Anna sen soida -kampanja tukemaan musiikkialan ammattilaisia

Sanoma aloittaa koko kesän kestävän Anna sen soida -kampanjan, jonka tavoitteena on yhteistyökumppaneiden avulla kerätä jopa miljoona euroa suomalaisen musiikin ja sen ammattilaisten hyväksi. Lisäksi musiikkialan ammattilaisille tarjotaan töitä uudella radiokanavalla. 

Koronan myötä kuluva kesä on hyvin poikkeuksellinen: monille tärkeät festivaalit ja tapahtumat jäävät nyt järjestämättä. Tilanne on monille musiikkialan - artisteille, muusikoille ja musiikin tekijöille - taloudellisesti katastrofaalinen. 

Anna sen soida -kampanja kohdistaa huomiota suomalaisen musiikin merkityksellisyyteen ja toisaalta auttaa kerryttämään tärkeää tukipakettia akuuttiin musiikkialan tekijöiden tarpeeseen.

Sanoma on lahjoittanut Teoston ja Gramexin perustamalle Musiikin edistämissäätiölle lähes 350 000 euroa jaettavaksi edelleen  suomalaisille muusikoille ja musiikintekijöille koronaepidemian aiheuttamien ongelmien helpottamiseen.

Musiikin edistämissäätiö toteuttaa tuen haku- ja jakoprosessin läpinäkyvästi omien säännöstensä mukaisesti.  Tukea voivat hakea kaikki muusikot ja musiikintekijät, joilta koronatilanne on vienyt työt ja vaikuttanut toimeentuloon. Tukien haku käynnistyy perjantaina 12.6 MES:in verkkopalvelussa www.musiikinedistamissaatio.fi

Lahjoitusten lisäksi kampanja tulee näkymään kesän aikana monella tapaa. Nelonen Media tarjoaa muusikoille, musiikintekijöille ja alan ammattilaisille töitä kesäksi perustettavalle radiokanavalla ja rakentaa yhteistyökumppaneiden kanssa kaikille suomalaisille erilaisia tapoja tukea kotimaista musiikkia.

Heinäkuun alussa starttaavalla Anna sen soida -radiokanavalla   kuullaan keikkojen ja festareiden parhaita tarinoita ja elämään jääneitä legendoja tekijöiden itsensä kertomina ja soitetaan merkityksellistä musiikkia ilman genrerajoja tai soittolistoja.

”Musiikkialalla työskentelee valtava määrä ihmisiä, joiden koko toimeentulo on vaarantunut meneillään olevan kriisin myötä. Samaan aikaan suomalaiset haikailevat jo konsertteihin, keikoille ja festareille. Monet ovat osallistuneet virtuaalikeikoille ja tukeneet suosikkiartistejaan sitä kautta. Uskon, että erityisesti elävän musiikin arvotus kasvaa entisestään vallitsevassa tilanteessa”, kommentoi Musiikin edistämissäätiön hallituksen puheenjohtaja Nasima Razmyar

”Musiikkialan ammattilaiset ovat tällä hetkellä historiansa vaikeimmassa tilanteessa, kun koronakriisi on tuonut näkyvästi esiin myös taiteilijoiden sosiaaliturvan rakenteelliset ongelmat. On hienoa, että voimme yhdessä tehdä jotain konkreettista asian hyväksi. Musiikki on tärkeä osa ihmisten elämää ja sillä on iso arvo niin yksilölle, yhteiskunnalle kuin yrityksillekin”, sanoo Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen.

Lue lisää kampanjasta: annasensoida.fi

 

 

"Musiikkialan ammattilaiset ovat tällä hetkellä historiansa vaikeimmassa tilanteessa, On hienoa, että voimme yhdessä tehdä jotain konkreettista asian hyväksi."