Skip to content
Säveltäjä Kaija Saariaho

Internationalisering

Vi främjar finländsk musik och dess framgång ute i världen

Kompositör Kaija Saariaho
Teostos kund sedan 1978

Som vår kund får du ersättningar även när din musik framförs utomlands. Vi har ett omfattande internationellt nätverk och betjänar dig och ger dig råd när du vill göra en internationell karriär.

Ersättningar från hela världen

Vi har ett brett nätverk av internationella samarbetspartner och betalar ersättningar när din musik spelas utomlands.

Ut i världen via Teosto

Vi har ett globalt nätverk av samarbetspartner och vi ser till att du kan känna dig trygg, var din musik än spelas. 

Vi har ett s.k. ömsesidighetsavtal med cirka 70 utländska upphovsrättsorganisationer. De utländska upphovsrättsorganisationerna samlar in ersättningar för användning av våra kunders musik i sina länder och avräknar ersättningarna till Teosto.

Piirretty maapallo
  • Alla våra kunder får en internationell skaparidentitet: ett IPI-nummer och ISWC-koder, som gör att dina verk kan identifieras överallt i världen.
  • Vi förhandlar med internationella plattformar för dig. Vi ingår även avtal med internationella onlineplattformar såsom YouTube, Facebook, Instagram och SoundCloud. Därför har vi grundat det samnordiska bolaget Polaris Music Hub, som representerar flera länder i förhandlingarna.
  • Vi betjänar dig och ger dig stöd på svenska under din karriär.
  • Vi är med om att finansiera Music Finland ry, som fokuserar på export av finländsk musik och erbjuder professionella musikskapare internationaliseringsutbildningar, exportresor och showcase-uppträdanden på internationella musikevenemang. Läs mer på Music Finlands webbplats.
  • Vi ger dig information om olika marknader, avtal och logiken bakom insamling av ersättningar samt kontakter via vårt internationella nätverk.
Vänligen ge respons!

Den respons som vi får från användarna är viktig när vi utvecklar våra webbtjänster. Berätta om din erfarenhet av vår tjänst!

KAKOR PÅ TEOSTOS WEBBPLATS

Kakorna är små textfiler som sparas på din dator eller annan enhet och som sparar information om ditt besök på webbplatsen. Med hjälp av kakorna förbättrar Teosto användbarheten av sina tjänster.

Uppgifter som samlats in genom kakor kopplas som utgångspunkt inte ihop med en identifierbar persons personuppgifter, men vissa uppgifter som samlats in genom kakor kan indirekt kopplas till en identifierbar persons personuppgifter.

Läs mer i vår dataskyddsbeskrivning och vår beskrivning över kakor (på finska).

KATEGORIER AV KAKOR
Nödvändiga kakor

Dessa kakor är nödvändiga för att säkerställa tillgängligheten av vår webbplats. De laddar t.ex. en del av vår webbplats funktioner på förhand för att försnabba laddningen av webbplatsen. Nödvändiga kakor används även för att fastställa och komma ihåg de inställningar du valt. Du kan förbjuda användningen av nödvändiga kakor i dina webbläsarinställningar, men observera att alla funktioner på och delar av webbplatsen inte nödvändigtvis fungerar korrekt efter det.

Läs mer om kakor (på finska)

Kakor för analytik

Vi använder kakor för analytik för att utveckla funktionen av vår webbplats. Med hjälp av kakor för analytik samlar vi t.ex. uppgifter om hur användare använder vår webbplats och hur de navigerar mellan webbplatsens olika flikar. Uppgifterna används huvudsakligen i anonym form.

För mer information: dataskyddsbeskrivning och beskrivning över kakor (på finska)

Funktionella kakor

Med hjälp av funktionella kakor kan vi erbjuda olika funktioner på vår webbplats, t.ex. spellistor och en chattfunktion i realtid. Om du förbjuder användningen av funktionella kakor fungerar inte en del eller alla av dessa funktioner korrekt.

Läs mer om kakor (på finska)

Marknadsföringskakor

Marknadsföringskakor hjälper oss skräddarsy vår marknadsföring och erbjuda användarna av vår webbplats mer riktade tjänster i framtiden. Med hjälp av marknadsföringskakorna samlar vi t.ex. uppgifter om användarens beteende och preferenser på vår webbplats.

Läs mer om kakor (på finska)