Siirry sisältöön
henkilöstö

Musiikkialan toimijoita

Tarjoamme ammatillisia palveluita myös yhteistyössä.

Työskentelemme yhteistyössä musiikkialan eri toimijoiden kanssa. Tältä sivulta löydät tietoa keskeisistä kumppaneistamme ja millaisia palveluita ne tuottavat.

Teoston jäsenjärjestöt

Jäsenjärjestöjämme ovat Suomen Musiikintekijät, Suomen Säveltäjät ja Suomen Musiikkikustantajat. Tarjoamme niiden kanssa tukea ja edunvalvontaa musiikin tekijöille, säveltäjille ja -kustantajille.

Suomen säveltäjät

Jäsenjärjestöistä vanhin on vuonna 1945 perustettu Suomen Säveltäjät ry. Sen jäseninä on noin 220 taidemusiikin säveltäjää. Yhdistys edistää suomalaista taidemusiikkia ja valvoo säveltäjien taiteellisia, ammatillisia ja taloudellisia etuja.

Suomen Säveltäjät tukee suomalaisen nykymusiikin festivaaleja ja vapaiden ryhmien tuottamia konsertteja. Yhdistys toimii jäsentensä yhdyssiteenä ja tarjoaa heille neuvontapalveluja mm. sopimuksiin, verotukseen ja sosiaaliturvaan liittyvissä kysymyksissä. Yhdistyksellä on jäsenlehti Kompositio. Yhdistyksen hallitus hyväksyy jäsenet hakemuksen perusteella.

Suomen Säveltäjien kotisivut

SUOMEN MUSIIKINTEKIJÄT

Suomen Musiikintekijät ry on jäsenmäärältään suurin Teoston jäsenjärjestö, ja se edistää eri musiikinlajien tekijöiden oikeuksia. Sen jäseninä on yli tuhat sanoittajaa, säveltäjää ja sovittajaa.

Yhdistyksen visio on, että musiikin tekeminen on taloudellisesti mielekäs ja yhteiskunnallisesti arvostettu ammatti, joka perustuu toimivaan tekijänoikeusjärjestelmään.

Suomen Musiikintekijät tarjoaa neuvontapalveluja, ajaa musiikintekijöiden etuja poliittisella kentällä, järjestää mentorointipalveluita sekä jakaa apurahoja ja palkintoja. Suomen Musiikintekijöiden lehti on nimeltään Musiikintekijä.

Suomen Musiikintekijöiden kotisivut

SUOMEN MUSIIKKIKUSTANTAJAT

Suomen Musiikinkustantajat ry:n eli MPA Finlandin jäsenet ovat musiikkia kustantavia yrityksiä ja yhdistyksiä. Vuonna 1976 perustetun yhdistyksen jäsenmäärä on noin 40.

Suomen Musiikkikustantajien tavoitteena on jäsenten liiketoiminnan edellytysten turvaaminen ja edistäminen. Työtä tehdään sekä edunvalvonnan keinoin että alaa kehittämällä. Yleisesti järjestö pyrkii parantamaan musiikkikustantamisen tunnettuutta ja arvostusta. Jäsenilleen järjestö tarjoaa myös käytännön tukea, kuten malleja kustannussopimuksiin, hyvä käytäntö -ohjeistuksia sekä tilastotietoa.

Yhdistys valvoo myös kustannettujen teosten käyttöä. Järjestöltä kysytään ohjeita ja tietoa koskien sanoitusten ja nuottien julkaisemista sekä jakamista.

Suomen Musiikkikustantajien kotisivut

Muita musiikkialan toimijoita

Musiikin edistämissäätiö

Musiikin edistämissäätiö (MES) edistää kotimaisen musiikin monimuotoisuutta tukemalla sen tekijöitä, tuottajia, kustantajia ja julkaisijoita. 

Säätiö jakaa avustuksia ja apurahoja sekä muuten edistää ja tukee taloudellisesti suomalaiseen musiikkiin liittyviä elävän musiikin tilaisuuksia, musiikkitallenteiden tuottamista, musiikin markkinointia ja vientiä, kustannustoimintaa ja koulutusta. 

Teoston asiakkaat voivat myös vuokrata arvosoittimia MES-soitinpankista.

Gramex

Gramex on äänitteillä esiintyvien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusjärjestö. Gramex edustaa muun muassa muusikoita, laulusolisteja, kapellimestareita ja musiikkituottajia.

Gramex kerää tekijänoikeuskorvauksia ja myöntää lain edellyttämiä lupia musiikin käyttöön. Gramex-korvaukset ovat palkkaa muusikoiden ja tuottajien tekemästä työstä.

Music Finland

Music Finland pitää huolta suomalaisen musiikin kansainvälistymisen edellytyksistä ja kilpailukyvystä muun muassa kehittämällä rahoitusta ja luomalla uusia asiakkaidemme tarpeisiin räätälöityjä palveluita.

Music Finland tarjoaa monenlaisia palveluita kansainvälistymisen oppaista kotimaan työpajoihin, vienti- ja showcase-tapahtumiin sekä kansainvälistymisen rahoitukseen.

Muusikkojen liitto

Suomen Muusikkojen Liitto ry on muusikkojen ammattijärjestö. Muusikkojen liitolla on 25 työehtosopimusta musiikin eri tuotantoaloilla, ja liitto tarjoaa jäsenilleen henkilökohtaisia neuvonta- ja konsultointipalveluja sopimus-, vero-, tekijänoikeus- ja sosiaaliturva-asioissa. Liitto tarjoaa jäsenilleen myös oikeusapua. Lisäksi ala- ja työpaikkakohtaiset luottamusmiehet ovat jäsenistön käytettävissä.

Musiikintuottajat – IFPI Finland

Musiikkituottajat on aatteellinen yhdistys, jonka jäseninä on tällä hetkellä 21 Suomessa toimivaa musiikkiyhtiötä.

Musiikkituottajien päämääränä on varmistaa musiikkiteollisuuden toimintaedellytykset Suomessa. Musiikkituottajien tehtävänä on parantaa tallennetuotannon kulttuuripoliittista asemaa ja oikeudellista suojaa, kehittää musiikkituotannon ja jakelun toimintaedellytyksiä sekä osallistua tuottajaoikeuksien hallinnointiin ja valvontaan.

Lue lisää
Teoston edunvalvonta
Edunvalvonta
Avustuksia ja tukea musiikkiin
Teostory-lehti
Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!