Ehdota Teosto-palkinnon saajaa!

Ensi keväänä palkitaan jälleen yksi tai useampi kotimainen musiikkiteos Teosto-palkinnolla. Merkittävä musiikkialan tunnustus annetaan vuonna 2016 julkaistulle tai kantaesitetylle tuotannolle. Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimmista taidepalkinnoista.

Ehdokkaita Teosto-palkinnon saajiksi kartoittaa esiraati, jolle kaikki voivat nyt ehdottaa omasta mielestään upeaa, rohkeaa tai omaperäistä teosta/teoskokonaisuutta (esimerkiksi kokonainen levy) vuodelta 2016. Teosto-palkintoa ei valita myyntimäärien perusteella ja tunnustuksen saava teos voi edustaa mitä tahansa musiikin lajia.

Lopullinen palkinnon saaja julkistetaan huhtikuussa 2017. Tällöin varsinainen palkintoraati on kuunnellut kaikki esiraadin valitsemat ehdokkaat ja valinnut mielestään kiinnostavimman teoksen tai useampia teoksia.

Vuosittain jaettavan palkinnon arvo on 40 000 euroa, mikä jaetaan 1 - 4 musiikkiteokselle tai teoskokonaisuudelle. Jos palkinnon saa vain yksi teos, palkintosumma on 25 000 euroa.

Palkinnon saajia oli mahdollista ehdottaa tällä sivulla 11.12.2016 saakka. Tammikuussa julkaisemme koostetta siitä, millaisia teoksia esiraadille ehdotettiin.