Elävä musiikki: Pienlupa musiikinkäyttöön

Kenelle lupa on tarkoitettu, kuka sen tarvitsee?
Lupa on tarkoitettu kenelle tahansa tapahtumajärjestäjälle (yritys, yhdistys tai yksityishenkilö), joka järjestää vuodessa 1-10 elävän musiikin tapahtumaa, joiden suurin mahdollinen yleisömäärä on 200 henkeä. Luvan hankkijalla voi kerrallaan olla voimassa vain yksi Pienlupa.
 
Mitä lupa kattaa?
Lupa kattaa elävän musiikin julkisen esittämisen tapahtumissa, joissa musiikki on tapahtuman pääasiallinen sisältö. Tällaisia tapahtumia ovat esimerkiksi keikat, tanssit, laulu- ja soittoillat, joissa esiintyy laulaja, soittaja tai yhtye.  Tapahtuma voi olla tarkoitettu yleisölle ja/tai tapahtuman järjestäjän omalle henkilökunnalle. Tapahtuma voi olla pääsymaksullinen tai maksuton.  Lupa kattaa myös taustamusiikin käytön tapahtumatilassa ennen varsinaisen tapahtuman alkua ja sen väliajoilla. Taustamusiikin soittamiseen muulloin tai muissa tiloissa tarvitaan oma, erillinen musiikinkäyttölupa. Taustamusiikki voi olla elävää tai mekaanista (tallennettua).
 
Pienluvalla järjestettyjen tapahtumien tietoja ei tarvitse ilmoittaa Teostolle.

Kuinka kauan lupa on voimassa?
Tehtyäsi sopimuksen Teoston kanssa lupa on automaattisesti voimassa toistaiseksi kalenterivuosi kerrallaan, kunnes irtisanot sen. Luvan irtisanomisaika on yksi kuukausi.
 
Miten luvan hinta muodostuu ja koska se maksetaan?
Luvalla on ns. könttähinta. Kunkin kalenterivuoden lupa laskutetaan automaattisesti helmikuussa, ellet ole irtisanonut lupaa. Ennen luvan hankkimista jo järjestettyjä tapahtumia ei voi sisällyttää lupaan jälkikäteen. Lupamaksua ei palauteta, vaikka tapahtumia järjestettäisiin vähemmän kuin 10.