oranssi pazuzu, teosto, black metal, teostory, psykedeelinen, Finland
24.03.2017 Teksti: Kaisa Huikuri. Kuvat: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Teosto-palkintoehdokkaaksi valittu Oranssi Pazuzun levy Värähtelijä kuljettaa kuulijaa hypnoottisessa aika-avaruudessa. Värähtelijä ottaa lähtökohdakseen mustan metallin, mutta laajentaa palettia määrätietoisesti ja ennakkoluulottomasti. Oranssi Pazuzu -yhtyeen musiikki lumoaa yleisöjä kielirajoista riippumatta.

Teosto-palkintoehdokkaiksi on valittu keväällä 2017 kuusi teosta. Värähtelijä-levyn osalta ehdolla ovat Toni Hietamäen sanoitukset sekä Oranssi Pazuzun sävellykset ja sovitukset.

Vuonna 2007 perustetun yhtyeen musiikki pakenee tiukkoja kategorioita. Soitossa on kuultu niin black metalia, progea, psykedeelistä rockia kuin post metalliakin.

Teosto-palkintoehdokkaana olevan Värähtelijän kappaleiden nimet, kuten Vasemman käden hierarkia tai Valveavaruus, saavat mielikuvituksen liikkeelle ja antavat jo aavistuksen teoksen musiikillisesta maisemasta.

”Levyn yhtenä teemana on tuntemattoman kohtaaminen ja siitä kohtaamisesta nauttiminen”, kuvailee Jun-His Värähtelijän tunnelmaa.

Katso Oranssi Pazuzun haastattelu palkintoehdokkaiden julkistustilaisuudesta. Haastattelussa Ville ”Evil” Leppilahti, Juho ” Jun-His” Vanhanen ja Toni ”Ontto” Hietamäki.

LUE LISÄÄ:
Teosto-palkintoehdokkaana on kuusi teosta