Skip to content

Musiklicenser

Licensavgifterna för användning av musik är en ersättning till musikskapare för det arbete de gör.

Fint att du håller på att skaffa en användningslicens för musik! Vi representerar tiotusentals inhemska och utländska musikskapare och -förläggare. Ersättningarna för musiklicenserna är lön för deras skapande arbete.

Välj en licens som lämpar sig för ditt behov på vår webbplats. Ta kontakt med oss om du behöver mer information eller om vi kan vara till hjälp på annat sätt.

MUSIKLICENSER FÖR EVENEMANG

Du får licens för framförande av musik på olika evenemang (spelningar, dans, konserter, festivaler, föreställningar, mässor osv.) eller till exempel på din egen webbplats hos Teosto. Läs mera: Musiklicens för evenemang på finska sidan

LICENSER FÖR BAKGRUNDSMUSIK

Du får licens för att spela bakgrundsmusik via Teostos och Gramex gemensamma Musiikkiluvat.fi-tjänst. Typiskt är att restauranger, affärer, träningscenter, taxibilar och frisörsalonger behöver licens för bakgrundsmusik – företag med kundlokaler eller väntsalar.

INSPELNINGSTILLSTÅND FÖR AV- OCH MUSIKPRODUCENTER

För användning av musik på CD-skivor eller andra inspelningar samt i reklam, företagsvideor, tv-program och filmer behövs även inspelningstillstånd för musik. Du hittar mer information och anvisningar om inspelningstillstånd och om hur man skaffar dem på Nordisk Copyright Bureau NCB:s webbplats (webbplatsen är på engelska).

Mer information på finska och engelska

På finska
På engelska

Kontaktuppgifter till vår kundtjänst: 

E-post: tapahtumat@teosto.fi 
Telefon: 010 808 118

Allmänna avtalsvillkor

Vänligen ge respons!

Den respons som vi får från användarna är viktig när vi utvecklar våra webbtjänster. Berätta om din erfarenhet av vår tjänst!

KAKOR PÅ TEOSTOS WEBBPLATS

Kakorna är små textfiler som sparas på din dator eller annan enhet och som sparar information om ditt besök på webbplatsen. Med hjälp av kakorna förbättrar Teosto användbarheten av sina tjänster.

Uppgifter som samlats in genom kakor kopplas som utgångspunkt inte ihop med en identifierbar persons personuppgifter, men vissa uppgifter som samlats in genom kakor kan indirekt kopplas till en identifierbar persons personuppgifter.

Läs mer i vår dataskyddsbeskrivning och vår beskrivning över kakor (på finska).

KATEGORIER AV KAKOR
Nödvändiga kakor

Dessa kakor är nödvändiga för att säkerställa tillgängligheten av vår webbplats. De laddar t.ex. en del av vår webbplats funktioner på förhand för att försnabba laddningen av webbplatsen. Nödvändiga kakor används även för att fastställa och komma ihåg de inställningar du valt. Du kan förbjuda användningen av nödvändiga kakor i dina webbläsarinställningar, men observera att alla funktioner på och delar av webbplatsen inte nödvändigtvis fungerar korrekt efter det.

Läs mer om kakor (på finska)

Kakor för analytik

Vi använder kakor för analytik för att utveckla funktionen av vår webbplats. Med hjälp av kakor för analytik samlar vi t.ex. uppgifter om hur användare använder vår webbplats och hur de navigerar mellan webbplatsens olika flikar. Uppgifterna används huvudsakligen i anonym form.

För mer information: dataskyddsbeskrivning och beskrivning över kakor (på finska)

Funktionella kakor

Med hjälp av funktionella kakor kan vi erbjuda olika funktioner på vår webbplats, t.ex. spellistor och en chattfunktion i realtid. Om du förbjuder användningen av funktionella kakor fungerar inte en del eller alla av dessa funktioner korrekt.

Läs mer om kakor (på finska)

Marknadsföringskakor

Marknadsföringskakor hjälper oss skräddarsy vår marknadsföring och erbjuda användarna av vår webbplats mer riktade tjänster i framtiden. Med hjälp av marknadsföringskakorna samlar vi t.ex. uppgifter om användarens beteende och preferenser på vår webbplats.

Läs mer om kakor (på finska)