Oddarrang, Teosto, Lasse Lindgren, Olavi Louhivuori, Osmo Ikonen
06.03.2017 Teksti: Kaisa Huikuri. Kuvat: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Teosto-palkintoehdokkaana olevalla Agartha-levyllä kuullaan kiehtovia melodioita ja vahvoja rytmejä. Agarthan julkaissut Oddarrang-yhtye sulauttaa musiikissaan niin jazzia, maailmanmusiikkia, pohjoismaista melankoliaa kuin elektronista äänimaisemaakin.

Teosto-palkintoehdokkaana olevan levyn nimi viittaa myyttiin Agarthasta eli maapallon ytimessä olevaan maailmaan.

”Metaforisesti levyn teema kuvaa kaivautumista jonnekin ja uuden etsimistä. Ajatus on kiinnostava, sillä asioita ottaa niin itsestäänselvyytenä”, kuvailee Oddarrangin rumpali, musiikintekijä Olavi Louhivuori.  

Teosto-palkintoehdokkaina ovat Lasse Lindgrenin, Olavi Louhivuoren ja Osmo Ikosen sävellykset ja Oddarrangin sovitukset levyllä Agartha. Tiimi kertoo halunneensa tehdä levyä tunteella ja vapautuneesti, ilman oman pääsoittimen ”kahleita”.

Katso videolta, mitä Lindgren, Louhivuori ja Ikonen kertovat Agarthan teosta.

 

 

Levy on yhtyeen neljäs ja sen on julkaissut brittiläinen Edition Records. Oddarrang on aiemmilla levyillään ehtinyt saavuttaa niin Emma-palkinnon kuin myös kansainvälisen vuoden eurooppalaisen jazz-levyn tittelin.

Teosto-palkinnon esiraati kuvailee Agarthaa genrerajoista piittaamattomaksi, omalakiseksi teokseksi. ”Hengittävä, hypnoottinen kokonaisuus, kuin elävä organismi”, totesi esiraati 40-minuutin kestoisesta Agartha-albumista.

Lue lisää: Teosto-palkintoehdokkaina kuusi teosta