Siirry sisältöön

Käyttöluvan myöntäminen tietyn äänitepainoksen osalta

Voit halutessasi myöntää itse käyttöluvan teostesi tallennusoikeuksille tietyn äänitepainoksen osalta. Käyttölupa koskee ainoastaan teoksen tallennusoikeuksia ja tiettyä, nimettyä äänitepainosta.

Käyttöluvan myöntämisestä sopiminen

Jos teoksellasi on myös muita tekijöitä tai kustantajia eli oikeudenomistajia, voit myöntää itse käyttöluvan tietyn äänitepainoksen tallennusoikeuksille vain, jos teoksen kaikki säveltäjät, sanoittajat ja kustantajat suostuvat siihen ja hyväksyvät sen.  

Kun myönnät itse käyttöluvan teostesi tallennusoikeuksille tietyn äänitepainoksen osalta, sinun on itse sovittava hinta ja ehdot teostesi käyttämiselle sekä hoidettava korvausten laskutus ja mahdolliset perintätoimenpiteet.

Teosto/NCB ei kerää ja tilitä sinulle korvauksia teoksen käytöstä Suomessa tai ulkomailla, jos myönnät käyttöluvan itse.

Miten käyttölupa myönnetään?

Tee verkkopalvelussamme ilmoitus käyttöluvan myöntämisestä itse. Ilmoitus tehdään Teokset-sivun Itsehallinnointi-välilehdellä. Anna ilmoituksessa käyttöluvan voimaantulopäivämäärä. Valittujen teosten itsehallinnointi on voimassa tuosta päivämäärästä yhden vuoden eteenpäin. Halutessasi voit palauttaa tallennusoikeudet Teoston hallintaan jo aikaisemmin.

Äänitteellä olevien teosten esitysoikeudet säilyvät Teostolla tallennusoikeuksien itsehallinnoinnista huolimatta eli Teosto kerää ja tilittää esityskorvaukset myös irrotetun äänitepainoksen osalta.

Ilmoitus äänitepainoksen itsehallinnoinnista tehdään verkkopalvelussamme.

Katso myös: Kysymyksiä ja vastauksia itsehallinnoinnista

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!