Esitykset ulkomailla

Jos esiinnyt itse tai tiedät jonkun esittäneen musiikkiasi ulkomailla, on tärkeää, että ilmoitat esityksistä Teostolle mahdollisimman nopeasti. Omista ulkomaan keikoistasi voit tehdä ilmoitukset Teoston verkkopalvelussa tai Keikkamobiili-sovelluksessa. Jos joku muu on esittänyt teoksiasi ulkomailla, lähetä meille tieto esityksistä  sähköpostitse osoitteeseen omateosto (at) teosto.fi. 

Kun esiinnyt ulkomailla keikalla tai konsertissa, varmista myös mahdollisuuksien mukaan, että tapahtumanjärjestäjä toimittaa esitystiedot paikalliselle tekijänoikeusjärjestölle. Jotta voimme maksaa korvauksia ulkomaan esityksistä, paikallisen sisarjärjestömme täytyy saada niistä tieto.

Mitä esitysilmoituksessa ilmoitetaan?

Täytä esitysilmoitukseen:

  • kaikkien esittämiesi kappaleiden tiedot (sekä omat teoksesi että esittämiesi cover-kappaleiden)
  • esiintymispäivä
  • esityspaikan ja tapahtumanjärjestäjän nimi, osoite ja maa
  • esiintyjän nimi
  • esitetyt teokset ja kestot
  • teosten tekijät

Näiden tietojen perusteella Teosto pyytää ulkomaista sisarjärjestöään huolehtimaan esityskorvausten laskuttamisesta.

Esitykset ulkomaisilla radio- ja tv- kanavilla

Jos teostasi on soitettu ulkomailla radio- tai tv-kanavalla, ilmoita esityksen tiedot (maa, kanava, ohjelma, teoksen tiedot)  meille verkkopalvelussa Huomautukset-välilehdellä. Erityisesti tv-ohjelmien osalta on hyvä lisätä tieto ohjelman nimestä esitysmaan kielellä, jos se on tiedossasi. Tämä auttaa ulkomaista järjestöä tunnistamaan ohjelman, jossa musiikkiasi on esitetty.

Jos musiikkiasi on ulkomailla esitettävässä mainoksessa, kerro meille, millä kanavalla mainosta on esitetty, mainoksen tuottaneen tuotantoyhtiön nimi ja mainoksen tunnus, mikäli nämä asiat ovat tiedossasi.