Siirry sisältöön

Jos sinulla ei vielä ole esiintyjän käyttäjätunnuksia verkkopalveluun, voit hakea ne tunnistautumalla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Esiintyjän tunnusten saaminen ei edellytä Teoston asiakkuutta.

HUOM! Jos olet jo liittynyt tekijäasiakkaaksi, mutta et näe verkkopalvelussa Esiintymiset-alasivua, olet valinnut liittymisen yhteydessä ainoastaan tekijän asiointiroolin. Voit lisätä itsellesi myös esiintyjän asiointiroolin tunnistautumalla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella alla olevan Hae esiintyjän käyttäjätunnukset -linkin kautta ja vaihtamalla profiilisi Tekijä- ja esiintyjä -vaihtoehtoon.

Ennenkuin aloitat esitysilmoituksen tekemisen

 • Voit ilmoittaa verkkopalvelussa sekä live- että livestriimatut esiintymiset. Jos tapahtuma, jossa esiinnyit oli hybridi (live + striimi), tee ilmoitukset sekä live-esiintymisestä että sen striimistä erikseen.
 • Esitysilmoituksia ei voi tallentaa keskeneräisenä, vaan ne on tehtävä tapahtuman tietojen osalta loppuun. 
 • Kun olet lähettänyt esitysilmoituksen, et enää pääse muuttamaan tapahtuman tietoja (esim. tapahtuman tai sen järjestäjän nimi tai tapahtuman pvm). Jos huomaat täyttäneesi tapahtuman tietoja väärin ja haluat korjata niitä, ota yhteys asiakaspalveluumme, joka korjaa tapahtuman tiedot. 
 • Jos teet esitysilmoitusta aivan ensimmäistä kertaa, hae kaikki esittämäsi kappaleet Yleisen teoshaun kautta.
 • Kun alat tehdä uutta esitysilmoitusta ja ruudulle ilmestyy esiintymispäivän ja -paikan täytettyäsi ilmoitus, jossa kerrotaan, että samalle päivälle samaan esityspaikkaan on jo ilmoitettu esiintyminen, joku muu (yleensä tapahtumajärjestäjä) on jo ehtinyt ilmoittaa meille tapahtuman perustiedot. Valitse tässä tapauksessa ruudulla näkyvä tapahtuma ilmoituksesi pohjaksi (älä siis tee uutta ”tuplailmoitusta”), lisää siihen esittämäsi kappaleet ja korjaa mahdolliset virheet.

Kirjauduttuasi verkkopalveluun

Näin vaihdat asiointiroolia

 • Voit vaihtaa asiointiroolisi tekijästä esiintyjäksi (ja päinvastoin) ja siirtyä esiintyjänäkymään klikkaamalla sivun oikeassa yläkulmassa näkyvää profiili-ikonia tai nimeäsi.
 • Kun roolisi on esiintyjä, voit tehdä verkkopalvelussa uusia esitysilmoituksia ja täydentää tai poistaa jo tehtyjä ilmoituksia.

Näin lisäät uuden kokoonpanon

Kirjauduttuasi verkkopalveluun voit lisätä itsellesi uuden kokoonpanon palvelun uudella etusivulla.

 • Pääset uudelle etusivulle klikkaamalla ensin avautuvalla vanhalla etusivulla Siirry uudistetuille sivuille -nappia
 • Jos olet jo uuden palvelun sisällä pääset uudistetulle etusivulle klikkaamalla sivun vasemmassa yläkulmassa olevaa Teoston logoa.

Teosten (kappaleiden) lisääminen esitysilmoitukseen, settilistat

 • Uudessa palvelussa settilistoja ei tehdä tai tallenneta erikseen.
 • Jos olet tehnyt esitysilmoituksia jo aiemmin, voit kopioida esittämäsi teokset jostain aiemmasta esitysilmoituksesta uuden ilmoituksen pohjaksi. Voit muokata aiemmasta ilmoituksesta kopioimiasi tietoja helposti lisäämällä tai poistamalla kappaleita ja muuttamalla niiden kestoja.
 • Esitetyt teokset -osion teoshaku näyttään ensin omat teoksesi, jotka olet ilmoittanut aiemmin tekemissäsi esitysilmoituksissa. Jos et ole esittänyt teosta aiemmin, lisää se Yleisen teoshaun kautta.
 • Saat rajattua Yleisen teoshaun hakutuloksia, kun annat hakuun teoksen nimen lisäksi vähintään yhden tekijän nimen tai IPI-numeron. Jos etsit tiettyä sovitusta, anna myös sovittajan nimi.

Toimi näin, jos esität saman kappaleen kahteen tai useampaan kertaan

Samaan ilmoitukseen ei voi lisätä samaa teosta tai kappaletta useampaan kertaan. Jos esität saman teoksen tai kappaleen kahteen tai useampaan kertaan samalla keikalla, toimi seuraavasti:

 • Tee yksi esitysilmoitus ja pidennä teoksen kesto vastaamaan sen esitysten yhteiskestoa. Esim. jos esität kaksi kertaa kappaleen, jonka kesto on 3’13, laita ko. kappaleen kestoksi 6’26.
 • Yksi ilmoitus riittää myös silloin, kun esiinnyt samana päivänä yhdessä ja samassa esiintymispaikassa, mutta useamman kerran (esim. päivä- ja iltakeikka). Lisää tässä tapauksessa ilmoitukseen teosten tai kappaleiden kokonaisesitysaika yllä kerrotun mallin mukaan.

Näin voit muuttaa annettuja tietoja, esitysilmoituksen eri tilat

 • Voit täydentää tai muuttaa tietoja esitetyistä kappaleista tai teoksista vielä ilmoituksen lähettämisen jälkeenkin. 
 • Esitysilmoituslistauksessa näet myös kunkin ilmoituksen tilan:

Odottaa sinua = Joku muu (yleensä tapahtumajärjestäjä) on jo ilmoittanut meille tapahtuman perustiedot, ja lisännyt sinut tapahtuman esiintyjäksi. Tapahtumassa esitetyn musiikin tiedot kuitenkin puuttuvat kokonaan.
Mitä sinun täytyy tehdä? Ilmoita tapahtumassa esittämäsi kappaleet tai hylkää tapahtuma, jos et esiintynyt siellä.

Vahvistamatta = Joku muu (yleensä tapahtumajärjestäjä) on jo ilmoittanut meille tapahtuman perustiedot, lisännyt sinut tapahtuman esiintyjäksi JA ilmoittanut tapahtumassa esitetyt kappaleet osittain tai kokonaan.
Mitä sinun täytyy tehdä? Tarkista, ovatko ilmoitetut kappaleet oikein, korjaa niitä tarvittaessa tai hylkää tapahtuma, jos et esiintynyt siellä. Vahvista tiedot tarkistettuasi ne. Jos et vahvista tietoja, tapahtumassa esitetty musiikki viedään tilitykseen tarkistamattomilla tiedoilla.

Vahvistettu = Sinä itse (tai joku toinen, joka tekee esitysilmoituksia puolestasi) olet tehnyt esitysilmoituksen ja antanut tapahtumassa esitetyn musiikin tiedot.
Mitä sinun täytyy tehdä? Tarvittaessa muokkaa ilmoituksen tietoja poistamalla tai lisäämällä siihen kappaleita tai muokkaamalla kappaleiden kestoja.

Suljettu = Esitysilmoitus on edennyt tilitykseen eikä sitä voi enää muokata.

HUOM! Jos huomaat Suljettu-tilassa olevan esitysilmoituksen, jossa on merkittävä virhe (esimerkiksi kappaleita puuttuu tai järjestäjän tiedot ovat väärin), ota yhteys asiakaspalveluumme virheen korjaamiseksi.

Esiintymiset ja esitykset ulkomailla

Jos olet itse esiintynyt ulkomailla keikalla tai konsertissa, tee esiintymisestä esitysilmoitus samalla sivulla, missä ilmoitat kotimaiset esiintymiset. Varmista omien keikkojesi osalta mahdollisuuksien mukaan – esimerkiksi osana esiintymissopimusta – että myös ulkomainen tapahtumanjärjestäjä toimittaa tapahtuman tiedot paikalliselle tekijänoikeusjärjestölle. Jos tapahtumajärjestäjä pyytää sinua tekemään esitysilmoituksen paikan päällä, tee se, mutta tee lisäksi esitysilmoitus myös Teoston verkkopalvelussa.

Tee esitysilmoitus verkkopalvelussa samalla tavalla myös silloin, jos joku muu kuin sinä itse on esittänyt musiikkiasi ulkomailla keikoilla tai konserteissa (esim. taidemusiikin orkesteriesitykset), mutta ruksaa kohta Ulkomaan esityksen lisätiedot: Teoksiani on esitetty ulkomailla toisen esiintyjän tai orkesterin toimesta ja anna muiden tietojen lisäksi myös Esiintyjän nimi.

Välitämme verkkopalvelussa tehdyt esitysilmoitukset valvontapyyntöinä ulkomaisille tekijänoikeusjärjestöille, joiden kanssa meillä on vastavuoroisuussopimus, jonka perusteella ulkomaiset järjestöt keräävät Teoston asiakkaina olevien musiikintekijöiden ja säveltäjien tekijänoikeuskorvaukset ja välittävät ne meille Suomeen. Verkkopalvelussa tehdyistä ulkomaan esitysmoituksista ei tarvitse tehdä enää erillistä valvontapyyntöä.

Esitysilmoitukset ulkomailla tapahtuneista esiintymisistä näkyvät Suljettu-tilassa heti, kun lähetät esitysilmoituksen. Tämä johtuu siitä, että lähetämme esitysilmoituksen valvontapyyntönä mahdollisimman pian sen saatuamme esiintymismaan tekijänoikeusjärjestölle.

Radio-, tv- ja online-esityksistä ulkomailla et voi tehdä esitysilmoitusta verkkopalvelussa, vaan sinun tulee tehdä niistä valvontapyyntö yhteydenottolomakkeellamme. Ohjeet löydät Reklamaatiot ja valvontapyynnöt -sivulta.

Maksuttomien livestriimien ilmoittaminen

 • Vuodesta 2023 alkaen esiintyjän EI tarvitse tehdä esitysilmoitusta maksuttomista striimeistä Teoston lisensoimilla alustoilla (Youtube, Facebook, Instagram, TikTok), alustat raportoivat esitetyt teokset. Maksullisista striimeistä esiintyjän täytyy tehdä esitysilmoitus aina, myös em. alustoilla. 

Esitysilmoituksia voi tehdä myös mobiililaitteilla

 • Verkkopalvelu toimii myös mobiilissa, joten voit kirjautua verkkopalveluun koska tahansa ja miltä tahansa laitteelta. Vanha Keikkamobiili-appi on poistettu käytöstä.

Vuosien 2019, 2020 ja 2021 esitysilmoitukset

 • Jo käsiteltyjä ja tilitettyjä esitysilmoituksia ulkomaan esiintymisistä vuosilta 2019, 2020 ja 2021 ei ole siirretty uuteen palveluun.
 • Tiedot esiintymisistä ko. vuosina säilyvät vanhassa palvelussa. Toimitamme tietoja erillisestä pyynnöstä, jos tarvitset niitä esimerkiksi reklamaation tekemistä  varten.

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!