Björn Ulvaeus valittu tekijänoikeusjärjestöjen kattojärjestö CISACin puheenjohtajaksi

Björn Ulvaeus on nimitetty kansainvälisen tekijänoikeusjärjestöjen kattojärjestön ja maailman suurimman luovien alojen tekijäverkoston CISACin puheenjohtajaksi. Ruotsalainen Ulvaeus kuuluu kaikkien aikojen menestyneimpiin musiikintekijöihin maailmassa. Hän seuraa tehtävässä elektronisen musiikin pioneeria Jean-Michel Jarrea, joka on toiminut CISACin puheenjohtajana seitsemän vuotta.

Kuva: TT News Agency, Zap PR
 

ABBA-yhtyeen perustajajäsenenä tunnettu Ulvaeus on kirjoittanut urallaan yli 150 hittikappaletta ja hänen musiikkinsa on inspiroinut ihmisiä kaikkialla maailmassa. Hän on myös puolustanut aktiivisesti tekijänoikeuksia. Ulvaeus tuntee erinomaisesti luovat alat ja ne järjestelmät, joiden kautta tekijät saavat oikeudenmukaisen korvauksen teoksistaan.

”Olen elättänyt itseni hyvin lauluntekijänä ja artistina, ja minulla on ollut onni saada nauttia suuresta menestyksestä. CISACin puheenjohtajana saan mahdollisuuden auttaa tekijöiden seuraavaa sukupolvea kansainvälisesti tunnetussa ja arvostetussa järjestössä, jonka tavoite on turvata tekijöille paremmat ja oikeudenmukaisemmat työn ehdot.”

Ulvaeuksella on kokemusta myös musiikin metadataan liittyvissä kysymyksissä, sillä hän on yksi perustajista ruotsalaisessa Session-yrityksessä, jonka palvelu rakentaa musiikkialalle parempaa datan hallintaa. Teosto on tehnyt yhteistyötä Sessionin kanssa vuodesta 2019 alkaen.

”Olen kiinnostunut siitä, miten teknologia voi toimia paremmin ja auttaa tekijöitä saamaan työstään paremmat korvaukset. Niinpä olen hyvin innoissani edessä olevista mahdollisuuksista.”

Björn Ulvaeus valittiin puheenjohtajaksi CISACin yleiskokouksessa, joka pidettiin tänään virtuaalisena kokouksena. Kolmivuotisen puheenjohtajakautensa aikana Ulvaeus tukee CISACin pyrkimyksiä vahvistaa luovan työn tekijöiden oikeuksia, parempia järjestelmiä ja työn tekemisen ehtoja viidellä alalla: musiikissa, audiovisuaalisella alalla, kuvataiteissa, draamassa ja kirjallisuudessa.

CISAC (International Confederation of Societies of Authors and Composers) edustaa yli 230 tekijänoikeusjärjestöä yli 120 maassa. Suomessa CISACin jäseniä ovat Teosto, Kopiosto, Kuvasto ja Sanasto. Kaikkiaan CISAC-yhteisö mahdollistaa yli neljän miljoonan tekijän toimeentulon ja vastaa 9,6 miljardin euron arvoisten tekijänoikeuskorvauksien keräämisestä maailmanlaajuisesti. Järjestöä johtaa puheenjohtajan rinnalla pääjohtaja Gadi Oron.

”Björn Ulvaeus on liikuttanut ja inspiroinut meitä ja tuonut elämäämme valoa musiikillaan. Ulvaeuksen näytöt ovat poikkeukselliset – niin tekijänä, tekijänoikeuksien puolustajana kuin tekijänoikeusjärjestelmien asiantuntijana. Olen todella innoissani siitä, että hän on päättänyt lähteä mukaan maailmanlaajuiseen työhömme ja odotan todella yhteistyötä hänen kanssaan.”, sanoo Oron.

Lue lisää CISACista: www.cisac.org
Twitter: @CISACNews
Facebook: CISACWorldwide.

"CISACin puheenjohtajana saan mahdollisuuden auttaa tekijöiden seuraavaa sukupolvea kansainvälisesti tunnetussa ja arvostetussa järjestössä, jonka tavoite on turvata tekijöille paremmat ja oikeudenmukaisemmat työn ehdot."