Siirry sisältöön

Kulttuurikummiverkosto tuo yhteen päättäjiä ja musiikin tekijöitä

Kulttuurikummit on Teoston vuodesta 2009 toiminut vaikuttamisverkosto, joka tuo päättäjät yhteen musiikintekijöiden ja säveltäjien kanssa. Lisäämme ymmärrystä, keskustelua ja tiedonkulkua musiikkialan ammattilaisten ja alan toimintaedellytyksistä päättävien kesken.

Ressu Redford ja Annika Saarikko ovat olleet jo pitkään Teoston kulttuurikummipari.

Päättäjät voivat kummitoiminnassa tutustua oman vaalipiirinsä musiikintekijöihin, säveltäjiin sekä alan ajankohtaisiin asioihin. Tavoite on, että politiikan ammattilaisilla on luontevia kontakteja , joiden kanssa keskustella luovaan työhön liittyvien päätösten vaikutuksista. 

Musiikin tekijöille kummitoiminta antaa mahdollisuuden välittää kansanedustajille tietoa arjestaan ja työstään sekä kirkastaa tekijöiden oikeuksien merkitystä heille. Esimerkiksi sosiaaliturvan tai yritysrahoituksen käytännöt eivät tällä hetkellä tue riittävästi ammattimaisen musiikintekijän elinkeinoa, johon kuuluvat tulojen kausittaisuus ja kysynnän vaihtelu. Vaihtuvilla eväillä syntyy kuitenkin yhteistä kotimaista kulttuuria. Lue lisää vaikuttamisteemoistamme.

Mitä on kulttuurikummitoiminta?

  • isompia verkostotapaamisia kaksi kertaa vuodessa
  • pienempiä tapaamisia liittyen yksittäisiin teemoihin.
  • vierailuja eduskuntaan, europarlamentttin ja valmisteluryhmiin
  • sosiaalisen median vaikuttamista ja keskustelua

Kulttuurikummi-verkoston toimintaan osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja omien aikataulujen mukaan joustavaa. Toimijoille lähetetään säännöllisesti tietoa alan ajankohtaisista vaikuttamisen teemoista. 

Kultturikummit - liity mukaan

Olen kiinnostunut kulttuurikummitoiminnasta.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Vappu Aura
markkinointiviestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!