Siirry sisältöön

Hoidamme puolestasi pääosin kaikki lupaneuvottelut, mutta voit irrottaa tiettyjä alueita sopimuksen piiristä ja hallinnoida niitä itse.

Kun teet kanssamme asiakassopimuksen, valtuutat lähtökohtaisesti meidät hallinnoimaan kaikkia teoksiasi maailmanlaajuisesti: me sovimme ja neuvottelemme musiikkisi käyttöluvista ja korvauksista. Sinun ei tarvitse itse huolehtia siitä, onko tietty toimija hankkinut luvan musiikkisi esittämiseen tai karhuta korvauksia musiikkisi esittämisestä.  

Jos haluat, voit irrottaa tiettyjä oikeusluokkia tai maantieteellisiä alueita Teoston hallinnoinnista ja hallinnoida niitä itse. Jos irrotat oikeuksia itsehallinnointiin, neuvottelet niiden osalta itse teoksesi käytön ehdoista ja laskutat itse myös korvaukset.  

Asiakassopimuksen ulkopuolella olevat asiat

Teoston asiakassopimuksen ulkopuolella ovat

  • pelimusiikki
  • ns. suuret oikeudet (esim. ooppera, baletti tai musikaali)
  • musiikin käyttö mainoksissa, trailereissa ja promoissa
  • musiikin intensiivinen käyttö (kannatuslaulut, musiikkitunnukset jne.)
  • musiikin käyttö teatterilevitykseen tulevissa elokuvissa, lyhytelokuvissa ja dokumenteissa
  • musiikin käyttö Pohjoismaiden ulkopuolella esitettävissä draamasarjoissa

Näissä tapauksissa luvan voi antaa vain sinä itse tai kustantajasi, jos sinulla on kustannussopimus. Sinä itse tai kustantajasi myös hinnoittelette musiikkisi.

Asikassopimuksemme ulkopuolella ovat myös ns. graafiset oikeudet eli teoksesi nuotit ja sanat. Jos nuottejasi tai sanoituksiasi painetaan tai esitetään jossain visuaalisesti (esim. karaokevideot), luvan nuottien ja sanojen julkaisuun annat sinä itse tai kustantajasi.

Lue lisää:

Teostoon liittyminen

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!