Ehdota Teosto-palkinnon saajaa

Teosto-palkinnon voittajia ylhäällä Harry Salmenniemi, Paperi ja Antti Auvinen. Alh. Anna Eriksson, Mikko Joensuu.

Huhtikuussa 2018 palkitaan jälleen yksi tai useampi kotimainen musiikkiteos Teosto-palkinnolla. Merkittävä musiikkialan tunnustus annetaan vuonna 2017 julkaistulle tai kantaesitetylle teokselle. Tänä vuonna 15 vuotta täyttävä Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimmista taidepalkinnoista.

Ehdokkaita Teosto-palkinnon saajiksi kartoittaa esiraati, jolle myös suuri yleisö voi ehdottaa mielestään upeaa, rohkeaa tai omaperäistä teosta, joka ansaitsisi tulla palkituksi.  Teosto-palkintoa ei valita myyntimäärien perusteella, ja tunnustuksen saava teos voi edustaa mitä tahansa musiikin lajia. Ehdokasteos tai teoskokonaisuus on kuitenkin kotimainen ja se on julkaistu tai kantaesitetty vuonna 2017.

Tällä sivulla ehdokkaita oli mahdollista ilmoittaa 15.1.2018 saakka. Julkaisemme koosteen kaikista lähetetyistä ehdotuksista kotisivuillamme tammikuun aikana.

Esiraadin asettamat varsinaiset ehdokkaat sekä esiraadin kokoonpano julkistetaan 15. helmikuuta. Lopullinen palkinnon saaja julkistetaan 26.4.2018. Tällöin varsinainen palkintoraati on kuunnellut kaikki esiraadin valitsemat ehdokkaat ja valinnut mielestään kiinnostavimman teoksen tai teokset Teosto-palkinnon saajaksi.

Vuosittain jaettavan palkinnon arvo on 40 000 euroa ja se jaetaan 1 - 4 musiikkiteokselle tai teoskokonaisuudelle. Jos palkinnon saa vain yksi teos, palkintosumma on 25 000 euroa.

Sivun kuvassa Teosto-palkittuja: ylhäällä Harry Salmenniemi, Paperi T ja Antti Auvinen. Alhaalla Anna Eriksson ja Mikko Joensuu.