Siirry sisältöön

Musiikki hoivalaitoksessa

  • Yritykselle tai yhteisölle, joka käyttää musiikkia hoivalaitoksen yleisissä tiloissa, toimipaikkakohtainen
  • Lupa tarvitaan, kun yhteisessä tilassa esitetään musiikkia esimerkiksi TV:n tai radion välityksellä, ja kun tilan käyttömahdollisuus on 25 tai useammalla eri asukkaalla.
  • Yhteisiä tiloja ovat muun muassa aulat, harrastetilat, kuntosalit ja oleskelutilat.
  • Käyttökohteita ovat muun muassa sairaalat, vanhusten palvelutalot, vastaanottokeskukset, ryhmä-, perhe- sekä nuorisokodit, joissa on vakituisia asukkaita.
  • Kattaa myös musiikin esittämisen tapahtumissa hoivalaitoksen vakituisille asukkaille ja heidän vierailleen, kun osallistujamäärä on enintään 200 henkilöä.
  • Ei kata musiikin esittämistä hoivalaitoksen palveluiden tiloissa, jos ne ovat avoimia yleisölle tai niiden toiminnasta vastaa joku muu (esimekiksi lounasravintola tai kampaamo).
  • Hinta määräytyy vuodepaikkojen lukumäärän mukaan, laskutetaan kerran vuodessa.
  • Äänitemusiikin soittamiseen tarvitaan lisäksi musiikin esittäjien ja tuottajien oikeudet kattava Gramexin Musiikki hoivalaitoksissa -lupa, jonka myy Musiikkiluvat.fi.

Mitä lupa kattaa?

Lupa kattaa musiikin esittämisen yhteisessä tilassa esimerkiksi TV:n tai radion välityksellä, kun tilan käyttömahdollisuus on 25 tai useammalla eri asukkaalla.

Lupa kattaa palveluntarjoajan hoivalaitoksen vakituisille asukkaille ja heidän vierailleen järjestetyt maksuttomat tapahtumat, joiden osallistujamäärä on enintään 200 henkilöä.

Taustamusiikin osalta lupa kattaa sellaiset hoivalaitoksen toimitilat, joihin sen asukkailla on pääsy, kuten esimerkiksi asukkaille tarkoitetut kahvio- ja ruokailutilat, aulat ja harrastetilat.

Tiloihin, jotka ovat avoimia myös muille kuin hoivalaitoksen asukkaille tai joissa toimintaa pyörittää joku muu, kuin palvelutoiminnan pyörittäjä, tarvitaan erillinen lupa. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi lounasravintola tai kahvila, kampaamo, kuntosali, hieroja tai muu.

Tapahtumiin, joihin osallistuu myös muita kuin hoivalaitoksen vakituisia asukkaita ja heidän vieraitaan ja joiden yleisömäärä on yli 200 henkeä, tarvitaan erillinen tapahtumalupa.

Lupa on toimipaikkakohtainen. Luvan hankkijan tulee lupaa hakiessaan ilmoittaa eri tilat, joihin lupaa hakee.

Äänitemusiikin soittamiseen tarvitaan lisäksi musiikin esittäjien ja tuottajien oikeudet kattava Gramexin Musiikki hoivalaitoksissa -lupa, jonka myy Musiikkiluvat.fi.

Kenelle lupa on tarkoitettu, kuka sen tarvitsee?

Lupa on tarkoitettu yritykselle tai yhteisölle, joka käyttää musiikkia hoivalaitoksen yleisissä tiloissa.

Miten luvan hinta muodostuu ja mitä se maksaa?

Luvan hinta määräytyy hoivalaitoksen vuodepaikkojen lukumäärän mukaan. Lupa laskutetaan kerran vuodessa.

Kuinka kauan lupa on voimassa?

Lupa on voimassa toistaiseksi. Luvan irtisanomisaika on yksi kuukausi.

Musiikki hoivalaitoksessa 2023
Vuodepaikkojen lukumäärä Hinta euroa/kalenterikuukausi
1-30 9,03
31-50 11,95
51-75 18,76
76-100 25,35
101-150 32,91
yli 150 41,10
Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.
Musiikki hoivalaitoksessa 2024
Vuodepaikkojen lukumäärä Hinta euroa/kalenterikuukausi
1-30 9,46
31-50 12,52
51-75 19,66
76-100 26,57
101-150 34,49
151-200 43,07
Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Musiikki hoivalaitoksessa, käyttötapakohtaiset erityisehdot

Tällä luvalla Asiakas saa Teostolta ei-yksinomaisen oikeuden käyttää tekijänoikeuslain mukaisesti suojattuja, Teoston kulloinkin edustamia Teoksia musiikin julkiseen esittämiseen hoivalaitoksen yleisissä tiloissa.

Lupa kattaa asukkaille ja heidän vierailleen järjestetyt maksuttomat tapahtumat, joiden osallistujamäärä on enintään 200 henkilöä. Hoivalaitoksen yleisillä tiloilla tarkoitetaan sellaisia toimitiloja, joihin sen asukkailla ja/tai vierailla on pääsy, kuten erimerkiksi asukkaille tarkoitetut kahvio- ja ruokailutilat, aulat ja harrastetilat.

Lupa ei kata ulkopuolisille avoimia tiloja, kuten esimerkiksi kahviloita ja kuntosaleja. Lupa ei kata konsertteja eikä musiikin tallentamista. Lupa on laitoskohtainen.

Ehtojen soveltamisjärjestys

Näiden käyttötapakohtaisten erityisehtojen lisäksi sovelletaan Teoston yleisiä sopimusehtoja. Sopimusehtojen soveltamisjärjestys on seuraava:

1. Käyttötapakohtaiset erityisehdot
2. Teoston yleiset sopimusehdot