Siirry sisältöön

Käyttöoikeuden myöntäminen elävän musiikin alueella

Teoksen oikeudenomistaja (säveltäjä, sanoittaja, kustantaja) voi myöntää käyttöluvan tietyssä elävän musiikin tapahtumassa tai tilaisuudessa esitettäville omille teoksilleen. Tällöin oikeudenomistaja sopii ja laskuttaa itse teostensa käytöstä kyseisessä tapahtumassa.

Ehdot käyttöluvan myöntämiselle elävän musiikin tapahtumassa

  • Käyttöluvan voi myöntää itse vain, jos tapahtumassa esitettävien teosten kaikki säveltäjät, sanoittajat ja kustantajat suostuvat  siihen. Kaikkien oikeudenomistajien tulee antaa kirjallinen suostumus käyttöluvan myöntämisestä. 
  • Ilmoitus itsehallinnoinnista tulee tehdä sekä Teostolle että tapahtuman järjestäjälle viimeistään 30 päivää ennen tapahtuman ajankohtaa. Ilmoitus tehdään kirjautumisen takana asiointipalvelussa.
  • Se, että teoksesta ei ole tehty Teostolle teosilmoitusta, ei vielä tarkoita, että teos on Teoston mandaatin ulkopuolella.

Oikeudenomistajan myöntämä käyttölupa on voimassa vain ilmoitetussa tapahtumassa, ilmoitettuna ajankohtana. Teoksen pysyvät muilta osin Teoston hallinnoinnissa. Jos tapahtumia on useita, niistä on kustakin tehtävä Teostolle erillinen ilmoitus.

Hoida itsehallinnointi asiointipalvelussa

Jos tapahtuma tallennetaan ja/tai näytetään esimerkiksi suoratoistopalvelussa tai televisiossa ja oikeudenomistaja haluaa myöntää myös tähän liittyvän käyttöoikeuden itse, hänen täytyy tehdä tästä esityksestä erillinen ilmoitus Teostolle. Ilmoitus tehdään Teoston asiointipalvelussa (lue lisää: käyttöluvan myöntäminen av-alueella).

Kun oikeudenomistaja myöntää itse käyttöluvan teostensa esittämiselle tietyssä tilaisuudessa tai tapahtumassa, Teosto ei lisensoi, kerää tai tilitä kyseisestä tapahtumasta tai tilaisuudesta esityskorvauksia teoksen oikeudenomistajille.

Lue lisää

Kysymyksiä ja vastauksia itsehallinnoinnista

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!