TOP 20 – Future Hitmakers -kurssin puhujat

Musiikintekijät

Michelle Leonard (C) Sean Gallup/Getty Images Europe

Michelle Leonard

Michelle Leonard on Berliinissä asuva brittiläinen laulaja ja lauluntekijä. Monet hänen kappaleistaan ovat nousseet albumeille ja listahiteiksi Euroopassa, erityisesti Saksassa. Leonard on kirjoittanut biisejä mainoskampanjoihin (mm. AXE, Ford KA, Vodafone), elokuviin, TV-sarjoihin ja artisteille ympäri maailmaa. Muun muassa AURORA, Hanna Pakarinen, Tarja Turunen, Joachim Witt, Cinema Bizarre ja Michael Mind Project ovat esittäneet Michelle Leonardin kirjoittamia biisejä. Leonard alkoi opettaa biisinkirjoittamista Saksan Popakademiessa (University of Popular Music and Music Business) vuonna 2007.  Lisäksi hän oli Saksan Popstarsin tuomarina vuonna 2009 ja aloitti artistiprojektinsa "Solamay" vuonna 2015. Lauluntekijänä hänet on signattu BMG Rights Managementille.

Mikko Tamminen

Mikko Tamminen on kokenut tuottaja ja biisinkirjoittaja, jonka kädenjäljen on voinut kuulla viime vuosina useiden huippuartistien kuten Kaija Koon, Robinin, Teflon Brothersien, Neljän Ruusun ja Jari Sillanpään kappaleilla. Ahkerasti ympäri maata keikkailevana Setä Tamunakin tunnettu Mikko Tamminen on myös pioneeri suomalaisen kirjoitus- ja tuotantotaidon viemisessä kansainvälisille markkinoille ja hän onkin yksi maamme kokeneimpia kansainvälisillä areenoilla toimivia ammattilaisia. Mikko on vaikuttanut lukuisilla julkaisuilla ympäri maailmaa ja hänellä on mm. kultalevyt Saksasta Glasperlenspiel -yhtyeen “Echt” -sinkusta ja “Beweg dich mit mir” albumista, sekä Japanista sikäläiselle artistille KARA tuotetusta ja kirjoitetusta sinkusta “Electric Boy”.  Kotisivut : www.alkalyne.fi

Axel Ehnström

Axel Ehnström on biisintekijä, joka suhtautuu intohimoisesti kauniisiin, tarttuviin melodioihin ja taitaviin sanoituksiin. Axelilla on yli tusina kulta- ja platinapalkittua biisiä ja yhteensä lähes sata julkaisua. Vuonna 2017 Axel kirjoitti Lost Frequenciesin hittisinglen "All or nothing" ja kaksi biisiä Lost Frequenciesin platinaa myyneelle "Less is more" -albumille. Axel on ollut myös mukana kirjoittamassa Alle Farbenin "Bad Ideas” -hittikappaletta, joka oli Saksan radiosoittolistojen ykkösenä neljä viikkoa ja on striimattu yhteensä yli 60 miljoonaa kertaa. Axel on ollut mukana kirjoittamassa ympäri maailmaa mm. Phoebe Ryanin (Chainsmokers), Melanie Fontanan (Britney Spears, Justin Bieber) ja Chris Gelbudan (Meghan Trainor, John Legend) kanssa. Axel on signattu Elements-musiikille ja Sony / ATV: lle.

 

Tido

Tido on urbaanin pop-musiikin ja räpin suvereenisti hallitseva tuottaja sekä biisintekijä.

Kaiku Songsille signattu Tido on kirjoittanut ja tuottanut hittisinglejä mm. Mikael GabrielilleReino NordinilleNelli Matulalle ja Tippa-T:lle sisältäen useita Suomen Spotifyn ykköseksi nousseita biisejäToistakymmentä kulta- ja platinalevyllä palkittua biisiä säveltänyt ja tuottanut Tido viettää noin kolmasosan vuodestaan Los Angelesissa, jossa häntä edustaa Pulse Music Publishing. Tido on tämän merkittävän alikustannussopimuksen solmittuaan päässyt kuluneena vuotena kirjoittamaan maailman menestyneimpien kirjoittajien kanssa mm. Marty James (Justin Bieber, Luis Fonzi), Edsclusive (Wiz Khalifa, Kanye West), Raja Kumari (Fifth Harmony, Fall Out Boy).

Kustannus- ja levy-yhtiöiden edustajat

Jonnaemilia Kärkkäinen (EMI Capitol/Fried Publishing)

Jonnaemilia on luova lahjakkuus, jolla on yli viidentoista vuoden kokemus musiikkibisneksen eri puolilta. Hän on työskennellyt niin artistina, biisintekijänä, promoottorina kuin kustantajan roolissakin. Tällä hetkellä hän toimii kotimaisten artistien promona EMI Capitolilla sekä biisintekijänä FRSH Musicilla. Lisäksi hän työskentelee Fried Publishingilla luovan a&r:n tehtävissä. Jonnaemilia on kirjoittanut mm. Kaija Koolle, Suvi Teräsniskalle, Antti Tuiskulle, Sunrise Avenuelle, Darudelle ja Robinille. Musiikkiuransa lisäksi Jonnaemilia on intohimoinen outdoor-ihminen, jonka sydäntä lähellä ovat etenkin arktiset talvivaellukset.

Jarkko Ehnqvist (Universal Music)

Jarkko Ehnqvist on pitkän linjan säveltäjä, joka on ollut tekemässä listahittejä sekä Suomessa että ulkomailla. Tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluu mm. Liikaa sussa kii, Madafakin Darra, Voitolla yöhön ja Tytöt Tykkää. Nykyään Jarkko toimii Universal Musicin A&R:na eli tuotantopäällikkönä.

Patric Sarin (HMC Publishing / Warner Music Finland Oy)

Suomen topline-kuningas Patric Sarinilla on yli 30 radiosoiton top 10 -kappaletta, yli 35 kulta- ja platinalevyä sekä yli 30 albumi- ja single-listaykköstä. Patric on tehnyt hittejä mm. Isac Elliotille, Darinille, Julie Berganille ja Septemberille, minkä lisäksi hän on työskennellyt Suomessa muun muassa Antti Tuiskun, Isac Elliotin, Mikael Gabrielin, Jenni Vartiaisen, Kaija Koon ja Anna Abreun kanssa. Patric tunnetaan erityisesti tarttuvista melodioistaan, joten hän on kansainvälisestikin haluttu topliner. Patric onkin kirjoittanut biisejä pitkään myös Ruotsissa ja on tehnyt yhteistyötä Michel Zitronin (Swedish House Mafia), Carl Falkin (One Direction, Nicki Minaj, Ellie Goulding) ja Andreas Carlssonin (Backstreet Boys, Britney Spears) kaltaisten ruotsalaisten huippunimien kanssa. Menestyksekäs biisintekijä toimi vuonna 2008 myös Idolsin tuomarina. Biisien kirjoittamisen lisäksi Patric toimii HMC Publishing / Warner Music Finland Oy:n Creative Directorina.