Siirry sisältöön

Oletko esiintynyt Yhdysvalloissa?

Amerikkalainen tekijänoikeusärjestö ASCAP tilittää musiikin tekijöille esityskorvaukset kaikista niistä elävän musiikin esityksistä, jotka he ovat lisensoineet. Teoston asiakkaana olevat musiikin tekijät, jotka ovat esittäneet musiikkiaan tai taidemusiikin säveltäjät, joiden teoksia muut ovat esittäneet Yhdysvalloissa konserteissa tai keikoilla voivat hakea esityskorvauksia Teoston kautta.

Amerikkalaisella ASCAP-tekijänoikeusjärjestöllä on omat prosessinsa Yhdysvalloissa tapahtuneiden kevyen musiikin keikkojen ja konserttien sekä taidemusiikin konserttien ja suurten oikeuksien esityskorvausten tilittämiselle. Sekä kevyen musiikin että taidemusiikin esiintymisistä tulee tehdä ASCAP:ille erillinen hakemus esityskorvausten saamiseksi. Korvauksia voivat hakea ja saada vain musiikintekijät tai säveltäjät, eivät musiikkikustantajat.

Ulkomaisten tekijänoikeusjärjestöjen, kuten Teoston, asiakkaat voivat hakea korvauksia esiintymisistä tai esityksistä Yhdysvalloissa täyttämällä oheisen hakulomakkeen ja toimittamalla sen meille.

Me siirrämme hakulomakkeen tiedot ASCAP:in järjestelmään, jossa ne käsitellään. Korvaukset tilitetään ja maksetaan pääsääntöisesti esiintymistä tai esitystä seuraavana vuonna. Jos saat ASCAP:ilta korvauksia esiintymisestä tai esityksestä Yhdysvalloissa, ne näkyvät verkkopalvelussa tilityserittelyssäsi omana merkintänään.

Näin haet esityskorvauksia

  • Lataa hakulomake.
  • Lähetä täytetty lomake tai vastaavat tiedot Teostoon omateosto@teosto.fi otsikolla ”ASCAP-ilmoitus 20xx” (eli vuosiluku, jolloin esiintymiset ovat olleet) seuraavan vuoden huhtikuun viimeiseen päivään eli 30.4. mennessä.
  • ASCAP ei käsittele hakemuksia, joissa pyydetyt tiedot ovat puutteellisia, joten täytäthän tiedot huolella.
Lue lisää eri maiden musiikkimarkkinoista
Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!