Tapahtumalupaa

 • Hae Tapahtumalupa osoitteessa www.teosto.fi/tapahtumalupahakemus
 • Kirjaudu luvanhakuun käyttäjätunnuksilla, jotka olet saanut ensimmäisessä lähettämässämme muistutuskirjeessä (Hae Tapahtumalupa ja ilmoita puuttuvat tapahtumatiedot ).   
 • Ilmoita luvanhakupalvelussa pyydetyt tiedot.
 • Kun asiakaspalvelumme on käsitellyt lupahakemuksesi, lähetämme sinulle sähköpostitse uudet, pysyvät käyttäjätunnukset.
 • Kirjaudu saamillasi pysyvillä käyttäjätunnuksilla Teoston verkkopalveluun osoitteessa www.teosto.fi/verkkoasiointi tai klikkaamalla oikean yläreunan Kirjaudu-linkkiä.
 • Käy vahvistamassa luvanhaun yhteydessä ilmoittamasi tiedot. Tiedot ilmoittamalla saat hyvityksen arviolaskuun ja ilmoittamiisi tietoihin perustuvan oikeellisen laskun.

Näin oikaiset arviolaskun, jos ET OLE TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄ

 • Jos et ole järjestänyt tapahtumaa, josta olet saanut arviolaskun, ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse, niin poistamme tapahtuman tiedoistasi ja hyvitämme arviolaskun.
 • Asiakaspalvelun puhelinnumero on 010 808 118. Asiakaspalvelu on avoinna ma-pe klo 10 - 12 ja 12.30 - 14.30.

Näin oikaiset arviolaskun, jos olet kuukausi-ilmoittaja

Jos sinulla on ELMU- tai MEKA-musiikinkäyttölupa, jonka tietoja ilmoitetaan kuukausittain, löydät arviolaskun oikaisuohjeet täältä.

Näin saat uudet käyttäjätunnukset verkkopalveluun

Jos et ole saanut verkkopalvelun käyttäjätunnuksia, olet hukannut ne tai saamasi tunnukset eivät toimi, tilaa käyttäjätunnukset Ota yhteyttä -sivun Yhteydenottopyyntö-lomakkeella tai soittamalla asiakaspalveluumme p. 010 808 118. Asiakaspalvelu on avoinna ma-pe klo 10 - 12 ja 12.30 - 14.30.

Yleistä: tapahtuman tietojen ilmoittaminen ja laskutus

Teoston ja Gramexin yhteiseen Tapahtumalupaan sisältyy velvollisuus ilmoittaa tapahtuman musiikinkäyttöä koskevat tiedot Teostolle. Tapahtumien musiikinkäyttökorvauksen määrä perustuu musiikinkäyttötapaan (oliko musiikki esimerkiksi taustamusiikkia vai tapahtuman pääasiallinen sisältö jne.) sekä tapahtuman toteutuneisiin lipputuloihin tai yleisömäärään.

Lähetämme sinulle tapahtuman jälkeen useampia viestejä, joissa muistutamme tapahtuman tietojen ilmoittamisesta Teoston verkkopalvelussa tai pyydämme sinua ilmoittamaan sen, jos et ole järjestänyt tapahtumaa, josta olet saanut muistutuksen.

Jos et reagoi lähettämiimme muistutuksiin, lähetämme sinulle tapahtuman musiikinkäytöstä arviolaskun. Laskun summa muodostuu tapahtuman arvioidusta pääsylipun hinnasta ja oletuksesta, että tapahtuma (tai esimerkiksi konserttikiertueen kaikki eri konsertit) ovat olleet loppuunmyytyjä.

Koska arviolaskun summa on yllämainitun laskutavan vuoksi yleensä todellisiin tietoihin perustuvaa summaa huomattavasti suurempi, tapahtuman todelliset tiedot kannattaa ilmoittaa. Jos  ilmoitat järjestämiesi tapahtumien tiedot viimeistään 14 vuorokautta tapahtuman jälkeen, saat tapahtuman musiikinkäyttökorvauksesta 3 % alennuksen.