Missä muruseni on ja Duran Duran soivat eniten vuonna 2011

Vuoden 2011 soitetuin kappale oli Teoston keräämien esitystietojen mukaan Jukka Immosen, Jenni Vartiaisen ja Mariskan säveltämä ja sanoittama Missä muruseni on. Toiseksi esitetyin oli Teemu Brunilan säveltämä ja Jukka Immosen sovittama Duran Duran.

Kaupallisissa radioissa Duran Duran soi eniten, mutta kaikki esityspaikat mukaan lukien Missä muruseni on kiri ykköseksi. Se keräsi vuoden aikana yli 7 000 esityskertaa ja Duran Duran  reilut 6 500 esityskertaa.

Rauli Somerjoen ja Arja Tiaisen Paratiisi, joka on sinnitellyt tanssilavojen ja -ravintoloiden ykkössuosikkina vuodesta 2000, jatkoi edelleen elävän musiikin 10 kärjessä -listan ykkösenä. Sen esityskerrat (3 200) ovat kuitenkin vähentyneet jopa parilla tuhannella 2000-luvun alkupuolen huippuvuosista.

Kuten aiempinakin vuosina, myös vuonna 2011 kotimainen musiikki soi taajimmin elävien orkestereiden esittämänä tanssilavoilla ja -ravintoloissa. Tanssipaikoilla suomalaisten säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien tekemän musiikin osuus oli 81 %, konserteissa 73 % ja festivaaleilla 63 %.

Ylen radiokanavien musiikista 40 % ja kaupallisten radioiden musiikista 31 % oli kotimaista. Televisiossa kotimaisen musiikin osuus oli vain 16 %.

Kotimaiset hitit olivat silti radiokanavilla soitetuimpia kappaleita ja esimerkiksi kaupallisten radioiden 10 kärjessä -listalle onnistui viime vuonna sijoittumaan poikkeuksellinen määrä kotimaisia hittejä. Kymmenen soitetuimman joukkoon mahtui tällä kertaa vain yksi ulkomainen teos, kuudennella sijalla oleva Bruno Marsin esittämä Grenade. Ylen valtakunnallisilla radiokanavilla kymmenestä soitetuimmasta kappaleesta kahdeksan oli kotimaisia.

Tiedot perustuvat musiikin esitystietoihin, joita Teosto saa tilaisuuksien järjestäjiltä, radio- ja tv-yhtiöiltä ja esiintyjiltä. Tietojen perusteella Teosto maksaa sekä koti- että ulkomaisille säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja musiikinkustantajille korvaukset teosten käytöstä.

Soitetuimmat vuonna 2011