Siirry sisältöön

Tietoa Teostosta

Musiikin säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja kustantajien tekijänoikeusjärjestö.

Me Teostossa teemme työtä, jotta jokainen voi kokea musiikin voiman. Haluamme, että musiikkia voi Suomessa tehdä ammattimaisesti ja sitä on helppo käyttää laillisesti. Voittoa tavoittelemattomana järjestönä rakennamme musiikille parempaa tulevaisuutta!

Pidämme ääntä musiikin puolesta koska musiikilla on tärkeä rooli ihmisten elämässä sekä suurta arvoa niin yksilölle, yhteiskunnalle kuin yrityksillekin. Musiikki on voima – annetaan sen soida!

Tämän sisällön tarkastelu edellyttää evästeiden hyväksyntää.

Voittoa tavoittelematon järjestö

Teoston ovat perustaneet säveltäjät vuonna 1928 pitämään huolta oikeuksistaan ja valvomaan etujaan. Olemme voittoa tavoittelematon järjestö, joka toimii musiikin tekijöiden menestykseksi.  

Olemme Suomen suurin musiikintekijöiden yhteisö. Teoston on valinnut jo lähes 40 000 musiikin tekijää ja kustantajaa. Yhdessä haluamme rakentaa musiikille parempaa tulevaisuutta: Teemme konkreettisia tekoja kestävämmän ja monimuotoisen musiikkialan puolesta. 

Mitä Teosto tekee?

  • Keräämme tekijänoikeuskorvaukset musiikin käytöstä ja maksamamme ne edelleen säveltäjille, sovittajille, sanoittajille ja kustantajille. Näin huolehdimme siitä, että musiikkia ammatikseen tekevillä on mahdollisuus keskittyä työhönsä ja luoda uutta musiikkia.
  • Myymme musiikin käyttölupia eri alojen toimijoille. Lupia on monenlaisiin tilanteisiin: tapahtumiin, radio- ja tv-kanaville, kuntien toimintaan ja digitaalisiin palveluihin. Teoston kautta saa kerralla käyttöoikeuden laajaan valikoimaan tunnettua, suomalaisten rakastamaa musiikkia. Se antaa lisäarvoa liiketoiminnalle, sitouttaa asiakkaita, tuo viihtyvyyttä ja rakentaa brändimielikuvaa.
  • Kehitämme musiikkialaa viemällä eteenpäin alan monimuotoisuutta, vastuullisuutta, dataa ja innovaatioita. Teemme yhteistyötä alan yritysten, järjestöjen, yliopistojen ja tutkijoiden kanssa.
  • Edistämme musiikintekijöiden ja luovan työn asemaa yhteiskunnassa. Vaikutamme musiikkialan toimintaedellytyksiin, saatamme yhteen musiikintekijöitä ja poliittisia päättäjiä lisätäksemme ymmärrystä luovan alan toimintaedellytyksistä.

Teosto toimii kansainvälisesti

Toimimme globaaleilla markkinoilla, keräämme ja tilitämme korvauksia lähes sadasta eri maasta. Tuemme musiikintekijäasiakkaidemme kansainvälistä uraa ja luomme yhteistyöverkostoja musiikin tärkeimmillä markkinoilla. Olemme myös mukana musiikkialan kansainvälisissä teknologia- ja innovaatiohankkeissa.

Teosto lukuina
40 000
kotimaista musiikintekijä- ja kustantaja-asiakasta
1928
Teoston perustamisvuosi
72
teostolaista töissä
83,8
miljoonaa euroa tekijänoikeuskorvauksia vuonna 2023
100
maasta musiikin korvauksia ja tilityksiä
70 %
hiilijalanjälki pienentynyt viiden vuoden aikana

Lue lisää Teoston vuosikertomuksesta ja vastuullisuusraportista.

Keräämme tietoa musiikkialan muutoksista

Musiikkiala on jatkuvassa muutoksessa. Markkinoille syntyy uusia palveluita, joista kuuntelijat löytävät päivittäin monenlaista musiikkia. Me Teostolla seuraamme aktiivisesti alan kehitystä ja teknologian tuomia mahdollisuuksia. Luotaamme kokonaiskuvaa kyselytutkimusten, oman datamme ja musiikkipalveluista saatavien tietojen avulla.

Teoston ja Gramexin ero

Teosto edustaa musiikin luovia tekijöitä eli säveltäjiä, sanoittajia ja sovittajia sekä musiikin kustantajia. Me myönnämme heidän puolestaan luvat yrityksille ja yhteisöille musiikin käyttöön. Gramex edustaa äänitteillä esiintyviä muusikoita, laulusolisteja, kapellimestareita sekä musiikkituottajia eli levy-yhtiöitä.

Vastuullista toimintaa

Olemme aatteellinen voittoa tavoittelematon yhdistys. Toiminnassamme tärkeää ovat läpinäkyvyys, tehokkuus, ympäristöystävällisyys ja sosiaalinen vastuu. Olemme koonneet sivuillemme tietoa, miten edistämme vastuullisuutta toiminnassamme.

Graafinen ohje

Visuaalista viestintäämme ohjaa graafinen ohje. Olemme koonneet kotisivuillemme perustiedot Teoston brändi-ilmeestä sekä logot ladattavina tiedostoina.

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!