Skip to content
Teosto
Kontakta oss

Framföranden utomlands

För liveuppträdanden utomlands ska du göra en anmälan om framförande i webbtjänsten, så att vi kan betala ersättning för framförandena. Anmälan om framförande ska göras så snart som möjligt efter uppträdandet. Du kan också göra en anmälan om framförande av liveuppträdanden där någon annan har framfört din musik. För radio-, TV- och onlineframföranden utomlands görs ingen anmälan om framförande, utan för dessa uppträdanden ska du göra en begäran om tillsyn.

Vi vidarebefordrar anmälningar om framförande och begäran om tillsyn till utländska upphovsrättsorganisationer med vilka vi har ett ömsesidighetsavtal. Utgående från avtalen samlar utländska organisationer in upphovsrättsersättningar utomlands för musikskapare och kompositörer som är kunder hos Teosto och förmedlar dem till oss i Finland.

Liveuppträdanden

Om du har uppträtt på en spelning eller konsert utomlands, gör du en anmälan om framförande i avsnittet Framföranden på webbtjänsten. Säkerställ för dina egna uppträdanden, t.ex. i samband med avtal om uppträdande, att den utländska organisatören tillhandahåller information om föreställningen till den lokala upphovsrättsorganisationen. Om en utländsk organisatör ber dig att göra en anmälan om framförande på plats, ska du ändå göra en anmälan om framförande även i Teostos webbtjänst.

Gör en anmälan om framförande i webbtjänsten även när någon annan har framfört din musik utomlands på en spelning eller konsert. Exempelvis kan en kompositör göra en anmälan om framförande av ett orkesterframförande av sitt verk utomlands. I anmälan om framförande väljer du Ytterligare information om framförande utomlands: Mina verk har spelats utomlands av en annan artist eller orkester och anger förutom övrig information även Artistens namn.

Gör anmälan om framförande i tid

Kom ihåg att göra både inrikes och utrikes anmälan om framförande senast enligt nedanstående schema. Försenade anmälningar om framförande kan inte göras i webbtjänsten.

Datum för framförandeAnmälan om framförande inlämnad senast
1.1. – 31.3.30.4.
1.4. – 30.6.31.8
1.7. – 30.9.31.10.
1.10. – 31.12.31.1. följande år

Radio-, TV- och onlineframföranden

Om din musik har spelats på en utländsk TV- eller radiokanal eller på en utländsk onlinetjänst, gör en begäran om tillsyn. Läs mer om begäran om tillsyn och anvisningar för hur du gör en begäran nedan.

Vänligen ge respons!

Den respons som vi får från användarna är viktig när vi utvecklar våra webbtjänster. Berätta om din erfarenhet av vår tjänst!