Teosto SuomiAreenassa: Luovien alojen paneeli luotaa tulevaa

SUOMI 100! LUOVUUS 1000! ­­– AVAIMET MENESTYKSEEN

Moni tuntee Suomen Sibeliuksesta, pelituotteista, designista ja laadukkaasta opetuksesta. Piileekö luovuudessa löytämätöntä potentiaalia, mahdollisuuksia satavuotiaan Suomen menestykseen tulevien vuosikymmenien aikana?

Entä millaiselta näyttää tulevaisuuden työelämä – onko luovan työn tekeminen ja kulttuurin tuottaminen mahdollista Suomessa? Mitä tekijänoikeudet tarkoittavat luovan työn tekijöille? 

Luovien alojen järjestöt järjestävät kesän SuomiAreenassa Porissa ajankohtaisen keskustelutilaisuuden

keskiviikkona 12.7. klo 15.15–16.30
Kauppakeskus Puuvillassa, Siltapuistokatu 14, Pori.

Keskustelemassa ovat laulaja–lauluntekijä Saara Aalto, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho, tulevaisuustutkija Ilkka Halava, neurologi, dosentti, kirjailija Markku T. Hyyppä, sanoittaja, laulaja, näyttelijä Kaija Kärkinen, Tilastokeskuksen erikoistutkija Anna Pärnänen, kirjailija Peter Sandström, Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Sa­volainen ja professori ja tanssitaiteilija Jorma Uotinen.

Keskustelun moderaattorina on MTV Uutisten toimituspäällikkö Tomi Einonen.

Tilaisuuden aiheita ovat luovien alojen tulevaisuus, yrittäminen ja yrittäjyys sekä taiteen ja kulttuurin vaikutukset ihmisten hyvinvointiin yhteiskunnassa.

Keskustelutilaisuuden Suomi 100! Luovuus 1 000! – Avaimet menestykseen järjestävät tekijänoikeusjärjestöt Gramex, Kopiosto, Sanasto ja Teosto sekä Suomen freelan­ce-journalistit, Suomen Journalistiliitto ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto.  

Luovuudesta kasvua ja hyvinvointia

Luovat alat työllistävät Suomessa nykyisin lähes Turun asukasluvun verran ihmisiä ja kulttuurille on kysyntää. Luovan työn tekijöitä ovat esimerkiksi musiikin, elokuvien, kirjallisuuden, journalismin ja tanssitaiteen ammattilaiset. Euroopassa luovat alat ovat peräti kolmanneksi suurin työllistäjä.

Luovan työn rinnalla suuri osa suomalaisista saa luovuudesta hyvinvointia ja nauttii kulttuurista vapaa-ajallaan ja harrastuksissa. Tutkimusten mukaan kulttuuri tuo lisää ikävuosia ja kasvattaa hyvinvointia. Miten luovuuden saisi osaksi mahdollisimman monen arkea?

Seuraa somessa tai tule paikan päälle

Tilaisuus on kaikille avoin, mutta sitä voi seurata myös striimattuna netistä. Keskusteluun voi osallistua somessa  #LuovatAlat #suomiareena

Yli 120 tilaisuutta striimataan MTV Katsomoon (https://www.katsomo.fi/#!/jakso/786894) ja niistä julkaistaan myös podcastit Kieku-podcastsovelluksessa (http://bit.ly/2toAMQm). 

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Kaisa Huikuri, viestintäpäällikkö, 045 773 493 47, kaisa.huikuri@teosto.fi
Riikka Railimo, yhteiskuntasuhteiden ja kansainvälisten asioiden päällikkö, 040 504 35 21, riikka.railimo@teosto.fi
 

 

Osallistu keskusteluun
#LuovatAlat #suomiareena

Katso tallenne: https://www.katsomo.fi/#!/jakso/786894