Maaliskuun tilityksessä Teoston asiakkaille 4,5 miljoonaa euroa

Vuoden 2018 ensimmäinen tilitys Teoston asiakkaille maksetaan 22.3.2018. Tilitys sisältää korvaukset sekä Teoston kotimaisille että ulkomaisille oikeudenhaltijoille. Tilityksessä maksetaan korvaukset seuraavilta alueilta ja ajanjaksoilta:

 

Kuva aukeaa suurempana, kun klikkaat sitä.

Maaliskuun tilityksessä maksettavat korvaukset

Tilitysalue
Korvaussumma
Yle radiot
1,27 M€
Kaupalliset radiot
0,78 M€
Taustamusiikki, Radio
1,19 M€
Tilitykset ulkomailta
0,48 M€
NMP online-tilitys
0,59 M€
**Puuttuneet teosilmoitukset
0,13 M€
**Selvinneet kiistat
0,09 M€
TILITYS YHTEENSÄ
4,54 M€

** ”Puuttuneet teosilmoitukset” ja ”selvinneet kiistat” korjaavat aikaisempien tilitysten tilannetta. Näillä alueilla maksettavat korvaukset ovat voineet jäädä aiemmista tilityksistä pois teosdokumentaation puutteellisuudesta johtuen ja korvaukset ovat mukana tilityksessä nyt, kun tiedot on saatu kuntoon.

Huomioitavaa maaliskuun tilityksessä

NMP*:n kautta käsiteltävä online-tilitys sisältää korvaukset seuraavista digitaalisista musiikkipalveluista ja seuraavilta ajanjaksoilta:

 • Spotify: 06 (Premium), 08-10, 2017
 • YouTube: Q3/2017
 • iTunes: Q2 -Q3 / 2017
 • Tidal: Q1-Q2 / 2017
 • Beatport: Q1/2017
 • Google Play: Q3/2016
 • Microsoft Xbox: Q3/2017

*Teoston lisensoimien kansainvälisten online-musiikkipalveluiden laskutuksen ja prosessoinnin hoitaa Network of Music Partners A/S eli NMP. NMP on NCB:n ja englantilaisen PRS for Musicin omistama yhteisyritys. 

Pienin tilityksessä maksettava summa on 25 euroa. Jos tilityksestä kertynyt summa jää tämän alle, se maksetaan tilillesi, kun 25 euron raja on saavutettu. Summa tulee maksuun seuraavan tilityksen yhteydessä.  Mikäli tilityksen saava kustantaja on arvonlisäverovelvollinen, Teosto maksaa tilityksen arvonlisäverollisena. 

Alustavat tilitystiedot verkkopalvelussa jo ennen tilitystä

Aikaistimme maaliskuun 2018 tilityksessä tilitystietojen näyttämistä asiakkaille. Jatkossa tilitystiedot näkyvillä verkkopalvelussa jo noin 10 päivää ennen maksupäivää. 

Huomaathan, että kyseessä ovat alustavat luvut tilityksestä, jotka saattavat muuttua maksupäivään mennessä. Luvut eivät myöskään sisällä NMP:n Online- tai NCB:n Offline -korvauksia vaan korvaukset näiltä alueilta näkyvät vasta lopullisten maksatustietojen yhteydessä.

Musiikinkäyttöalueiden sisällöt maaliskuun tilityksessä

Tilitysalue
Esitysalue
Muuta
RADIO
 
 
Yle valtakunnalliset radiokanavat
Yle Radio 1, Yle Radio Suomi, YleX, Radio Extrem, Radio Vega, Yle Yöradio, Ylen Klassinen
Sisältää internet-radiokorvauksia.
Ylen maakuntaradiot
Yle maakuntaradiot (suomen-, ruotsin- ja saamenkieliset lähetykset)
Sisältää internet-radiokorvauksia.
Kaupalliset radiokanavat
Kukin erikseen: Radio Nova, City-radiot (Bauer), Radio Rock, Radio Aalto, Radio Dei, SuomiPOP, NRJ Energy, Iskelmä (Bauer) + kumppanit, KissFM, MetroFM, Groove FM, Radio Pori, NRJ Nostalgia, Loop, Helmiradio, pienet kaupalliset radiot
Sisältää internet-radiokorvauksia.
TAUSTAMUSIIKKI
Taustamusiikki, radio
Radioalueen raportteja hyödynnetty taustamusiikkitilityksen jaossa (kts. listaus alla)

Taustamusiikki, radio

 • Ravintolat, mekaaninen tausta
 • Asiakastilat
 • Kauneus- ja terveyspalvelut
 • Taksit
 • Ravintolat, mekaaninen tanssi ja karaoke
 • Majoitustilat
 • Musiikkiautomaatit
 • Henkilökuntamusiikki
 • Linja-autot ja junat

Huomasitko tilityksessä korjattavaa?

Jos huomasit tilityksessäsi puutteita tai korjattavaa, ilmoita niistä meille verkkopalvelun Huomautukset-osiossa viimeistään 30.4.2018. Käsittelemme tilitystä koskevat huomautukset saapumisjärjestyksessä mahdollisimman pian.

Huomaathan, että vuoden 2018 alusta olemme lisänneet tekijöiden verkkopalveluun uuden osion, jossa löydät tietoa tunnistamattomaksi jääneistä teoksista, joilla on ollut kuitenkin esityksiä Suomessa. Löydät listan jatkossa verkkopalvelun teokset-osion sivupalkista otsikolla ”Tunnistamattomat teokset”.

Jos löydät omia teoksiasi listalta, se tarkoittaa, että teoksen osalta kaikki oikeudenhaltijatiedot eivät ole kunnossa. Seuraathan tällaisessa tapauksessa verkkopalvelussa olevia ohjeita ja ole yhteydessä Teostoon.

Teethän teosilmoituksen heti teoksen valmistuttua

Muistathan, että voimme maksaa korvauksia vain niistä teoksista, joista olemme saaneet ajoissa teosilmoituksen. Teethän teosilmoituksen aina mahdollisimman nopeasti teoksen tekemisen yhteydessä. Tämä varmistaa, että teos on mukana tietokannoissamme ja löytyy myös musiikkikäytön raporttien kohdistuksiin heti käytön alusta lähtien. Näin ollen tilitysten korjaamisten ja reklamaatioiden tarve vähenee.