Siirry sisältöön

Jos sinulla ei vielä ole esiintyjän käyttäjätunnuksia verkkopalveluun, voit hakea ne tunnistautumalla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Esiintyjän tunnusten hakeminen ei edellytä Teoston asiakkuutta.

HUOM! Jos olet jo liittynyt tekijäasiakkaaksi, mutta et näe verkkopalvelussa Esiintymiset-alasivua, olet valinnut liittymisen yhteydessä ainoastaan tekijän asiointiroolin. Voit lisätä itsellesi myös esiintyjän asiointiroolin tunnistautumalla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella alla olevan Hae esiintyjän käyttäjätunnukset -linkin kautta ja vaihtamalla profiilisi Tekijä ja esiintyjä -vaihtoehtoon.

 • Tee esitysilmoitus ajoissa! Katso esitysilmoitusten aikataulu alla olevasta linkistä.
 • Jos teet esitysilmoitusta ensimmäistä kertaa, hae kaikki esittämäsi kappaleet Yleisen teoshaun kautta, jotta ne tulevat varmasti oikein.
 • Huomioithan, että esitysilmoituksia ei voi tallentaa keskeneräisenä, vaan ne on tehtävä tapahtuman osalta kerralla loppuun.
 • Verkkopalvelu toimii myös mobiilissa, joten voit kirjautua verkkopalveluun koska tahansa ja miltä tahansa laitteelta. Vanha Keikkamobiili-appi on poistettu käytöstä.
 • Kun olet lähettänyt esitysilmoituksen, et pääse enää muuttamaan tapahtuman tietoja, kuten nimeä tai päivämäärää. Jos huomaat täyttäneesi tapahtuman tietoja väärin, ota yhteys asiakaspalveluumme, niin korjaamme tiedot puolestasi.
 • Aloitettuasi ilmoituksen tekemisen, voi ruudulle tulla ilmoitus, jossa kerrotaan, että samalle päivälle samaan esityspaikkaan on jo ilmoitettu esiintyminen. Tällöin joku muu (yleensä tapahtumajärjestäjä) on jo ehtinyt ilmoittaa meille tapahtuman perustiedot. Valitse tässä tapauksessa ruudulla näkyvä tapahtuma ilmoituksesi pohjaksi (älä siis tee ”tuplailmoitusta”), lisää siihen esittämäsi kappaleet ja korjaa mahdolliset virheet.

Näin vaihdat asiointiroolia

 • Voit vaihtaa asiointirooliasi tekijän ja esiintyjän välillä klikkaamalla sivun oikeassa yläkulmassa näkyvää profiili-ikonia tai nimeäsi. Esitysilmoituksen pystyy tekemään vain esiintyjäroolissa.
 • Kun roolisi on esiintyjä, voit tehdä verkkopalvelussa uusia esitysilmoituksia ja täydentää tai poistaa jo tehtyjä ilmoituksia.

Näin lisäät uuden kokoonpanon

 • Voit lisätä itsellesi uuden kokoonpanon palvelun uudella etusivulla. Pääset uudelle etusivulle klikkaamalla ensiksi avautuvalla vanhalla etusivulla Siirry uudistetuille sivuille -nappia.
 • Jos olet jo uudistetuilla sivuilla, pääset uudelle etusivulle klikkaamalla sivun vasemmassa yläkulmassa olevaa Teoston logoa.

Teosten lisääminen esitysilmoitukseen (settilistat)

 • Uudessa palvelussa settilistoja ei tehdä tai tallenneta erikseen.
 • Jos olet tehnyt esitysilmoituksia aiemmin, voit kopioida esittämäsi teokset haluamastasi aiemmasta esitysilmoituksesta uuden ilmoituksen pohjaksi. Voit muokata kopioituja tietoja helposti lisäämällä tai poistamalla kappaleita ja muuttamalla niiden kestoja.
 • Esitetyt teokset -osion teoshaku näyttää ensin omat teoksesi, jotka olet ilmoittanut aiemmin tekemissäsi esitysilmoituksissa. Jos et ole esittänyt teosta aiemmin, lisää se Yleisen teoshaun kautta.
 • Saat rajattua Yleisen teoshaun hakutuloksia, kun annat hakuun teoksen nimen lisäksi vähintään yhden tekijän nimen tai IPI-numeron. Jos etsit tiettyä sovitusta, anna myös sovittajan nimi.

Jos esität saman teoksen kahteen tai useampaan kertaan

Samaan ilmoitukseen ei voi lisätä samaa teosta useampaan kertaan. Jos esität saman teoksen kahteen tai useampaan kertaan samalla keikalla, toimi näin:

 • Tee yksi esitysilmoitus ja pidennä teoksen kesto vastaamaan sen esitysten yhteiskestoa. Esimerkiksi jos esität kaksi kertaa kappaleen, jonka kesto on 3’13, kirjaa kappaleen kestoksi 6’26.
 • Yksi ilmoitus riittää myös silloin, kun esiinnyt samana päivänä yhdessä ja samassa esiintymispaikassa, mutta useamman kerran (esimerkiksi päivä- ja iltakeikka). Lisää tässä tapauksessa ilmoitukseen teosten kokonaisesitysaika yllä kerrotun mallin mukaan.

Livestriimatut esiintymiset

 • Vuodesta 2023 alkaen esiintyjän ei tarvitse tehdä esitysilmoitusta maksuttomista striimeistä Teoston lisensoimilla alustoilla (YouTube, Facebook, Instagram, TikTok), sillä alustat raportoivat esitetyt teokset. Maksullisista striimeistä esiintyjän täytyy tehdä esitysilmoitus aina, myös edellä mainitulla alustoilla. 
 • Voit ilmoittaa verkkopalvelussa sekä live- että livestriimatut esiintymiset. Jos tapahtuma, jossa esiinnyit oli hybridi (live + striimi), tee ilmoitukset sekä live-esiintymisestä että sen striimistä erikseen.

Esitysilmoituksen eri tilat

Voit täydentää tai muuttaa tietoja esitetyistä teoksista vielä ilmoituksen lähettämisen jälkeenkin. Esitysilmoituslistauksessa näet myös kunkin esitysilmoituksen tilan:

Odottaa sinua = Joku muu (yleensä tapahtumajärjestäjä) on jo ilmoittanut meille tapahtuman perustiedot, ja lisännyt sinut tapahtuman esiintyjäksi. Tapahtumassa esitetyn musiikin tiedot kuitenkin puuttuvat kokonaan.
Mitä sinun täytyy tehdä? Ilmoita tapahtumassa esittämäsi teokset tai hylkää tapahtuma, jos et esiintynyt siellä.

Vahvistamatta = Joku muu (yleensä tapahtumajärjestäjä) on jo ilmoittanut meille tapahtuman perustiedot, lisännyt sinut tapahtuman esiintyjäksi ja ilmoittanut tapahtumassa esitetyt kappaleet osittain tai kokonaan.
Mitä sinun täytyy tehdä? Tarkista, ovatko ilmoitetut kappaleet oikein, korjaa niitä tarvittaessa tai hylkää tapahtuma, jos et esiintynyt siellä. Vahvista tiedot tarkistettuasi ne. Jos et vahvista tietoja, tapahtumassa esitetty musiikki viedään tilitykseen tarkistamattomilla tiedoilla.

Vahvistettu = Sinä itse tai joku muu, joka tekee esitysilmoituksia puolestasi on tehnyt esitysilmoituksen ja ilmoittanut tapahtumassa esitetyn musiikin tiedot.
Mitä sinun täytyy tehdä? Tarvittaessa muokkaa ilmoituksen tietoja poistamalla tai lisäämällä siihen teoksia tai muokkaamalla teosten kestoja.

Suljettu = Esitysilmoitus on edennyt tilitykseen, eikä sitä voi enää muokata.
Mitä sinun täytyy tehdä? Jos huomaat Suljettu-tilassa olevan esitysilmoituksen, jossa on merkittävä virhe (esimerkiksi kappaleita puuttuu tai järjestäjän tiedot ovat väärin), ota yhteyttä asiakaspalveluumme virheen korjaamiseksi.

Omat live-esiintymiset

Jos olet itse esiintynyt ulkomailla keikalla tai konsertissa, tee esiintymisestä esitysilmoitus verkkopalvelussa samalla sivulla, missä ilmoitat kotimaiset esiintymiset. Tee esitysilmoitus mahdollisimman pian esiintymisen jälkeen. Varmista omien esiintymisiesi osalta, esimerkiksi esiintymissopimuksen yhteydessä, että ulkomainen tapahtumanjärjestäjä toimittaa tapahtuman tiedot paikalliselle tekijänoikeusjärjestölle. Jos ulkomainen tapahtumajärjestäjä pyytää sinua tekemään ulkomaisen esitysilmoituksen paikan päällä, tee siitä huolimatta esitysilmoitus myös Teoston verkkopalvelussa.

Esitysilmoitukset ulkomailla tapahtuneista esiintymisistä näkyvät Suljettu-tilassa heti, kun olet lähettänyt esitysilmoituksen. Tämä johtuu siitä, että välitämme verkkopalvelussa tehdyt esitysilmoitukset mahdollisimman pian eteenpäin ulkomaisille tekijänoikeusjärjestöille, joiden kanssa meillä on vastavuoroisuussopimukset. Sopimuksien perusteella ulkomaiset järjestöt keräävät Teoston asiakkaina olevien musiikintekijöiden ja säveltäjien tekijänoikeuskorvaukset ja välittävät ne meille, jotta voimme maksaa ne sinulle.

Muiden live-esitykset

Tee esitysilmoitus verkkopalvelussa myös silloin, jos joku muu on esittänyt musiikkiasi ulkomailla keikalla tai konsertissa. Esimerkiksi säveltäjä voi tehdä voi tehdä esitysilmoituksen teoksensa ulkomaisesta orkesteriesityksestä. Valitse esitysilmoituksessa kohta Ulkomaan esityksen lisätiedot: Teoksiani on esitetty ulkomailla toisen esiintyjän tai orkesterin toimesta ja anna muiden tietojen lisäksi myös Esiintyjän nimi.

Välitämme verkkopalvelussa tehdyt esitysilmoitukset eteenpäin ulkomaisille tekijänoikeusjärjestöille, joiden kanssa meillä on vastavuoroisuussopimukset. Sopimuksien perusteella ulkomaiset järjestöt keräävät Teoston asiakkaina olevien musiikintekijöiden ja säveltäjien tekijänoikeuskorvaukset ja välittävät ne meille, jotta voimme maksaa ne sinulle.

Radio-, TV- ja online-esitykset ulkomailla

Radio-, TV- ja online-esityksistä ulkomailla ei tehdä esitysilmoitusta verkkopalvelussa, vaan sinun tulee tehdä niistä valvontapyyntö. Ohjeet löydät Valvontapyynnöt -sivulta.

Vuosien 2019, 2020 ja 2021 ulkomaan esitysilmoitukset

 • Jo käsiteltyjä ja tilitettyjä esitysilmoituksia ulkomaan esiintymisistä vuosilta 2019, 2020 ja 2021 ei ole siirretty uuteen verkkopalveluun.
 • Tiedot esiintymisistä näinä vuosina säilyvät vanhassa palvelussa. Toimitamme tietoja erillisestä pyynnöstä, jos tarvitset niitä esimerkiksi reklamaation tekemistä varten.
Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!