Teostory

Teostory panel title

26.04.2013 Teksti: Jani Hellström. Kuvat: Jani Hellstrom

Välillä jopa oma lempimusiikkikin alkaa tympiä. Vaihtoehtojen löytäminen voi kuitenkin olla varsin työlästä. Entä, jos ratkaisisimme ongelman luomalla yhteisen soittolistan?

Huomasin toissapäivänä kuuntelevani samoja biisejä jo toista viikkoa putkeen. Selitys tälle oli varsin yksinkertainen: kiireen vuoksi kuuntelen eniten musiikkia liikkuessani paikasta toiseen. Usein tähän liittyy tärisevä ruuhkabussi, joka ei varsinaisesta kannusta kaivamaan puhelinta esiin ja selaamaan tuhansia biisejä läpi. Haluan vain kuunnella.

Saman musiikin kuunteleminen alkaa kuitenkin pidemmän päälle ahdistaa. Tällaisissa tilanteissa kaipaa hyviä vinkkejä ja etenkin omien tottumuksien ulkopuolelta. Juuri siksi muun muassa Spotifyn avoimet soittolistat ovat niin mainio keksintö.

Tästä päästäänkin varsinaiseen ideaan: Entä, jos loisimme yhdessä mahdollisimman monipuolisen soittolistan? Kuka tahansa voisi lisätä mukaan hyviä biisejä ja nauttia halutessaan listan antimista. Mitä monipuolisemmin eri tekijöitä olisi mukana, sitä monipuolisempi listastakin luultavasti tulisi.

Sovitaan, että kerätään viikon ajan biisejä, jotka sopivat kevät-teemaan. Avasin tätä varten meille avoimen Spotify-listan, johon pääsee tästä.

Lyödään lista lukkoon ensi perjantaina ja katsotaan, millaista musiikkia sieltä löytyy. Jos listan kanssa on ongelmia tai siitä tulee kysyttävää, niin minulle voi laittaa viestiä Facebookissa tai Twitterissä. 

Teksti: Jani Hellström
Twitter: @jani_jaakko