Katusoittajien musiikin esitysluvat sisältyvät nyt kuntien musiikinkäyttösopimuksiin

Kevät tuli, lumi suli - ja pian alkanee myös jo kevätperinteeksi muodostunut keskustelu katusoitosta ja siihen tarvittavasta Teoston musiikinesitysluvasta. 

Kadulla musisoivien yksityishenkilöiden ei kuitenkaan enää tarvitse huolehtia musiikinesitysluvista eikä lupamaksuista: katusoittajien musiikinesitysluvat on sisällytetty 1.1.2019 alkaen Teoston ja Suomen Kuntaliiton väliseen musiikin käyttöä koskevaan sopimukseen eikä katusoittajien tarvitse enää itse hankkia Teoston musiikinesityslupaa missään Suomen kunnassa. Mahdollisista muista katusoittoon tarvittavista luvista saa lisätietoja kunnilta. 

-Pienimuotoinen katusoitto on nyt osa Teoston ja Suomen Kuntaliiton välistä sopimusta, vahvistaa Teoston liiketoimintapäällikkö Lasse Fast. -Kuntien sopimukset sisältävät nyt sekä katusoittoon tarvittavan musiikinesitysluvan että musiikin käytöstä maksettavan korvauksen. Kunnille ei kuitenkaan aiheudu muutoksesta mitään lisäkustannuksia, sillä katusoitto on nimenomaan sisällytetty kuntien voimassa oleviin sopimuksiin, Fast jatkaa.

Kaikkeen musiikin julkiseen esittämiseen, myös katusoittoon, tarvitaan aina musiikintekijöiden ja -kustantajien lupa. Elävän musiikin luvat saa Teostosta, joka myös laskuttaa korvaukset musiikin esittämisestä ja maksaa ne edelleen musiikin tekijöille ja kustantajille.

-Olen tyytyväinen, että katusoiton lupa-asiat saatiin nyt musiikin esittämisen osalta kuntoon kaikkia hyödyttävällä ja järkevällä tavalla. Katusoitto kukoistakoon ja elävöittäköön katukulttuuria mahdollisimman monimuotoisena jatkossakin: parhaimmillaan se tekee arjesta hetkeksi juhlan, Fast päättää.

Ohjeita katusoittajille: miten teen esitysilmoituksen?

"Olen tyytyväinen, että katusoiton lupa-asiat saatiin nyt musiikin esittämisen osalta kuntoon kaikkia hyödyttävällä ja järkevällä tavalla. "