Siirry sisältöön

Esitykset ulkomailla

Live-esiintymisistä ulkomailla tulee tehdä verkkopalvelussa esitysilmoitus, jotta voimme maksaa sinulle niistä esityskorvaukset. Esitysilmoitus kannattaa tehdä mahdollisimman pian esiintymisen jälkeen. Voit tehdä esitysilmoituksen myös sellaisista live-esiintymisistä, joissa joku muu on esittänyt musiikkiasi. Esitysilmoitusta ei tehdä radio-, TV- ja online-esityksistä ulkomailla, vaan niistä sinun tulee tehdä valvontapyyntö.

Välitämme esitysilmoitukset ja valvontapyynnöt ulkomaisille tekijänoikeusjärjestöille, joiden kanssa meillä on vastavuoroisuussopimus. Sopimuksien perusteella ulkomaiset järjestöt keräävät Teoston asiakkaina olevien musiikintekijöiden ja säveltäjien tekijänoikeuskorvaukset ulkomailla ja välittävät ne meille Suomeen.

Live-esiintymiset

Jos olet esiintynyt ulkomailla keikalla tai konsertissa, tee esiintymisestä esitysilmoitus verkkopalvelun Esiintymiset-osiossa. Varmista omien esiintymisiesi osalta, esimerkiksi esiintymissopimuksen yhteydessä, että ulkomainen tapahtumajärjestäjä toimittaa tapahtuman tiedot paikalliselle tekijänoikeusjärjestölle. Jos ulkomainen tapahtumajärjestäjä pyytää sinua tekemään ulkomaisen esitysilmoituksen paikan päällä, tee siitä huolimatta esitysilmoitus myös Teoston verkkopalvelussa.

Tee esitysilmoitus verkkopalvelussa myös silloin, jos joku muu on esittänyt musiikkiasi ulkomailla keikalla tai konsertissa. Esimerkiksi säveltäjä voi tehdä voi tehdä esitysilmoituksen teoksensa ulkomaisesta orkesteriesityksestä. Valitse esitysilmoituksessa kohta Ulkomaan esityksen lisätiedot: Teoksiani on esitetty ulkomailla toisen esiintyjän tai orkesterin toimesta ja anna muiden tietojen lisäksi myös Esiintyjän nimi.

Tee esitysilmoitus ajoissa

Muistathan tehdä sekä kotimaan että ulkomaan esitysilmoitukset viimeistään seuraavan aikataulun mukaisesti. Myöhästyneitä esitysilmoituksia ei voi tehdä verkkopalvelussa.

  • Esiintymiset ajalla tammi-maaliskuu: 30.4. mennessä
  • Esiintymiset ajalla huhti-kesäkuu: 31.8. mennessä
  • Esiintymiset ajalla heinä-syyskuu: 31.10. mennessä
  • Esiintymiset ajalla loka-joulukuu: seuraavan vuoden 31.1. mennessä

Radio-, TV- ja online-esitykset

Jos musiikkiasi on esitetty ulkomaisella TV- tai radiokanavalla tai ulkomaisessa online-palvelussa, tee esityksestä valvontapyyntö. Lue lisää valvontapyynnöstä ja katso ohjeet sen tekemiseen Valvontapyynnöt-sivulta.

Lue myös

Lue lisää
Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!