Edellisvuosien Teosto-palkittuja

2019

Sebastian Hilli: Snap Music ja Color Dolor: Love
Varsinaisen raadin jäsenet: Astrid Swan (pj), Jussi Mäntysaari, Joona Toivanen ja Tuija Hakkila-Helasvuo.  

Kaikki ehdokkaat: Hilda Länsmanin ja Ulla Pirttijärven sävellykset ja sanoitukset sekä Samuli Laihon ja Teho Majamäen sovitukset levyllä Odda Áigodat, Litku Klemetin sävellykset ja sanoitukset levyllä Taika tapahtuu, Tuomas Palosen sävellykset ja sanoitukset levyllä Tuomas Palonen, Alex Freemanin kuoroteos Under the Arching Heavens: A Requiem Aleksis Kiven, Viljo Kajavan, Edith Södergranin, Siegfried Sassoonin ja Walt Whitmanin teksteihin, Kasperi Laineen ja Pekka Luostarisen sävellykset ja sovitukset sekä Kasperi Laineen sanoitukset levyllä Vihapuheita ja rakkauslauluja.
Esiraadin jäsenet: Arttu Tolonen (esiraadin pj), Amanda Kauranne, Tuuli Saksala, Mikkomatti Aro, Wilhelm Kvist, Eriikka Maalismaa ja dj Bunuel. 

2018


Astrid Swan: 
From The Bed And Beyond. Joona Toivanen Trio: XX.
Varsinaisen raadin jäsenet: Miapetra Kumpula-Natri (pj), Juhani Merimaa, Mikko Joensuu. 

Kaikki ehdokkaat: Astrid Joutsenon sävellykset ja sanoitukset levyllä From The Bed And Beyond, Meriheini Luodon sävellykset levyllä Metsänpeitto, Tero Hyväluoman sävellykset levyllä Reflection, Lotta Wennäkosken sävellys Olli Heikkosen, Saila Susiluodon, Nils-Aslak Valkeapään, Claes Anderssonin ja Kantelettaren teksteihin teoksessa Uniin asti, Joona Toivasen, Olavi Louhivuoren ja Tapani Toivasen sävellykset ja sovitukset levyllä XX. 
Esiraadin jäsenet: Maati Rehor (esiraadin pj), Arttu Tolonen, Amanda Kauranne, Mikkomatti Aro, Wilhelm Kvist, Tuuli Saksala ja Pekka Kuorikoski.

2017 

Mikko Joensuun sävellykset, sanoitukset ja sovitukset levyillä Amen 1 ja Amen 2

Varsinaisen raadin jäsenet: Leena Puntila (pj), Suvi Kallio, Henri ’Paperi T’ Pulkkinen.

Kaikki ehdokkaat: Ringa Mannerin sävellykset ja sanoitukset sekä Ringa Mannerin ja Pasi Viitasen sovitukset The Hearingin levyllä Adrian, Lasse Lindgrenin, Olavi Louhivuoren ja Osmo Ikosen sävellykset ja Oddarrangin sovitukset levyllä Agartha, Mikko Joensuun sävellykset, sanoitukset ja sovitukset levyillä Amen 1 ja Amen 2, Edu Kettusen sävellykset, sanoitukset ja sovitukset levyllä Autioilla rannoilla, Olli Virtaperkon konsertto sähköisesti vahvistetulle sellolle ja orkesterille, Toni ”Ontto” Hietamäen sanoitukset sekä Oranssi Pazuzu -yhtyeen sävellykset ja sovitukset levyllä Värähtelijä.
Esiraadin jäsenet: Pekka Kuusisto (pj), Mikko Meriläinen, Susanna Vainiola, Maati Rehor, Tove Djupsjöbacka, Pekka Kuorikoski, Jaani Länsiö.
 

2016 

Henri Pulkkisen sanoitukset sekä Henri Pulkkisen, Niko Liinamaan, Miska Soinin, Roope Kinnusen, Kristo Laantin, Sandra Tervosen ja Juuso Malinin sävellykset ja sovitukset Paperi T:n levyllä Malarian pelko. Antti Auvisen sävellys ja Harry Salmenniemen libretto kamarioopperassa Autuus.
Varsinaisen raadin jäsenet: Sanni Grahn-Laasonen (pj.), Sami Tenkanen ja Mikko Hassinen.

Kaikki ehdokkaat: Pekko Käpin, Nuutti Vapaavuoren ja Tommi Laineen sävellykset ja sanoitukset sekä Pekko Käppi & K:H:H:Lyhtyeen ja Jani Viitasen sovitukset levyllä Sanguis Meus, Mama!, Laura Moision sävellykset, sanoitukset ja sovitukset sekä Jarno Takkumäen sävellys ja sovitukset levyllä Ikuinen valo, Henri Pulkkisen sanoitukset sekä Henri Pulkkisen, Niko Liinamaan, Miska Soinin, Roope Kinnusen, Kristo Laantin, Sandra Tervosen ja Juuso Malinin sävellykset ja sovitukset Paperi T:n levyllä Malarian pelko, Verneri Pohjolan sävellykset levyllä Bullhorn, Antti Auvisen sävellys ja Harry Salmenniemen libretto kamarioopperassa Autuus.
Esiraadin jäsenet: Pekka Kuusisto (pj.), Kare Eskola, Mikko Meriläinen, Tove Djupsjöbacka, Susanna Vainiola, Vilma Timonen ja Jaani Länsiö.
 

2015

Mikko Hassisen teokset levyllä Elektro GT.
Varsinaisen raadin jäsenet: Päivi Kärkkäinen (pj.), Stefan Möller ja Risto Ylihärsilä.

Kaikki ehdokkaat: Perttu Haapasen sävellys teoksella Compulsion Island, Matti Mikkolan sävellykset ja sovitukset levyllä Pepe & Saimaa, Olavi Uusivirran sävellykset ja sanoitukset sekä Timo Kämäräisen, Jaakko Kämäräisen ja Olli Krogeruksen sovitukset levyllä Ikuiset lapset, Mikko Hassisen teokset levyllä Elektro GT,  Tuomas Logrénin sävellykset ja sovitukset levyllä Yövesi,  Antti Paalasen teokset levyllä Meluta.
Esiraadin jäsenet: Jutta Jaakkola (pj.), Heta Hyttinen, Mari Koppinen, Pekka Laine, Lauri Pokkinen, Kare Eskola ja Vilma Timonen

2014

Risto Ylihärsilän sävellykset ja sanoitukset Risto-yhtyeen levyllä II.
Varsinaisen raadin jäsenet: Saku Mantere (pj.), Anna Eriksson ja Lauri Kivinen.

Kaikki ehdokkaat: Antti Auvinen, sävellys teoksessa Orior, Valtteri Pöyhösen sävellykset ja sovitukset Dalindéo-yhtyeen levyllä Kallio, Haloo Helsinki -yhtyeen teokset Maailma on tehty meitä varten -levyllä, Emilia Lajusen ja Eero Grundströmin sovitukset Juuri & Juuri -yhtyeen levyllä Pelimannit / Hiljainen haltioituminen, J. Karjalaisen sävellykset ja sanoitukset sekä Pekka Gröhnin, Janne Haaviston, Mikko Lankisen ja Tom Nymanin sovitukset J. Karjalaisen levyllä Et ole yksin, Olavi Louhivuoren sävellykset Oddarrang-yhtyeen In Cinema -levyllä, Risto Ylihärsilän sävellykset ja sanoitukset Risto-yhtyeen levyllä II.

Esiraadin jäsenet: Hannu Saha (pj.), Heta Hyttinen, Kari Hynninen, Jutta Jaakkola, Mari Koppinen, Pekka Laine ja Lauri Pokkinen.

2013

Anna Erikssonin sävellykset ja sanoitukset levyllä Mana sekä Matthew Whittallin sävellys Dulcissima, clara, sonans.
Varsinaisen raadin jäsenet: Paavo Arhinmäki (pj.), Tuomas Auvinen ja Milla Viljamaa.

Kaikki ehdokkaat: Frigg: Polka V, Matthew Whittall: Dulcissima, clara, sonans, Lightboxer: Lightboxer, Stam1na: Nocebo, Anna Eriksson: Mana ja Lau Nau: Valohiukkanen.

Esiraadin jäsenet: Harri Hakanen (pj.), Jan-Erik Holmberg, Kari Hynninen, Mats Liljeroos, Tarja Närhi, Hannu Saha ja Karoliina Vesa.

2012

Milla Viljamaan teokset levyllä Minne.
Varsinaisen raadin jäsenet: Juha Itkonen (pj.), Jaakko Kuusisto ja Christel Sundberg.

Kaikki ehdokkaat: Kalevi Ahon teos Sinfonia nro 15, Iro Haarlan sävellykset Iro Haarla Quintetin levyllä Vespers, Mikko Heiniön musiikki oopperassa Eerik XIV, Kari Ikosen sävellykset Kari Ikonen & Karikon levyllä The Helsinski Suite, Tuure Kilpeläisen sävellykset ja sanoitukset sekä Kaihon Karavaani -yhtyeen sovitukset Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani -yhtyeen levyllä Erämaa, Artturi Tairan, Jussi Hietalan, Samuli Pöyhösen ja Sampsa Väätäisen sävellykset sekä Artturi Tairan sanoitukset Rubik-yhtyeen levyllä Solar ja Milla Viljamaan teokset levyllä Minne.

Esiraadin jäsenet: Harri Hakanen (pj.), Jan-Erik Holmberg, Kristiina Ilmonen, Mats Liljeroos, Tarja Närhi, Pekka Ruuska ja Karoliina Vesa.

2011

Sebastian Fagerlundin teos Ignite, Christel Sundbergin teokset Chisun levyllä Vapaa ja yksin sekä Wimme Saaren ja Tapani Rinteen teokset sekä Rinteen ja Tuomas Norvion sovitukset Wimme-yhtyeen levyllä Mun.
Varsinaisen raadin jäsenet: Jukka Haarma (pj.), Paula Vesala ja John Storgårds.

Kaikki ehdokkaat: Sebastian Fagerlundin teos Ignite, Tuure Kilpeläisen sävellykset ja sanoitukset sekä Kaihon karavaani -yhtyeen sovitukset Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin levyllä Valon pisaroita, Jussi Lehtisalon, Julius Jääskeläisen, Mika Rätön, Pekka Jääskeläisen, Tomi Leppäsen ja Janne Westerlundin sävellykset ja sovitukset Circle-yhtyeen levyllä Rautatie, Karri Miettisen sanoitukset sekä Karri Miettisen ja Joel Attilan sävellykset Palefacen levyllä Helsinki–Shangri-La, Wimme Saaren ja Tapani Rinteen teokset sekä Tuomas Norvion ja Tapani Rinteen sovitukset Wimme-yhtyeen levyllä Mun, Kaija Saariahon teos D’om le vrai sens klarinetille ja orkesterille, Christel Sundbergin teokset Chisun levyllä Vapaa ja yksin, Vilma Timosen sävellykset ja Vilma Timosen, Ari-Pekka Anttilan, Mikko Hassisen ja Topi Korhosen sovitukset Vilma Timonen Quartetin levyllä Forward.
Esiraadin jäsenet: Tuuli Saarakkala (pj.), Kristiina Ilmonen, Kimmo Korhonen, Viljami Puustinen, Pekka Ruuska, Petri Silas ja Caterina Stenius.
 

2009

Magnus Lindbergin teos Graffiti sekä Jori Sjöroosin, Paula Vesalan ja Mira Luotin teokset levyllä Veden varaan.
Varsinaisen raadin jäsenet: Pekka Gronow (pj.), Asa ja Vesa Sirén.

Kaikki ehdokkaat: Verneri Pohjolan teokset albumilla Aurora, Magnus Lindbergin sävellys Graffiti kamarikuorolle ja orkesterille, Jori Sjöroosin sävellykset, Paula Vesalan ja Mira Luotin sanoitukset ja Sjöroosin, Vesalan ja Luotin sovitukset PMMP-yhtyeen albumilla Veden varaan, Tapani Länsiön sävellys Elämän lauluja -orkesterilaulusarjaan baritonille ja orkesterille, Terhi Kokkosen sanoitukset, Joel Melasniemen sävellykset ja Scandinavian Music Group -yhtyeen sovitukset Scandinavian Music Groupin albumilla Palatkaa Pariisiin, Esa Holopaisen, Santeri Kallion, Tomi Koivusaaren ja Tomi Joutsenen sävellykset ja Amorphis-yhtyeen sovitukset albumilla Skyforger.
Esiraadin jäsenet: Tuuli Saarakkala (pj.), Kimmo Korhonen, Riku Mattila, Viljami Puustinen, Petri Silas, Caterina Stenius ja Mika Virkkala.
 

2008

Asa ja Loppuasukas-levyn kappaleiden koko tekijäryhmä.
Varsinaisen raadin jäsenet: Heikki Laitinen (pj.), Jonna Tervomaa ja Heikki Valsta.

Kaikki ehdokkaat: Kauko Röyhkän ja Riku Mattilan sävellykset, sanoitukset ja sovitukset levyllä Kauko Röyhkä ja Riku Mattila, Eero Turkan, Eero Grundströmin ja Jouko Kyhälän sävellykset ja sovitukset teokset Sväng-yhtyeen levyllä Jarruta, Asan ja tekijäryhmän teokset levyllä Loppuasukas, Markku Lepistön ja Pekka Lehden sävellykset levyllä Helsinki, Markus Fageruddin musiikki oopperassa Seitsemän koiraveljestä, Aulis Sallisen säveltämä konsertto klarinetille, alttoviululle ja kamariorkesterille, op. 91, Perttu Haapasen sävellys Ladies Room, sopraanolle ja kamariorkesterille, Jukka Perkon, Teemu Viinikaisen ja Severi Pyysalon sovitukset Maan korvessa -levyllä, Tsuumi Sound System -yhtyeen teokset levyllä Hotas.
Esiraadin jäsenet: Pekka Nissilä (pj.), Jaana-Maria Jukkara, Lasse Kurki, Ilkka Mattila, Osmo Tapio Räihälä, Paula Vesala ja Mika Virkkala.
 

2007

Jonna Tervomaan sanoitukset ja sävellykset sekä Jussi Jaakonahon sävellykset Tervomaan levyllä Parempi loppu sekä Olli Kortekankaan musiikki oopperassa Isän tyttö.
Varsinaisen raadin jäsenet: Esa Nieminen (pj.), Janne Haavisto ja Kimmo Hakola.

Kaikki ehdokkaat: Jori Sjöroosin sävellykset ja Paula Vesalan sekä Mira Luotin sanoitukset PMMP-yhtyeen levyllä Leskiäidin tyttäret, Eero Hämeenniemen säveltämä 4. sinfonia, Pekka Pohjolan sävellykset Viekkaan veisu ja Tiia, Jonna Tervomaan sanoitukset ja sävellykset sekä Jussi Jaakonahon sävellykset Jonna Tervomaan levyllä Parempi loppu, Kerkko Koskisen sävellys ja sovitus teoksessa Agatha, Mikko Kuustosen ja Esa Kaartamon sävellykset ja Mikko Kuustosen sanoitukset levyllä Hietaniemi, Olli Kortekankaan musiikki oopperassa Isän tyttö.
Esiraadin jäsenet: Pekka Nissilä (pj.), Sari Kaasinen, Lasse Kurki, Ilkka Mattila, Annamaija Saarela, Jorma Toiviainen ja Heikki Valsta.
 

2006

Marzi Nymanin teokset levyllä Marzi sekä Sampo Haapamäen teos Kirjo.
Varsinaisen raadin jäsenet: Esa Nieminen (pj.), Mari Kiviniemi ja Veli-Matti Puumala.

Kaikki ehdokkaat: Egotrippi-yhtyeen teokset levyllä Vielä koittaa uusi aika, Sampo Haapamäen teos Kirjo, Tuure Kilpeläisen teokset levyllä Kysymyksiä sudelle, Olli Kortekankaan musiikki oopperassa Messenius ja Lucia, Jukka Linkolan musiikki ja Sami Parkkisen libretto lastenoopperassa Hui kauhistus!, Marzi Nymanin teokset levyllä Marzi, Esa Pulliaisen sovitukset Agents-yhtyeen levyllä ...Is All Right, Kaija Saariahon musiikki oopperassa Adriana Mater ja Von Hertzen Brothers -yhtyeen teokset levyllä Approach.
Esiraadin jäsenet: Jussi Raittinen (pj.), Kimmo Hakola, Annamaija Saarela, Axa Sorjanen, Sinikka Svärd, Ilkka Vainio ja Heikki Valsta.

2005

Veli-Matti Puumalan pianokonsertto Seeds of Time sekä Tuomari Nurmion sävellykset ja Alamaailman vasarat -yhtyeen sovitukset levyllä Kinaporin kalifaatti.
Varsinaisen raadin jäsenet: Gustav Djupsjöbacka (pj.), Verneri Pohjola ja Anni Sinnemäki.

Kaikki ehdokkaat: Iro Haarlan ja Ulf Krokforsin teokset Loco Motife -yhtyeelle levyllä Penguin Beguine, Tuomas Kallion ja Five Corners Quintet -yhtyeen jäsenten teokset levyllä Chasin' the Jazz Gone By, Ville Ojasen teokset levyllä Rautavaara, Jukka Perkon, Severi Pyysalon ja Teemu Viinikaisen teokset levyllä Kuunnelmia, Veli-Matti Puumalan pianokonsertto Seeds of Time, Redraman eli Lasse Mellbergin teokset levyllä Street Music, Sirkka-Liisa Sassin sanoitukset Anneli Saariston levyllä Kaksi sielua, Max Savikankaan ääni-installaatio Vasara, alasin, jalustin Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiriksessä, Tuomari Nurmion teokset levyllä Tuomari Nurmio & Alamaailman vasarat: Kinaporin kalifaatti.
Esiraadin jäsenet: Jussi Raittinen (pj.), Mikko Aaltonen, Jyrki Heiskanen, Jukka Isopuro, Markus Partanen, Aila Sauramo ja Sinikka Svärd.
 

2004

Jukka Tiensuun big band -teos Umori sekä Ilmiliekki-kvartetin March of the Alpha Males -levyn teoskokonaisuus.
Varsinaisen raadin jäsenet: Gustav Djupsjöbacka (pj.), Juha Siltanen ja Maija Vilkkumaa.

Kaikki ehdokkaat: Doina Klezmer -yhtyeen sovitukset levyllä Nomada, Tuomas Holopaisen teokset Nightwish-yhtyeen levyllä Once, Ilmiliekki-yhtyeen teokset levyllä March of the Alpha Males, Arto Järvelän teokset levyllä Far In, Jouni Kaipaisen 3. sinfonia, Jaakko Kuusiston teos Koirien Kalevala, Jarkko Martikaisen sanoitukset levyllä Mierolainen, Teppo Mäkysen teokset Teddy Rok Seven -yhtyeen levyllä, The Rasmus -yhtyeen teokset levyllä Dead Letters, Jarmo Saaren teokset levyllä Solu, Jukka Tiensuun teos Umori.
Esiraadin jäsenet: Jukka Virtanen (pj.), Pekka Hako, Jukka Isopuro, Pirkko Kotirinta, Markus Partanen, Juhani Merimaa ja Katja Ståhl.

2003

Maija Vilkkumaan Ei, Kimmo Pohjosen Kalmuk ja Kimmo Hakolan Le Sacrifice.
Varsinaisen raadin jäsenet: Pekka Vapaavuori (pj.), Marjatta Leppänen ja Juha Siltanen.

Kaikki ehdokkaat: Kalevi Aho: Luosto-sinfonia (sinfonia nro 12), Don Johnson Big Band: Breaking Daylight, Kimmo Hakola: Le Sacrifice, Maria Kalaniemi: Viimeinen maa, Jukka Linkola: Astoria-musikaali, Jarkko Martikainen: sanoitukset YUP-yhtyeen levyllä Leppymättömät, Kimmo Pohjonen: Kalmuk, Arttu Takalo: When I Fall, Jukka Tiensuu: Mind -konsertto pianolle ja orkesterille, Maija Vilkkumaa: Ei ja A.W. Yrjänä: Aion.
Esiraadin jäsenet: Jukka Virtanen (pj.), Pekka Hako, Harri Kuusisaari, Pirkko Kotirinta, Wemppa Koivumäki, Juhani Merimaa ja Katja Ståhl.