Inka Huttunen. Kuvaaja: Suvi-Tuuli Kankaanpää
17.06.2020 Teksti: Inka Huttunen. Kuvat: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Teosto otti viime syksynä rohkean askelen uudelle matkalle: käynnistimme koko henkilöstölle kaksivuotisen Teosto-Akatemia -ohjelman, jonka avulla työnteon tapoja ja osaamista kehitetään laajasti.

Päätös lähteä Teoston historian suurimpaan oppimisponnistukseen sisälsi muutaman tärkeän tavoitteen. Halusimme antaa kaikille teostolaisille, yli organisaatio- ja tiimirajojen mahdollisuuden olla mukana ratkomassa yhteisiä haasteita ja kartuttamassa omaa osaamispääomaansa. Samalla keskusteluiden kautta valottuu moni taustatekijä ja ymmärrys kokonaisuudesta kasvaa, kun kuulemme toistemme näkökulmia eri rooleista käsin. Luonnollisesti tavoitteena on myös ottaa haltuun uusia asioita sekä suorittaa samalla virallinen tutkinto.

Yhteistä oppimismatkaa on nyt kuljettu ensimmäiset puoli vuotta. Se ei ole ollut ihan tavanomainen puolivuotinen: maaliskuussa koronavirus pysäytti koko maailman ja uudisti työnteon – ja myös opiskelun - tavat kertaheitolla. Ilahduttaa siis valtavasti, kun ensimmäisessä välipalautekyselyssä avoimet kommentit kysymykseen ”Mikä on ollut parasta tähän mennessä” opiskelijat ovat vastanneet muun muassa näin:

”Irtiotto ihan uuteen ja erilaiseen maailmaan, mielenkiintoisia näkökulmia kun kuulee päälliköiden pohdintoja ja taustoja asioihin, jotka jaetaan koko henkilökunnalle virallisissa infoissa valmiiksi pureskeltuina”

”Yhdessä tekeminen, jolloin saa uusia ideoita ja ajatuksia yli tiimirajojen ja eri puolilta Teostoa. Se on myös hauskaa, että tekeminen ja opiskelu liittyy suurelta osin suoraan Teostoon.

”Aiemmin ei ole päässyt kuulemaan, kun jorylaiset puhuvat laajasti isosta kuvasta.”

Keskustelut yhteisen pöydän ääressä ovat siis olleet antoisia! Ne ovat luoneet paitsi ratkaisuja kulloinkin työn alla olleeseen tehtävään, myös vahvistaneet yhteistä matkaa kohti uuden tason tekijänoikeuspalveluita lisäämällä luottamusta, huumoria ja yhteisöllisyyttä. Olemme opiskelleet niin strategiaa, toimintaympäriston muutosta ja asiakkuuksien kehittämistä kuin kokeilukultturia, palvelumuotoilua, vuorovaikutustakin, sekä tietysti sitä itseään eli oppimista ja osaamisen kehittämistä.

Opintojen yhteydessä on saatu jaettua taustoitusta päätösten takana olevista syistä sekä seuraussuhteista isolle joukolle. Tämä on edistänyt asioiden kehittämistä ja eteenpäin viemistä. Yhdessä tekemisen suuri mahdollisuus on monimuotoisuuden hyödyntäminen ja kaikkien osaamisen saaminen käyttöön. On ikään kuin saatu näkyville niin metsä kuin sen puutkin.

Huoli Korona-kevään vaikutuksesta Teosto-Akatemian toteutukseen hälveni nopeasti, kun fyysiset lähipäivät muuttuivat varsin kelvollisiksi Teams-valmennuksiksi, joissa saatiin myös ryhmätyötilat hienosti toimimaan. Etä-lähipäivän rytmitys ja tehtävämuotojen vaihtelu vaatii taitoa, jotta jokainen jaksaa keskittyä oman ruutunsa takana koko session ajan ja että sisältö vastaa vaativiin odotuksiin. Tässä fasilitaattoreina ovat onnistuneet hyvin niin Teoston omat kuin Tamoran asiantuntijaluennoitsijatkin.

”Keskustelut ovat olleet todella hedelmällisiä ja niitä voisi jatkaa helposti pidempään, mitä lähipäivät antavat niille aikaa. Yksilötehtävät taas pakottavat miettimään päivän asioita juuri omalta kohdalta, ryhmätehtävät laajentavat omaa ajattelua ja näkökulmia.”

”Eilisen taidoilla ei tehdä huomispäivän töitä” on ollut Teosto-Akatemiassa sisäinen sloganimme ja tulevaisuudessa tarvittavaa inhimillistä kyvykkyyttä, metataitoja ja täsmäosaamisia on rakennettukin jo roppakaupalla. Ja onpa jo ensimmäiset tutkintonäytötkin erikoisammattitutkinnoista annettu.

”Tämä on tosi hyvä hanke. Ilahduttaa sellaisten puolesta, jotka eivät ole pitkään aikaan päivittäneet osaamistaan.”

Vielä on kaksi puolivuotisjaksoa jäljellä ja syksyn aikana pääsemmekin kukin omien valinnaisten tutkinnon osien mukaan lähipäivissä keskittymään eri teemoihin – luvassa on ainakin asiakaskokemukseen, asiakastietoon sekä palvelevaan henkilöstöjohtamiseen ja palvelumuotoiluprosessiin keskittyvät kokonaisuudet. Tuskin maltan odottaa!

Inka Huttunen
Teoston henkilöstöjohtaja

Twitter: @InkaHuttunen