Toimintaohjeita musiikkia käyttäville asiakkaillemme

Päivitetty 18.6.2020

Suomen hallituksen asettamat koronarajoitteet kevenevät merkittävästi heinä-elokuun aikana. Tällä on muutoksia myös Teoston musiikin käyttölupiin sovittuihin poikkeuksiin.

1. ELMU Kiinteä - ja MEKA Kiinteä -luvat 

* Saat voimassa olevan luvan hinnasta 50 % alennuksen. Alennus on voimassa 31.7.2020 saakka ja hinnat palaavat normaaleiksi 1.8.2020 alkaen.
* Ilmoita järjestämiesi tapahtumien tiedot verkkopalvelussamme aivan tavalliseen tapaan. Me laskemme alennuksen luvan hintaan automaattisesti, eikä sinun tarvitse tehdä muutoksia lupaasi.
* Jos et järjestä tapahtumia, ilmoita ja vahvista kuukausi-ilmoituksiin tavalliseen tapaan 'Ei tapahtumia', niin laskua ei muodostu.
* Jos olet jo vienyt tapahtumia kuukausille jo etukäteen, pääset muokkaamaan aiempia ilmoituksia ja esimerkiksi poistamaan eri kuukausille vietyjä tapahtumia klikkaamalla tapahtuman nimeä.

2. ELMU Prossa – ja MEKA Prossa -luvat

* Lupien hinnoittelumalli (prosenttia lipputuloista) huomioi tapahtumien yleisömäärän automaattisesti, joten lupaan ei tarvitse tehdä muutoksia.
* Ilmoita järjestämiesi tapahtumien tiedot verkkopalvelussamme tavalliseen tapaan.
* Jos et järjestä tapahtumia, ilmoita ja vahvista kuukausi-ilmoituksiin tavalliseen tapaan 'Ei tapahtumia', niin laskua ei muodostu.
* Jos olet jo vienyt tapahtumia kuukausille jo etukäteen, pääset muokkaamaan aiempia ilmoituksia ja esimerkiksi poistamaan eri kuukausille vietyjä tapahtumia klikkaamalla tapahtuman nimeä.
* Jos haluat, voit vaihtaa luvan Kiinteä-lupaan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Lisätietoja Kiinteä-luvista nettisivuillamme: ELMU Kiinteä ja MEKA Kiinteä.

3. ELMU Vuosi ja MEKA Vuosi -luvat

* Jos haluat, voi vaihtaa Vuosi-luvan Kiinteä-lupaan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Kiinteä-luvan tapahtumakohtainen hinta on sama kuin Vuosi-luvassa.
* Huomaathan kuitenkin, että Kiinteä-lupaan sisältyy tapahtumatietojen ilmoittamisvelvollisuus: tapahtumien tiedot on ilmoitettava verkkopalvelussamme kuukausittain.
* Lisätietoja Kiinteä-luvista nettisivuillamme: ELMU Kiinteä ja MEKA Kiinteä.

4. Pienluvat (Elävä musiikki sekä Mekaaninen tanssimusiikki ja karaoke)

* Voit perua Pienluvan, jos luvalla ei tähän mennessä ole järjestetty yhtään tapahtumaa: tässä tapauksessa hyvitämme luvan hinnan.  Voit perua luvan Muutosilmoitus-lomakkeella.
* Jos luvalla on jo järjestetty tapahtumia, lupaa ei voi kokonaan perua.
* Jos olet järjestänyt tähän mennessä enintään kaksi tapahtumaa, asiakaspalvelumme voi irtisanoa Pienlupasi ja laittaa samalla voimaan Tapahtumaluvan, jolle jo järjestetyt tapahtumat siirretään: enintään kahden tapahtuman kohdalla tämä ratkaisu on sinulle Pienlupaa edullisempi, jos et enää loppuvuoden aikana järjestä ollenkaan tapahtumia.
* Tapahtumalupa on toistaiseksi voimassa oleva lupa, jolla voit järjestää niin monta tapahtumaa kuin haluat, mutta sinun täytyy ilmoittaa tapahtumien tiedot verkkopalvelussa. Tapahtumaluvan hinnan ja lupaehdot löydät täältä. Voit pyytää asiakaspalveluamme tekemään edellä mainitun siirron ilmoittamalla siitä Muutosilmoitus-lomakkeella.
* Jos järjestät tapahtumia vielä syksyllä, Pienlupa on sinulle edullisin vaihtoehto eikä sinun tarvitse tehdä voimassa olevaan lupaasi muutoksia.

5. Tapahtumalupa

* Tapahtumalupa laskutetaan verkkopalvelussamme tekemiisi tapahtumailmoituksiin perustuen. Kun et järjestä tapahtumia etkä tee ilmoituksia, laskua ei synny. Sinun ei siis  tarvitse tehdä muutoksia lupaasi.

6. Laskujen eräpäivien siirrot

* Pääsääntöisesti Teoston laskutus pyörii normaalisti eli laskujen maksuaikaa on 14 vrk laskun päiväyksestä. Maksumuistutukset lähtevät normaalisti ellet ota meihin yhteyttä.
*Tarvittaessa asiakaspalvelumme voi siirtää laskusi eräpäivää ja pidentää maksuaikaa 30 tai 60 päivää alkuperäisestä eräpäivästä, jos laskuja ei ole rästissä ja maksuhistoriasi on kunnossa. Ota meihin yhteyttä heti laskun saatuasi puhelimitse tai Muutosilmoitus-lomakkeella ja pyydä maksuajan pidentämistä.
* Pisin maksuajan pidennys, mitä voimme erillisellä harkinnalla tehdä on 90 päivää. Pidennys vaatii erillisen neuvottelun kanssamme ja pidennyksen ehtona on, että maksat 30 % laskun summasta heti, sinulla ei ole laskuja rästissä ja maksuhistoriasi on kunnossa. Lähetä neuvottelupyyntö ja omat yhteystietosi meille sähköpostitse osoitteeseen laskutus@teosto.fi.
* Jos laskusi on jo mennyt perintään perintäyhtiöllemme Svealle, ota yhteyttä Sveaan ja sovi lyhennyssuunnitelmasta Svean kanssa. Svean yhteystiedot ja muita ohjeita löydät heiltä saamastasi laskusta.

7. Keikkojen tai konserttien järjestäminen netissä

* Jos järjestät netissä striimattavan keikan, konsertin tai muun live-musiikkitapahtuman, johon myydään pääsylippuja eli maksullisia katseluoikeuksia, sinun on hankittava striimaamiseen erillinen lupa. Lue lisätietoja luvasta ja ohjeet sen hankkimiseen.
* Maksuttomien keikkojen tai konserttien striimaaminen on koronatilanteen vuoksi poikkeuksellisesti mahdollista ilman erillistä lupaa niille, joilla on Teoston kanssa voimassa oleva musiikinkäyttösopimus. Tämä poikkeuskäytäntö on voimassa 31.7.2020 saakka. 1.8.2020 alkaen myös maksuttomiin striimeihin tarvitaan erillinen lupa. Valmistelemme parhaillaan striimauksen lupamallia ja tiedotamme lupakäytännöistä mahdollisimman pian. Lisätietoja striimauksesta.

8. Verkkopalvelun käyttäjätunnusten hankkiminen

Jos olet unohtanut tai kadottanut käyttäjätunnukset verkkopalveluumme, voit pyytää uudet asiakaspalvelustamme puhelimitse tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tapahtumat (at) teosto.fi. Alkuperäiset tunnukset on toimitettu sinulle sähköpostitse, joten tarkistathan ensin sähköpostisi Saapuneet-kansiosta, löytyvätkö sinulle jo toimitetut tunnukset sieltä. Tunnukset sisältäneen viestin lähettäjä on Teosto tapahtumat.

9. Luvan irtisanominen kokonaan

Jos toimintasi päättyy kokonaan, voit irtisanoa lupasi ilmoittamalla meille irtisanomisesta Muutosilmoitus-lomakkeella.

Ethän irtisano lupaasi turhaan

Ennen kuin irtisanot lupaasi selvitä, onko sinun kannattavampaa tehdä muutoksia voimassa olevaan lupaasi. Tarvittaessa voit myös hyödyntää laskutustaukoja.