Yli 100 ehdotusta Teosto-palkinnon saajaksi

Yksi tai useampi kotimainen musiikkiteos palkitaan jälleen huhtikuussa Teosto-palkinnolla. Keräsimme tammikuussa verkkosivuillamme ehdotuksia siitä, mikä tai mitkä teokset tulisi tänä vuonna palkita. Ehdotuksia palkinnon saajaksi lähetettiin yli 100 kappaletta. 

Tänä keväänä Teosto-palkinto jaetaan vuonna 2017 julkaistulle tai kantaesitetylle teokselle. Yleisön lähettämissä ehdotuksissa joitakin teoksia oli mainittu useita kertoja, mutta yhteensä erilaisia teoksia vastauksista löytyi 75. Runsas lukumäärä antaa mielikuvaa siitä, miten monipuolisesti musiikkia ympäri Suomea tehdään ja kuunnellaan. Valtaosa suurelta yleisöltä saapuneista ehdotuksista täytti palkintokriteerit, mutta joukossa oli myös joitain vanhempia teoksia.

”Ehdotuksissa on musiikkia laidasta laitaan – esimerkiksi jazzia, hengellistä musiikkia, inarin- ja koltansaameksi tehtyä lastenmusiikkia, teatterimusiikkia, folkia ja kansanmusiikkia. Jos haluat löytää uutta kuunneltavaa, kannattaa listaa tutkia ja kahlata läpi. Joukosta löytyy sekä erittäin kokeneita musiikintekijöitä että debytoijia”, toteaa palkintoraatien sihteerinä toimiva Teoston markkinointipäällikkö Susanna Perämaa

Yleisön ehdotukset esiraadille

Yleisön antamat ehdotukset on toimitettu nyt palkinnon esiraadin käsiteltäväksi. Musiikkialan asiantuntijoista koostuva esiraati käsittelee sekä lukuisat omat ehdotuksensa että suuren yleisön ehdotukset ja valitsee niistä varsinaiset Teosto-palkintoehdokkaat.

Teosto-palkintoehdokkaat julkistetaan 15.2. ja lopullinen voittaja 26. huhtikuuta.

Tietoa Teosto-palkinnosta

Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimmista taidepalkinnoista, joka jaetaan vuosittain yhdelle tai useammalle kotimaiselle musiikkiteokselle. Teosto on jakanut tunnustuspalkintoa vuodesta 2003 lähtien edistääkseen kotimaista luovaa säveltaidetta.

Vuosittain jaettavan palkinnon arvo on 40 000 euroa, mikä jaetaan 1 - 4 musiikkiteokselle tai teoskokonaisuudelle. Jos palkinnon saa vain yksi, palkintosumma on 25 000 euroa.

Teosto-palkintoa ei valita myyntimäärien perusteella, vaan sen avulla halutaan nostaa esiin rohkeita, innovatiivisia ja omaperäisiä kotimaisia teoksia. Palkinnon saava teos voi edustaa mitä tahansa musiikin lajia ja sen tulee olla edellisen vuoden tuotantoa.

Lisätietoja:
Susanna Perämaa, markkinointipäällikkö, 09 6810 1347, etunimi.sukunimi@teosto.fi