Teemu Hänninen, Teosto, Keikkamobiili, keikkailu, cover-bandi
03.06.2016 Teksti: Kaisa Huikuri. Kuvat: Kaisa Huikuri

Keikkamobiili on sovellus, jolla artistit ja bändit voivat ilmoittaa esittämänsä biisit helposti tien päällä. "iOS-laitteissa toimiva Keikkamobiili on nyt julkaistu myös Android-versiona", kertoo Teoston tuotepäällikkö Teemu Hänninen. 

”Viime vuonna julkaistu Keikkamobiili on saanut positiivisen vastaanoton. Sitä on kehuttu helppokäyttöiseksi. Bändit ja artistit voivat lähettää keikkatietojaan meille kännykällä ja tabletilla, jotka kulkevat näppärästi kiertueillakin mukana”, Teemu Hänninen kuvailee.

Keikkamobiilin käytettävyyttä on myös parannettu - ja nyt palvelu on saatavissa myös englanninkielisenä.

”Uudistettu Keikkamobiili kannattaa ladata Appstoresta tai Google Playsta saman tien ja testata sen käyttöä.”

Käyttäjät mukana kehitystyössä

Keikkamobiililla muusikot, cover-bändit ja artistit voivat ilmoittaa, kenen kappaleita he esittävät keikoilla ja konserteissa. Palvelun kehittämisessä on ollut mukana esiintyjiä, jotka ilmoittavat keikkatietojaan Teostolle.

Moni musiikintekijä, sanoittaja tai säveltäjä, ei esiinny itse lainkaan, joten esityksistä maksettavat tekijänoikeuskorvaukset ovat heille tärkeää tuloa.

”Esiintyjille esitysilmoitusten teko on täysin maksutonta. Mutta heidän antamansa tiedot ovat meille todella tarpeellisia, koska niiden avulla tiedämme, kenen musiikkia tapahtumissa esitetään. Näin pystymme kohdentamaan keikoista ja konserteista maksettavia korvauksia niille musiikintekijöille, joiden kappaleita on esitetty”, Hänninen toteaa.

Esitysilmoituksia voi tehdä Keikkamobiilin lisäksi myös tietokoneella käyttämällä Teoston verkkopalvelua. Esitysilmoitusten teko ei edellytä Teoston asiakkuutta, mutta siihen tarvitaan käyttäjätunnukset, jotka voi hankkia maksutta Teoston kotisivuilta.

Keikkamobiilin käyttö kannattaa

Videolla Shiraz Lane -yhtyeen Joel Hiljanen kertoo Keikkamobiilin käytöstä.

"Keikkamobiililla voit ilmoittaa keikalla vetämäsi biisit heti keikan yhteydessä. Ilmoituksen tekemiseen menee aikaa vain muutama minuutti."

Lue lisää: www.keikkamobiili.fi
Lataa Android-versio
Lataa iOs-versio