Anne Holappa | Teostory
05.08.2015 Teksti: Teosto. Kuvat: Teosto

Teoston kanssa samoissa tiloissa toimiva Tekijänoikeuden tietokeskus tarjoaa laajan valikoiman vierailijoilleen. Kirjastossa on noin 5000 kirjaa ja yli 13 000 artikkelia tekijänoikeudesta.

Tekijänoikeuden tietokeskus on Tekijänoikeusinstituutin ylläpitämä erikoiskirjasto. Kirjasto on perustettu vuonna 1987 Teoston yhteyteen, mutta vuodesta 1993 alkaen se on toiminut osana Tekijänoikeusinstituutin toimintaa. Kirjaston nykyiset toimitilat löytyvät Kampista Urho Kekkosen kadulta. Kirjasto on samoissa tiloissa muun muassa Teoston, Music Finlandin, Elvis ry:n ja Musiikkikustantajien kanssa.

Informaatikkona kirjastossa toimiva Anne Holappa kertoo kirjaston olevan kaikille avoin. Hän kuitenkin kehottaa tutustumaan ensin kirjaston valikoimaan verkossa sekä sopimaan etukäteen vierailusta.

”Välillä minulta saatetaan kysyä esimerkiksi nuotteja, joita täällä ei valitettavasti ole. Keväällä verkkoon viedystä tietokannastamme näkee hyvin, millaista valikoimaa voimme vierailijoillemme tarjota”, Holappa kertoo.

”Valikoimaamme pyritään pitämään mahdollisimman kattavana ja ajantasaisena. Materiaaleja on myös paljon ulkomailta. Tekijänoikeuskirjallisuuden sekaan mahtuu myös jonkin verran muutakin oikeustiedettä ja viestintää.”

Holappa kertoo, että tähän mennessä kirjastosta on ollut suurin hyöty tutkijoille, kuten väitöskirjaa tai gradua tekeville vieraille. Holappa muistuttaa, että kaikki tekijänoikeudesta kiinnostuneet vieraat ovat tervetulleita.

”Mielellään täällä mahdollisimman monia autetaan.”

LUE LISÄÄ:
Tekijänoikeus ja musiikki

Kirjasto lukuina
  • Perustettu vuonna 1987.
  • Kirjoja noin 5000 kappaletta.
  • Artikkeleita yli 13 000 kappaletta.
  • Laina-aika materiaaleissa neljä viikkoa.