Skip to content
Teosto
Kontakta oss

Musiklicenser

Licensavgifterna för användning av musik är en ersättning till musikskapare för det arbete de gör.

Fint att du håller på att skaffa en användningslicens för musik! Vi representerar tiotusentals inhemska och utländska musikskapare och -förläggare. Ersättningarna för musiklicenserna är lön för deras skapande arbete.

Välj en licens som lämpar sig för ditt behov på vår webbplats. Ta kontakt med oss om du behöver mer information eller om vi kan vara till hjälp på annat sätt.

MUSIKLICENSER FÖR EVENEMANG

Du får licens för framförande av musik på olika evenemang (spelningar, dans, konserter, festivaler, föreställningar, mässor osv.) eller till exempel på din egen webbplats hos Teosto. Läs mera: Musiklicens för evenemang på finska sidan

LICENSER FÖR BAKGRUNDSMUSIK

Du får licens för att spela bakgrundsmusik via Teostos och Gramex gemensamma Musiikkiluvat.fi-tjänst. Typiskt är att restauranger, affärer, träningscenter, taxibilar och frisörsalonger behöver licens för bakgrundsmusik – företag med kundlokaler eller väntsalar.

INSPELNINGSTILLSTÅND FÖR AV- OCH MUSIKPRODUCENTER

För användning av musik på CD-skivor eller andra inspelningar samt i reklam, företagsvideor, tv-program och filmer behövs även inspelningstillstånd för musik. Du hittar mer information och anvisningar om inspelningstillstånd och om hur man skaffar dem på Nordisk Copyright Bureau NCB:s webbplats (webbplatsen är på engelska).

Mer information på finska och engelska

På finska
På engelska

Kontaktuppgifter till vår kundtjänst: 

E-post: tapahtumat@teosto.fi 
Telefon: + 358 (0)40 922 66 22

Allmänna avtalsvillkor

Vänligen ge respons!

Den respons som vi får från användarna är viktig när vi utvecklar våra webbtjänster. Berätta om din erfarenhet av vår tjänst!