Ohjeita katusoittajille

Katusoittajien musiikinesitysluvat sisältyvät nyt kuntien musiikinkäyttösopimuksiin

Pienimuotoisen katusoiton musiikinesitysluvat on sisällytetty 1.1.2019 alkaen Teoston ja Suomen Kuntaliiton väliseen musiikin käyttöä koskevaan sopimukseen. Yksityishenkilöiden ei näin ollen tarvitse enää hankkia katusoittoon Teoston musiikinesityslupaa, eikä maksaa katusoitosta musiikin esityskorvauksia missään Suomen kunnassa. Mahdollisista muista katusoittoon tarvittavista luvista saa lisätietoja kunnilta.  Kunnille ei aiheudu muutoksesta lisäkustannuksia, sillä katusoitto on nimenomaan sisällytetty kuntien voimassa oleviin sopimuksiin.
 
Miten katusoittajat ilmoittavat esittämänsä musiikin Teostolle?
Myös katusoittajat voivat tehdä esitysilmoitukset eli ilmoittaa esittämänsä musiikin tiedot Teoston verkkopalvelussa tai Keikkamobiililla.  Esitysilmoituksen tekemiseen tarvittavat verkkopalvelutunnukset saa Teoston tekijät ja kustantajat -asiakaspalvelusta. Lisätietoja tunnusten hakemisesta ja esitysilmoituksen tekemisestä löydät Esiintyjille-alasivulta
 
Esitysilmoituksen tekeminen katusoitosta: käytännön ohjeita 
Täytä esitysilmoituksen pakolliset kentät seuraavien ohjeiden mukaan
 

Verkkopalvelu

Päivämäärä: Pvm, jolloin esiinnyit
Tilaisuuden nimi: Katusoitto
Tilaisuuden tyyppi: Live-tapahtuma
Esityspaikan nimi: Soittopaikan katuosoite (esim. Aleksanterinkatu 20, Helsinki)   
Yhteyshenkilön tiedot: Oma nimesi ja yhteystietosi
Järjestäjän nimi: Valitse alasvetovalikosta sen kunnan tai kaupungin nimi, jonka alueella esiinnyit. Jos listassa on useita vaihtoehtoja, kirjoita Järjestäjä-kenttään kaupungin tai kunnan nimi genetiivimuodossa (esim. Helsingin kaupunki, Kaustisen kunta) ja valitse se, jossa mainitaan tarkenne (Musiikki kunnan toiminnassa).
Arvio yleisömäärästä: Oma arviosi esiintymistäsi kuunnelleen yleisön määrästä.
Ohjelma: Lisää settilista tai esittämäsi teokset
Lähetä esitysilmoitus
 

Keikkamobiili

Päivämäärä: Pvm, jolloin esiinnyit
Arvio yleisömäärästä: Oma arviosi esiintymistäsi kuunnelleen yleisön määrästä.
Esityspaikka: Kirjoita esityspaikan nimeksi katuosoite, jossa soitit > kirjoita osoite ja valitse +Lisää uusi esityspaikka. Täytä esityspaikan muut tiedot ja omat tietosi kontaktihenkilöksi.
Järjestäjä: Valitse alasvetovalikosta järjestäjäksi kaupunki tai kunta, jonka alueella soitat: kirjoita kaupungin/kunnan nimi genetiivimuodossa ja valitse  (Musiikki kunnan toiminnassa)-vaihtoehto.
Tapahtuman tyyppi: Valitse Keikka-ikoni
Ohjelma: Lisää esittämäsi biisit Kappaleet-välilehdellä
Lähetä esitysilmoitus