The Hearing, Ringa Manner, Pasi Viitanen, Teosto
21.03.2017 Teksti: Kaisa Huikuri. Kuvat: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Teosto-palkintoehdokkaaksi valittu Adrian on The Hearingin toinen levy. Yhtyeen laulaja ja lauluntekijä Ringa Manner kertoo lähteneensä liikkeelle Adrian-nimisestä kirjallisesta hahmosta, mutta päätyneensä käsittelemään levyllä myös omia kokemuksiaan.

Jos The Hearingin ensimmäinen levy Dorian liittyi Oscar Wilden romaaniin, myös nyt Teosto-palkintoehdokkaana olevan Adrianin synty johtaa fiktiiviseen hahmoon.

”Luin Stephen Fryn romaanin The Liar, jonka päähenkilö on Adrian Healey. Luulin ensin, että teen siitä inspiroituneena yhden biisin. Mutta sellainen henkilöhahmo on aika laaja kokonaisuus, eikä mahtunut yhteen biisiin, joten päätinkin tehdä siitä ihan kokonaisen levyn”, Ringa Manner muistelee albumin syntyvaiheita.

Palkintoehdokkaana olevan levyn sävellyksistä ja sanoituksista vastaa Ringa Manner. Levyn sovituksista vastaavat Manner ja Pasi Viitanen, joka tunnetaan myös elektropop-yhtyeestä I Was A Teenage Satan Worshipper. 

Teosto-palkinnon esiraati kuvaa Adriania tasapainoiseksi ja onnistuneeksi kokonaisuudeksi, jolla Ringa Manner on löytänyt oman luontevan kielensä.

Katso Ringan ja Pasin haastattelu, jolla he kertovat Adrian-levystä ja sen äänimaailmasta.

 

 

LUE LISÄÄ:
Teosto-palkintoehdokkaana on kuusi teosta

Teostory: Ringa Manner henkilökuvassa