Siirry sisältöön
teosto - brändikuva

Tietoa Teostosta

Musiikin säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja kustantajien tekijänoikeusjärjestö.

Me Teostossa teemme työtä, jotta musiikkia voi Suomessa tehdä ammattimaisesti ja sitä on helppo käyttää laillisesti. Uuden tason tekijänoikeuspalvelumme helpottavat sekä musiikkia tekevien että sitä liiketoiminnassaan käyttävien elämää. Rakennamme heidän väliinsä sillan, josta molemmat hyötyvät.

Pidämme ääntä musiikin puolesta koska musiikilla on tärkeä rooli ihmisten elämässä sekä suurta arvoa niin yksilölle, yhteiskunnalle kuin yrityksillekin. Musiikki on voima – annetaan sen soida!

Koko maailman musiikki käyttöösi

Musiikkia hyödyntävät yritykset ja muut toimijat saavat meiltä käyttöoikeuden laajaan valikoimaan tunnettua, suomalaisten rakastamaa musiikkia. Musiikin käyttölupia on monenlaisiin tilanteisiin: tapahtumiin, radio- ja tv-kanaville, kuntien toimintaan ja digitaalisiin palveluihin.

Teosto toimii kansainvälisesti

Toimimme globaaleilla markkinoilla, keräämme ja tilitämme korvauksia lähes sadasta eri maasta. Tuemme musiikintekijäasiakkaidemme kansainvälistä uraa ja luomme yhteistyöverkostoja musiikin tärkeimmillä markkinoilla. Olemme myös mukana musiikkialan kansainvälisissä teknologia- ja innovaatiohankkeissa.

Teosto lukuina
33 000
kotimaista musiikintekijä- ja kustantaja-asiakasta
1928
Teoston perustamisvuosi
72
teostolaista töissä
51,3
miljoonaa euroa tekijänoikeuskorvauksia kotimaahan ja ulkomaille vuonna 2019
80
maasta musiikin korvauksia ja tilityksiä
37 %
hiilijalanjälkemme pieneni vuonna 2019

Keräämme tietoa musiikkialan muutoksista

Musiikkiala on jatkuvassa muutoksessa. Markkinoille syntyy uusia palveluita, joista kuuntelijat löytävät päivittäin monenlaista musiikkia. Me Teostolla seuraamme aktiivisesti alan kehitystä ja teknologian tuomia mahdollisuuksia. Luotaamme kokonaiskuvaa kyselytutkimusten, oman datamme ja musiikkipalveluista saatavien tietojen avulla.

Mitä Teosto tekee?

  • Huolehdimme siitä, että musiikkia ammatikseen tekevillä on mahdollisuus keskittyä työhönsä ja luoda uutta musiikkia. Keräämme tekijänoikeuskorvaukset musiikin käytöstä ja maksamamme ne säveltäjille, sovittajille, sanoittajille ja kustantajille.
  • Myymme musiikin käyttölupia eri alojen toimijoille. Musiikki antaa lisäarvoa liiketoiminnalle, sitouttaa asiakkaita, tuo viihtyvyyttä tapahtumiin ja rakentaa brändille mielikuvaa.
  • Tutkimme teknisten ratkaisujen, datan ja innovaatioiden mahdollisuuksia musiikkialalle ja teemme yhteistyötä yritysten, yliopistojen ja musiikkitutkijoiden kanssa.
  • Edistämme musiikintekijöiden ja luovan työn asemaa yhteiskunnassa. Saatamme yhteen musiikintekijöitä ja poliittisia päättäjiä lisätäksemme ymmärrystä luovan alan toimintaedellytyksistä.
Yli 90 vuotta rakkaudesta musiikkiin

Teoston perustivat vuonna 1928 suomalaiset musiikintekijät ja -kustantajat. Perustajajäseniin kuuluivat aikansa suurnimet, kuten Erkki Melartin ja Leevi Madetoja. Järjestön historia ja värikkäät vuosikymmenet ovat osa suomalaista kulttuurihistoriaa. Historiikkimme kuvittaa kotimaisen musiikkikulttuurin ja mediamaiseman vaiheita 2000-luvulle saakka.

Tutustu Teoston historiaan

Vastuullista toimintaa

Olemme aatteellinen voittoa tavoittelematon yhdistys. Toiminnassamme tärkeää ovat läpinäkyvyys, tehokkuus, ympäristöystävällisyys ja sosiaalinen vastuu. Olemme koonneet sivuillemme tietoa, miten edistämme vastuullisuutta toiminnassamme.

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!