Siirry sisältöön

Teoston hallitus

Ylintä päätösvaltaa Teostossa käyttää yhdistyksen jäsenkokous. Jäsenkokous valitsee Teostolle hallituksen ja hallitukselle puheenjohtajan. Teostossa puhetta ovat johtaneet vuosikymmenten varrella muun muassa Leevi Madetoja, Joonas Kokkonen ja Aulis Sallinen.

Antti Auvinen
Hallituksen puheenjohtaja

Antti Auvinen (s. 1974) on työskennellyt päätoimisena säveltäjänä vuodesta 2004 lähtien. Hän on toiminut vuodesta 2014 alkaen myös Suomen Säveltäjät ry:n hallituksen puheenjohtajana.

Maija Ruuskanen
Hallituksen jäsen

Maija Ruuskanen (s. 1976) on säveltäjä, muusikko ja musiikin maisteri Sibelius-Akatemiasta. Ruuskanen on säveltänyt musiikkia näyttämöteoksiin, pyörittänyt Ruuskanen Railio Klubia ja toiminut Musiikkiteatteri Kapsäkin hallituksen puheenjohtajana.

Saara Konttinen
Hallituksen jäsen
Kustantaja Saara Konttinen (s. 1979) on kauppatieteiden maisteri ja työskennellyt kustantajana vuodesta 2005 alkaen. Konttinen on myös Suomen Musiikkikustantajat ry:n hallituksen jäsen.
Jiri Kuronen
Hallituksen jäsen

Jiri Kuronen (s. 1974) on ammattimuusikko ja sivutoiminen säveltäjä, joka on toiminut rytmimusiikin saralla jo 25 vuotta. Kuronen tekee myös opetustyötä, toimii Georg Malmstén-säätiön hallituksen puheenjohtajana sekä MES:n äänitetuotantotukilautakunnan jäsenenä. 

Iisa Pajula 2022
Iisa Pajula
Hallituksen jäsen

Iisa Pajula (s. 1979) on laulaja-lauluntekijä, joka on tehnyt musiikkia työkseen jo yli 15 vuoden ajan. Sooloartistina hän on julkaissut jo neljä levyä ja kirjoittanut lisäksi musiikkia muille artisteille. Pajula on myös Teoston jäsenjärjestön, Suomen Musiikintekijöiden hallituksen jäsen.

Riku Salomaa
Hallituksen jäsen

FM Riku Salomaa (s. 1984) on kustannusyhtiö Nordic Music Partnersin toimitusjohtaja ja yksi suomalaisen musiikkiviennin superammattilaisista. Salomaa on myös Suomen Musiikkikustantajat ry:n hallituksen jäsen.

Anu Nissinen
Hallituksen neuvonantaja

Nissinen on Viestilehdet Oy:n toimitusjohtaja ja toimii monien yhtiöiden hallituksissa. Nissinen toimi Sanoma Media Finlandin toimitusjohtajana vuosina 2011–2013 sekä sitä ennen kolmisen vuotta Sanoma Entertainment Oy:n toimitusjohtajana.

Hallituksen tehtävät ja kokoonpano

Yhdistyksen hallituksen tehtävänä on
1. edustaa yhdistystä,
2. johtaa luovaa säveltaidetta edistävää yleistä toimintaa
yhdistyksen piirissä,
3. hoitaa yhdistyksen omaisuutta ja vastata sen taloudesta,
4. ottaa ja erottaa yhdistyksen toimitusjohtaja,
5. valvoa yhdistyksen toimiston toimintaa.

Hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja ja viisi muuta jäsentä: kaksi kevyen musiikin tekijää, yksi vakavan musiikin tekijä ja yksi kaikkia musiikin tekijöitä edustava jäsen sekä kaksi kustantajajäsentä. 

Hallituksen jäsenten toimikausi on aina kaksi vuotta. Hallituksen työjärjestyksestä ilmenevät tarkemmat hallitustyöskentelyn järjestämistä koskevat määräykset. Hallitus päättää toimiston henkilöstön palkitsemisesta.

Tilintarkastus

Yhdistyksen sääntöjen mukaan yhdistyksen tilintarkastajana toimii Keskuskauppakamarin hyväksymä tilitarkastusyhteisö. Tilintarkastajan toimintaa ja palveluita arvioidaan säännöllisesti. Teoston tilintarkastajana toimii KPMG Oy, päävastuullisena tilintarkastajanaan KHT Kirsi Aromäki.

Lue lisää
Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!