Siirry sisältöön

Käyttöluvan myöntäminen yksittäiseen av-tuotantoon 

Voit halutessasi myöntää itse käyttöluvan yhdelle tai useammalle teoksellesi tietyssä av-tuotannossa niiden oikeuksien osalta, jotka eivät jo ole automaattisessa itsehallinnoinnissa. Käyttöluvan myöntämistä koskevat säännöt koskevat sekä olemassa olevaa musiikkia että tilausmusiikkia. 

Itse myöntämäsi käyttölupa on voimassa vain  

  • Ilmoittamiesi oikeuksien osalta 
  • Ilmoittamassasi av-tuotannossa 
  • Ilmoittamanasi ajankohtana 

Muilta osin teokset pysyvät Teoston hallinnoinnissa. 

Voit myöntää käyttöluvan enintään kahden vuoden ajaksi. Määräajan päättyessä teos palautuu Teoston hallinnointiin, ellet uusi itsehallinnointi-ilmoitusta verkkopalvelussamme.

Av-tuotannot, joihin voit myöntää käyttöluvan tallennusoikeuksien (kopiokorvaukset) ja/tai esitysoikeuksien osalta

Synkronointioikeudet ovat jo automaattisessa itsehallinnoinnissa 

  • musiikin käyttö mainoksissa, trailereissa ja promootioissa 
  • musiikin käyttö teatterilevitykseen tulevissa elokuvissa, lyhytelokuvissa ja dokumenteissa 
  • musiikinkäyttö Pohjoismaiden ulkopuolella esitettävissä tv-draamasarjoissa

Av-tuotannot, joihin voit myöntää käyttöluvan synkronointioikeuksien, tallennusoikeuksien ja/tai esitysoikeuksien osalta

Valintasi mukaan  

  • TV-tuotannot 
  • ei-kaupalliset av-tuotannot (esim. oppilasvideot, oppilastyöt, lyhytelokuvat, dokumentit, jotka eivät mene elokuvateatterilevitykseen) 

Käyttöluvan myöntämisestä sopiminen

Jos teoksellasi on myös muita tekijöitä tai kustantajia eli oikeudenomistajia, voit myöntää itse käyttölupia yksittäiseen av-tuotantoon vain, jos teoksen kaikki säveltäjät, sanoittajat ja kustantajat suostuvat siihen ja hyväksyvät sen.   

Kun myönnät käyttöluvan teoksesi käyttämiseen yksittäisessä av-tuotannossa, sinun on itse sovittava hinta ja ehdot teostesi käyttämiselle sekä hoidettava korvausten laskutus ja mahdolliset perintätoimenpiteet. 

Teosto/NCB ei myönnä lupia teoksen käyttöön eikä kerää ja tilitä sinulle korvauksia teoksen käytöstä Suomessa tai ulkomailla niiden oikeuksien osalta, jotka ovat automaattisesti itsehallinnoituja tai joille myönnät itse käyttöluvan. 

Miten käyttölupa myönnetään?

Tee verkkopalvelussamme ilmoitus käyttöluvan myöntämisestä itse. Ilmoitus tehdään Teokset-sivun Itsehallinnointi-välilehdellä. Käyttölupa on voimassa määrittelemäsi ajanjakson sen jälkeen, kun kaikki teoksen oikeudenomistajat ovat vahvistaneet hyväksyvänsä käyttöluvan myöntämisen.  

Katso myös: Kysymyksiä ja vastauksia itsehallinnoinnista

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!