Mikä Teosto on?

Teosto on aatteellinen voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka säveltäjät ja musiikinkustantajat perustivat vuonna 1928 valvomaan etujaan. Päätösvaltaa Teostossa käyttävät yhdistyksen jäsenet eli musiikintekijät itse.

Teosto edustaa säveltäjiä, sanoittajia, sovittajia ja musiikinkustantajia
Teosto edustaa 29 000:ta kotimaista ja lähes kolmea miljoonaa ulkomaista säveltäjää, sanoittajaa, sovittajaa ja musiikinkustantajaa. Keräämme ja tilitämme korvaukset edustamiemme tekijöiden musiikin julkisesta esittämisestä ja tallentamisesta Suomessa.

Toimimme yhdyssiteenä ja välittäjänä kahden asiakasryhmämme, musiikintekijöiden ja musiikkia käyttävien yritysten ja yhteisöjen välillä. Musiikin käyttäjien työtä helpotamme siten, että tarvittavat luvat saa keskitetysti Teostosta eikä jokaisen musiikintekijän kanssa tarvitse sopia erikseen.

Teoston toiminnan keskipisteessä on tekijä
Teoston perustehtävänä on mahdollistaa ammattimaisten musiikintekijöiden menestyminen. Tavoitteenamme on varmistaa, että Suomessa on hyvät edellytykset tehdä musiikkia ammattimaisesti ja että suomalaista musiikkia soitetaan nyt ja tulevaisuudessa. Edistämällä musiikintekijän hyvinvointia Teosto on mukana edistämässä koko luovan alan ja suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointia ja taloudellista kasvua.

Teoston missio
Ammattimaisten tekijöidemme menestykseksi

Teoston visio
Monimuotoinen musiikkimme tavoittaa, tuottaa ja kukoistaa

Teoston arvot ovat avoimuus, rohkeus ja tavoitteellisuus.