Musiikkialan startupit Suomessa


MUSIIKKIALAN STARTUPIT SUOMESSA 2014 -raportti
kokosi yhteen suomalaisten musiikkialan kasvuyritysten tunnuslukuja sekä yritysten ajatuksia musiikkialan kasvuyritystoiminnan tukemiseksi Suomessa.

Selvityksen toteutti musiikintekijöitä ja -kustantajia edustava Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry yhdessä Finnish Music Startups -kollektiivin kanssa verkkokyselynä joulukuussa 2014. Kysely lähetettiin Finnish Music Startupsin jäsenrekisterissä oleville yrityksille ja siihen vastanneet 23 yritystä muodostavat kattavan otoksen aktiivisesti toimivista musiikkialan startup-yrityksistä Suomessa.

Musiikki yritystoiminnan keskiössä

MUSIIKKIALAN startupit ovat verkottuneet laajasti muun musiikkialan kanssa ja tekevät yhteistyötä muun muassa levy-yhtiöiden, tekijänoikeusjärjestöjen, musiikkipalveluiden, kustannusyhtiöiden ja musiikkioppilaitosten kanssa. Tyypillisesti yritysten perustajilla on musiikkitausta joko musiikkialalla työskentelyn tai harrastuneisuuden kautta.

Suomalaiset musiikkialan startupit ovat nuoria yrityksiä, joiden keski-ikä on alle kolme vuotta. Yritykset työllistivät yhteensä 147 henkeä joulukuussa 2014 mukaan lukien osa-aikaiset työntekijät. Yritykset ovat keskittyneet suuriin kaupunkeihin ja yli puolet niistä toimii Helsingistä käsin. Tarkemmat yritysesittelyt löytyvät Finnish Music Startupsin verkkosivuilta.

Lisätietoa:
Turo Pekari, Teosto
Puh: +358 (0)9 6810 1261
S-posti: turo.pekari@teosto.fi