Siirry sisältöön

Tapahtumat ja koulutukset

Järjestämme ajankohtaisia tapahtumia ja webinaareja asiakkaillemme, jäsenillemme ja kumppaneillemme.

Kerromme musiikkia tekeville asiakkaillemme mm. tilityksistä sekä musiikkialan tulonmuodostuksesta. Musiikkia käyttäville asiakkaillemme järjestämme jaamme ajankohtaista tietoa musiikin käytöstä sekä musiikin käyttöluvista. Järjestämme myös musiikkialan edunvalvontaan liittyviä tapahtumia.

Katso alta sinulle sopiva tapahtuma ja ilmoittaudu mukaan! Webinaareista lähetämme myös tallenteen kaikille ilmoittautuneille.

TULEVAT TAPAHTUMAT

Ilmoitamme tulevista tapahtumista tällä sivulla. Seuraa myös some-kanaviamme!


MENNEET TAPAHTUMAT

Teosto Talks 15.5.2024: Mikä on striimauksen tulevaisuus?

Digitaalinen suoratoisto on muuttanut musiikkiteollisuuden tuloja ja rakenteita ehkä enemmän kuin mikään muu viimeisen vuosikymmenen aikana. Paineet digitaalisen suoratoistomallin muutokselle kasvavat sekä sääntelyn, sopimusmallien että musiikkialan ekosysteemin taholta. Voidaanko striimaukselle rakentaa uusi, entistä kestävämpi toimintatapa?

Keynote-puhuja MIDiA -tutkimusyhtiön analyytikko Hanna Kahlert kuvasi puheenvuorossaan trendejä ja muutospaineita sekä mitä tulevaisuus tuo mukanaan suoratoistolle. .

Paneelikeskustelussa striimaustalouden kehityksestä keskustelemassa indie-artisti ja lauluntekijä Iisa Pajula, kansainvälisessä musiikkiviennissä profiloituneen PME Recordsin toimitusjohtaja Teemu Laitinen sekä laajasti musiikkikentällä vaikuttanut, Music X Median toimitusjohtaja Jani Jalonen.

Teoston kevätkokous 2024

Aika: ke 15.5.2023 klo 16.00
Paikka: Crowne Plaza (Mannerheimintie 50) sekä Online (linkki toimitetaan ilmoittautuneille)

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto r.y.:n sääntömääräinen vuoden 2023 kevätkokuksessa valitaan hallitus, hyväksytään toimintakertomus ja tilinpäätös.  Jäsenkokous käyttää Teostossa ylintä päätöksentekovaltaa ja on myös jäsenten mahdollisuus olla mukana tekemässä suomalaisen musiikkialan kannalta keskeisiä päätöksiä. Kokoukseen ovat oikeutettuja osallistumaan Teoston päättäviksi jäseniksi liittyneet oikeudenomistajat.

Kokouskutsu on lähetetty kaikille jäsenille sähköpostitse / postitse. Jäsenkokouksen päätöksistä tiedotetaan erikseen kokouksen jälkeen.

Musiikin luovan alkutuotannon EU-vaalitavoitteiden julkistus 10.4. klo 16

Suomen Säveltäjät, Suomen Musiikintekijät, Suomen Musiikkikustantajat ja Teosto ovat koonneet yhteen kaikista keskeisimmät tavoitteet ja uudistukset, joiden etenemisen myötä Euroopasta tulee entistäkin parempi paikka tehdä musiikkia – oli kyse sitten sinfonioiden säveltämisestä tai hittibiisien sanoittamisesta. Näin varmistetaan, että suomalainen ja eurooppalainen musiikki soi kuuluvasti ja monipuolisesti niin kotona kuin maailmalla..


Teosto Tekijöille -webinaari 27.3.2024 klo 15.00 – vieraana laulaja, lauluntekijä Hassan Maikal

Maaliskuun Teosto Tekijöille -webinaari on tarkoitettu erityisesti oman musiikintekouransa alkuvaiheessa oleville tekijöille, mutta kokeneemmatkin konkarit ovat luonnollisesti tervetulleita mukaan! Webinaarin juontajana toimii Teoston markkinointipäällikkö Jyri Paavilainen.

Tällä kertaa Jyrin vieraaksi saapuu laulaja, lauluntekijä Hassan Maikal, jonka kanssa käsitellään mm. seuraavia aiheita:

 • Miten pääsee musiikkiuralla alkuun?
 • Mistä saada tukea musiikin tekemiseen?
 • Miten päästä tekemään musaa toisten kanssa?
 • Mitä kautta voi saada korvausta omasta musiikistaan?
 • Mitä tuoreen musiikin tekijän olisi hyvä huomioida?

Teosto Talks: Onko musiikkiala yhdenvertainen?

Aika: ke 13.12.2023 klo 12-13
Paikka: Musiikkitalo, Helsinki sekä Online

Rasismi ja yhdenvertaisuus ovat olleet vuoden 2023 kuumia keskustelunaiheita. Miten ne näyttäytyvät musiikkialalla? Mitä rasismilla tai syrjinnällä tarkoitetaan ja miten se ilmenee? Käydään läpi tuoreita tutkimustuloksia, keskustellaan keinoista yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Keskustelemassa sekä aiheen asiantuntijoita sekä musiikin tekijöitä.

 • Taideyliopiston professori Heidi Partti luo katsauksen yhdenvertaisuuden nykytilaan ja sen edistämiseksi tehtyihin toimiin Suomen musiikkialalla.
 • toimittaja  Renaz Ebrahimi, musiikintekijä Sophia Mitiku sekä Marmori Entertainmentin Nosh A Lody keskustelevat paneelissa yhdenvertaisuuden edistämisen keinoista.

Tilaisuuden jälkeen on vapaata verkostoitumista Musiikkitalolla kahvitarjoilujen merkeissä.


Teosto Facts -webinaari: Musiikki somessa

Teosto Facts -webinaari

Aika: to 19.10.2023 klo 13.00
Paikka: Webinaari (ks. tallenne)

Webinaarissa käymme läpi musiikin käyttöä somessa. Miten toisten musiikkia saa käyttää somessa ja miten siitä kertyy korvauksia musiikin tekijöille. Vieraanamme on musiikintekijä, artisti ja somevaikuttaja Nuppu Oinas.


Teosto Talks: Miten tekoäly vaikuttaa musiikkialaan?

Aika: 17.5.2023 klo 14
Paikka: Crowne Plaza, Helsinki (os. Mannerheimintie 50, Helsinki) sekä striimi

Tekoälyn sanotaan olevan aikamme tärkein teknologia-alan keksintö. Mutta mitä tekoäly merkitsee musiikkialalle – ja yksittäiselle musiikin tekijälle? Tästä keskustelemme Teosto Talksissa.

Keynote-puhuja Valerio Velardo on kansainvälisesti tunnettu musiikkiin ja tekoälyyn keskittyvä konsultti. Yritysten konsultoinnin lisäksi hän ylläpitää laajaa ’The Sound of AI’ -yhteisöä sekä yrityskiihdyttämöä. Puheenvuorossaan Velardo luo katsauksen tekoälyn uusimpaan kehitykseen musiikkialalla ja tarjoilee myös kansainvälisiä esimerkkejä.

Paneelikeskustelussa tekoälyn käytöstä, sen hyödyistä sekä sen tekijänoikeudellisista haasteista keskustelevat musiikin tekijä Jukka Immonen, Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen Jaana Pihkala sekä Teoston Data Analytics Lead Antti Rask.

Tilaisuus on avoin Teoston asiakkaille ja sidosryhmille. Voit osallistua joko paikan päällä tai striimin välityksellä.


Teosto Facts: Uuden tekijän reitit musiikkimarkkinoille

Teosto Facts: Tietoa musiikin tekijöille -webinaari

Aika: 4.4.2023 klo 12
Paikka: webinaari, osallistumislinkki lähetetään kaikille ilmoittautuneille viimeistään vuorokausi ennen tapahtumaa.

Webinaari nuorille ja uransa alussa oleville musiikintekijöille

Kenelle: Tämän kertaisen webinaarin aiheita olemme suunnanneet erityisesti nuorille, uransa alussa oleville ja DIY-musiikintekijöille. Webinaariin ovat tervetulleita myös pidempään musiikkia tehneet konkarit.

Vieraana: suomenkielistä modernia r&b:tä luova biisintekijä ja artisti Rosa Coste

Ilmoittaudu mukaan pe 31.3. mennessä. Voit ehdottaa meille aiheita ennakkoon. Osa ehdotetuista aiheista valitaan mukaan webinaariin.


Musiikista elinvoimaa! Musiikkialan eduskuntavaalitilaisuus Tampereella

Aika: 14.3.2023 klo 17-21
Paikka: Ravintola Telakan yläkerta, Tampere

Tilaisuudessa keskustelemme siitä, miten musiikki voi tuoda Suomeen kasvua, hyvinvointia ja kestävyyttä. Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen & kulttuurijohtaja Juha Ahonen kertovat kulttuurin merkityksestä kaupungille. Puolueiden paneelissa kuulemme ehdokkaiden näkemyksiä siitä, miten he näkevät musiikin roolin tulevaisuuden hyvinvoivassa Suomessa.

Rennossa ja keskustelevassa tilaisuudessa nautimme myös live-musiikista: lavalle nousee maamme  arvostetuimpiin nuoren polven lauluntekijöihin lukeutuva Laura Moisio.


Tasavertainen musiikkiala – naistenpäivän seminaari

Aika: 8.3.2023 klo 14-16
Paikka: Musiikkitalo, terassilämpiö

Miksi vain niin harvat naiset ja muunsukupuoliset tekevät musiikkia itse? Tervetuloa naistenpäivän seminaariimme kuulemaan laajan kyselytutkimuksen tulokset ja keskustelemaan tasavertaisten mahdollisuuksien edistämisestä musiikkialalla.

Tutkimustuloten julkistamisen jälkeen aiheesta keskustelemassa mm.musiikintekijä Maija Vilkkumaa, säveltäjä Minna Leinonen, Elements Musicin toimitusjohtaja Tommi Tuomainenlaulaja-lauluntekijä Vilma Alina sekä musiikin tohtori ja pedagogi Minja Koskela.


Musiikista elinvoimaa! Musiikkialan eduskuntavaalitilaisuus Turussa

Aika: 7.3.2023 klo 17-21
Paikka: Logomo, Teatro (Junakatu 9, Turku)

Tilaisuudessa keskustelemme siitä, miten musiikki voi tuoda Suomeen kasvua, hyvinvointia ja kestävyyttä. Puolueiden paneelissa kuulemme ehdokkaiden näkemyksiä siitä, miten he näkevät musiikin roolin tulevaisuuden hyvinvoivassa Suomessa.

Rennossa ja keskustelevassa tilaisuudessa nautimme myös live-musiikista: lavalle nousevat Turku Rock Academyn bändit sekä legendaarinen Tommi Läntinen!


Teosto Talks: Data puhuu

Aika:  14.12.2022 klo 14-15
Paikka: Musiikkitalo Paavo-sali / striimin välityksellä

Tilaisuudessa pureudumme datan käyttöön musiikkialalla. Miten erilainen tutkimus- ja numerotieto vaikuttaa siihen, mitä musiikkia esitetään tai tehdään? Voiko päätöksiä tehdä pelkkään dataan perustuen? Mitkä ovat tärkeimmät tiedonlähteet?

Tilaisuuden aluksi Nelonen Median johtaja Jussi Suvanto kertoo datan käytöstä yhdessä Suomen suurimmista mediataloista.  Tämän jälkeen musiikintekijä Ida Paul sekä Teoston Otto Knuutila liittyvät paneelikeskusteluun datan käytön mahdollisuuksista ja sudenkuoopista.


Mediamusiikin säveltäjien info -ja keskustelutilaisuus

Aika:  to 19.10.2022
Paikka: Livetilaisuus + Tallenne

Mediasäveltäjien info- ja keskustelutilaisuus järjestettiin Musiikin Satamassa 19.10. livenä. Tallenteelta näet presentoitujen osuuksien kohokohdat.


Teosto Facts: Tietoa musiikin tekijöille, syyskuu 2022

Aika:  to 15.9.2022 klo 13.00 – 14.00
Paikka: Webinaari

Uudistimme tilityspäivänä järjestettävän webinaarimme ja jatkossa Teosto Facts -webinaari pidetään tilityspäivänä neljä kertaa vuodessa aina vaihtuvin ajankohtaisin teemoin.

Webinaariin ovat tervetulleita sekä pidempään musiikkia tehneet että vasta uransa alkutaipaleella olevat säveltäjät, sanoittajat, sovittajat, biisien kirjoittajat sekä oikeudenomistajat, kustantajat ja muut sidosryhmät.

Webinaarin tarkoituksena on mm. vastata usein kysyttyihin kysymyksiin ja pohtia näitä yhdessä mm. vaihtuvien musiikin tekijä -vieraiden kanssa.

Webinaarissa käsittelemme myös lyhyesti kesäkuun tilityksessä maksettavia korvauksia ja vieraanamme on artisti, musiikintekijä ja tuottaja Tido.


Teosto Facts: tietoa musiikin tekijöille, kesäkuu 2022

Aika:  to 9.6.2022 klo 13.00 – 14.00
Paikka: Webinaari

Webinaarissa käsittelemme mm. Teoston asiakkuuden hyötyjä, asiakkuuden ja jäsenyyden eroa, itsehallinointia, musiikin käyttöä somessa sekä muita meille etukäteen lähetettyjä kysymyksiä. Vieraana musiikintekijä-artisti Iisa Pajula.

Webinaariin ovat tervetulleita sekä pidempään musiikkia tehneet että vasta uransa alkutaipaleella olevat säveltäjät, sanoittajat, sovittajat, biisien kirjoittajat sekä oikeudenomistajat, kustantajat ja muut sidosryhmät. Käymme myös lyhyesti läpi kesäkuussa tilitetyt korvaukset.

Webinaarin tarkoituksena on mm. vastata usein kysyttyihin kysymyksiin ja pohtia näitä yhdessä mm. vaihtuvien musiikin tekijä -vieraiden kanssa.


Teosto Talks: NFT:n mahdollisuudet musiikkialalla

Aika:  keskiviikko 18.5.2022 klo 14.00 – 15.00
Paikka: Crowne Plaza, Mannerheimintie 50, Helsinki + online (linkki)

Tilaisuudessa pureudumme musiikkialan kuumimpaan villitykseen,  NFT:hen.  NFT eli non-fungible token on lohkoketjuteknologiaan perustuva merkki, jolla todistetaan digitaalisen teoksen alkuperäisyys ja omistus. Maailmalla NFT:hen perustuvaa kauppaa on käyty jo miljardeilla dollareilla myös musiikkibisneksessä.

Keynote-puhujana Eamonn Forde, joka kertoo mitä mahdollisuuksia digitaalinen omistusleima luo musiikin tekijöille maailmalla. Puheenvuoron jälkeisessä paneelissa. musiikintekijä Laura Avonius, digiasioihin keskittynyt toimittaja Janne Laakso sekä Teoston kehitys- ja teknologiajohtaja Ano Sirppiniemi keskustelevat NFT:n mahdollisuuksista Suomessa.


TEOSTON MAALISKUUN 2022 TILITYSWEBINAARI

Aika:  torstai 24.3. klo 13.00 – 14.00
Paikka: webinaari Vimeo-alustalla

Käymme webinaarissa läpi, mitä eri korvauksia maaliskuun tilityksessä on samana päivänä maksettu. Koronakriisin päätyttyä elävän musiikin esittäminen käynnistyy jälleen ja webinaarissa käymme myös läpi, miten korvaukset näistä esityksistä kertyvät ja miten ne jaetaan.

Webinaarin aikana sekä lopuksi on mahdollisuus esittää vapaamuotoisia kysymyksiä tilityksistä tai muista Teostoon liittyvistä aiheista.


TEOSTON JOULUKUUN 2021 TILITYSWEBINAARI

Aika:  torstai 16.12. 30.9. klo 13.00 – 14.00
Paikka: webinaari Vimeo-alustalla

Käymme webinaarissa läpi, mitä eri korvauksia joulukuun tilityksessä on samana päivänä maksettu. Kerromme myös, miten musiikin korvaukset televisiosta kerätään ja miten ne jaetaan ja vastaamme mieltäsi mahdollisesti askarruttaviin tilitys- tai Teosto-aiheisiin kysymyksiin, joita voit esittää webinaarin chatissa.


Teosto Talks: Musiikilla maailmalle – miten ja miksi?

Ympäristövastuu

Aika: keskiviikko 15.12. klo 14.00 – 15.00
Paikka: Finlandia-talo
online: linkki 

Teoston jäsenkokouksen ennakkotilaisuudessa keskustelemme suomalaisen musiikin kansainvälistymisestä. Mikä on kansainvälistyvän musiikin tekijän toimintaympäristö tänä päivänä? Kuinka vaikeaa biisejä on saada maailmalle? Mitä tarvitaan, jotta suomalainen musiikki soisi yhä useammin myös maamme rajojen ulkopuolella? Kutsu Teoston asiakkaille on lähetetty erikseen.


Teoston syyskuun 2021 tilitys: infowebinaari

Aika: torstai 30.9. klo 14.00 – 15.00
Paikka: webinaari Vimeo-alustalla

Käymme webinaarissa läpi, mitä eri korvauksia syyskuun tilityksessä on samana päivänä maksettu. Kerromme myös, miten musiikin online-korvaukset kerätään ja miten ne jaetaan ja vastaamme mieltäsi mahdollisesti askarruttaviin tilitys- tai Teosto-aiheisiin kysymyksiin, joita voit esittää webinaarin chatissa.


Musiikin striimaukseen tarvittavat luvat

Aika: perjantai 24.9. klo 10.00 – 11.30
Paikka: webinaari Vimeo-alustalla

Teoston Mediapienlupa uudistui toukokuussa ja Livestriimauslupa uudistuu syyskuussa 2021. Kuntien, kaupunkien, seurakuntien ja uskonnollisten yhteisöjen työntekijöille suunnatussa webinaarissa kerromme lupiin tehdyistä muutoksista.

Käymme myös käytännönläheisten case-esimerkkien avulla läpi, mikä lupa on sopivin mihinkin tilanteeseen ja vastaamme webinaariosallistujien meille esittämiin striimilupia koskeviin kysymyksiin.


Musiikin striimaukseen tarvittavat luvat

Aika: tiistai 21.9. klo 12.00 – 13.30
Paikka: webinaari Vimeo-alustalla

Teoston Mediapienlupa uudistui toukokuussa ja Livestriimauslupa uudistuu syyskuussa 2021. Konsertteja, keikkoja ja musiikkitapahtumia järjestäville toimijoille suunnatussa webinaarissa kerromme lupiin tehdyistä muutoksista.

Käymme myös käytännönläheisten case-esimerkkien avulla läpi, mikä lupa on sopivin mihinkin tilanteeseen ja vastaamme webinaariosallistujien meille esittämiin striimilupia koskeviin kysymyksiin.


Tilityswebinaari: kesäkuun 2021 tilitys ja tasaustilitysten muodostuminen

Aika: torstai 10.6. klo 13.00 – 14.00
Paikka: webinaari Vimeo-alustalla

Kehitys- ja teknologiajohtajamme Ano Sirppiniemi käy tarkemmin läpi tilityksessä 10.6. maksetut korvaukset eri tilitysalueilta ja muita tilitykseen vaikuttaneita asioita.

Raportointi- ja tilitysryhmän päällikkö Björn Söderström avaa myös, mitä tasaustilitykset ovat ja miten ne muodostuvat. Lisäksi käymme läpi uudistettua verkkopalvelua ja muistettavia asioita sekä vastaamme webinaariosallistujien meille esittämiin kysymyksiin.


Teosto Talks: tulot digitaalisilla alustoilla – miten ja kenelle?

Yleisö kuuntelee ja katsoo musiikkiesityksiä

Aika: ke 12.5. klo 14.30 – 15.30
Paikka: Online (linkki)

Teoston asiakkaille suunnattu jäsenkokouksen ennakkotilaisuus käsittelee musiikin tekijän ansaintaa digitaalisilla alustoilla. Koronan myötä alustojen merkitys musiikin säveltäjän, sanoittajan ja kustantajan tulonmuodostuksessa on korostunut entisestään. Mutta millä periaatteella tulonjako toimii?
Alustuksen teemaan pitää Chris Cooke, kansainvälisesti tunnettu toimittaja, tutkija ja musiikkialan toimintaan keskittyvän Complete Music Update -median perustaja. Kommenttipuheenvuoron pitää Suomen Musiikkikustantajien toiminnanjohtaja Jari Muikku.


Tilityswebinaari: maaliskuun 2021 tilitys ja radiotilitysten muodostuminen

Aika: tiistai 9.3. klo 14.00 – 15.00
Paikka: webinaari Zoom-alustalla

Kehitys- ja teknologiajohtajamme Ano Sirppiniemi käy tarkemmin läpi tilityksessä 18.3.  maksettavat korvaukset eri tilitysalueilta ja muita tilitykseen vaikuttaneita asioita.

Avaamme myös, miten radiosoitosta tilitettävät korvaukset kerätään ja jaetaan. Lisäksi käymme läpi uudistettua verkkopalvelua ja muistettavia asioita sekä vastaamme webinaariosallistujien meille esittämiin kysymyksiin.


TILITYSWEBINAARI: JOULUKUUN 2020 TILITYS JA VERKKOPALVELUN UUDISTUKSET

Aika: torstai 17.12. klo 12.00 – 13.00
Paikka: webinaari Zoom-alustalla

Raportointi- ja tilitysryhmän päällikkö Björn Söderström käy tarkemmin läpi tilityksessä maksetut korvaukset eri tilitysalueilta ja muita tilitykseen vaikuttaneita asioita. Lisäksi asiakassuhdepäällikkö Jonna Kärkkäinen esittelee uudistetun verkkopalvelun näkymiä ja toiminnallisuuksia.


KULTTUURIKUMMIEN WEBINAARI: TEKIJÄNOIKEUSDIREKTIIVI JA KORONAKRIISI

Aika: torstai 29.10. klo 16-17.30
Paikka: webinaari Teams-yhteydellä

Teoston kulttuurikummien webinaari, jossa aiheena on musiikkialan tilanne Euroopassa. Webinaari on avoin kaikille, joita kiinnostavat  luovan alan ajankohtaiset kysymykset EU-päätöksenteossa ja tekijänoikeusdirektiivin täytäntöönpano Suomessa. Aiheista kertovat europarlamentaarikko Henna Virkkunen ja Teoston lakiasiainjohtaja Antti Härmänmaa.


WEBINAARI:PALVELUMME MUSIIKINTEKIJÖILLE

Aika: 20.10. klo 17.00 – 18.30
Paikka:
online

Tiiviissä tietopaketissa kerromme keskeisiä perusasioita mm.

 • teos- ja esitysilmoituksista
 • musiikin käyttökorvausten keräämisestä
 • tilityksistä
 • Teoston ja muiden alan toimijoiden tarjoamista rahoitus-, tuki- ja neuvontapalveluista
 • edunvalvontatyöstämme
Kysymyksiin vastaavat oikeudenomistajapalveluiden päällikkö Ville Mäkinen ja asiakaspalvelumme palveluneuvojat.

Teosto mukana Musiikki & Mediassa 8.10.2020

Musiikki & Media logo

Aika: 8.10.2020
Paikka: Tampere-talo / Online

Perinteinen musiikkialan tapahtuma Musiikki & Media järjestään tänä vuonna päivätapahtumana, joka tukee nykyhetkeä, mutta ennen kaikkea visioi tulevaa! Kapasiteetti ja tilat on järjestetty niin, että musiikkialan ihmiset voivat kohdata ja keskustella turvallisesti. Lisäksi tapahtumaan voi osallistua edullisella striimilipulla.

Kysy lisää

Tavoitat meidät sähköpostitse viestinta@teosto.fi tai puh.  (09) 681 011.

Top 20 -kurssi
top 20 future hitmakers -kurssi

Vuosittaiselle kurssille valitaan 20 lupaavaa biisinkirjoittajaa perehtymään musiikkialaan ja ammattimaiseen musiikin tekemiseen.

Lue lisää
Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!