Teosto ja Olympiakomitea sopimukseen urheilujärjestöjen musiikinkäytöstä

Teosto ja Olympiakomitea ovat sopineet urheilujärjestöjen ja niiden jäsenyhteisöjen musiikinkäyttöluvista ja korvauksista vuosille 2017 - 2018.

Sopimuksen myötä siihen sitoutuneiden lajiliittojen ja niiden jäsenseurojen ei tarvitse erikseen hakea Teostolta musiikinkäyttölupaa, kun musiikinkäyttö on sopimuksen mukaista.  

Sopimus kattaa musiikin käytön tilaisuuksissa, jotka on järjestänyt Olympiakomitea tai sen sopimukseen sitoutunut järjestö. Sopimuksen piiriin kuuluvat myös siihen sitoutuneiden järjestöjen alueelliset ja paikalliset jäsenyhteisöt; piiri- ja aluejärjestöt, jäsenyhdistykset, seurat sekä joukkueet. Listauksen sopimuksen piiriin kuuluvista yhteisöistä näet täältä.

Mitä sopimus kattaa?

Sopimuksessa määritellään musiikin käyttöä liikunta- ja urheilutoiminnassa sekä niiden oheistapahtumissa koskevat ehdot. Sopimus kattaa myös musiikin pienimuotoisen tallentamisen.

Sopimus antaa seuroille oikeuden käyttää musiikkia taustamusiikkina järjestämässään liikunta- ja urheilutoiminnassa (kilpailuissa, harjoituksissa, kilpailu- ja harjoitusalueella sekä liikunta- ja urheilutapahtumissa jne.) samoin kuin pienimuotoisissa oheistapahtumissa (esimerkiksi myyjäisissä, juhlissa ja illanvietoissa, näytöksissä ja leiritilaisuuksissa).

Mahdolliset lisäluvat saat Teostosta

Sopimus ei kuitenkaan kata aivan kaikkea musiikinkäyttöä: esimerkiksi pääsymaksullisten konserttien tai muiden musiikin ympärille rakennettujen tapahtumien järjestämiseen tarvitaan erillinen musiikinkäyttölupa.

Lisätietoa erityistapausten linjanvedoista ja musiikinkäytön hinnoista saat Teoston asiakaspalvelusta, mistä voit myös hankkia mahdollisesti tarvittavat lisäluvat. Asiakaspalveluun voit ottaa yhteyttä joko sähköpostilla tai puhelimitse p. 010 808 118*.

Tutustu sopimuksen sisältöä havainnollistavaan taulukkoon (pdf).

Lisätietoja:
Olympiakomitean nettisivut
Olympiakomitean Help Desk

Riikka Lahti, asiantuntija, järjestöpalvelut
riikka.lahti(at)olympiakomitea.fi  

Rainer Anttila, järjestöpäällikkö
rainer.anttil(at)olympiakomitea.fi

P. 09 348 121 (arkisin klo 8-16)

* Teoston asiakaspalvelu on avoinna ma - pe klo 10 - 12 ja klo 12.30 - 14.30. Puhelinoperaattorit laskuttavat soitosta asiakaspalvelunumeroihin seuraavasti (hinnat sis. alv): soittaminen kotimaan kiinteän verkon liittymistä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min, mobiililiittymistä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.